Svømmeudstyr

svømmeudstyrDer findes mange typer svømmeudstyr. Ikke alt er nødvendigt i alle sammenhænge. Skal du på en basal badeferie, er det næppe nødvendigt med en fullface-dykkermase. Uanset hvilken type udstyr, du køber, har det dog én ting til fælles; at det skal være af høj kvalitet. Gå derfor ikke på kompromis, og prioriter ikke pris over kvalitet.

Det vigtigste svømmeudstyr til rejsen

mand fylder bilen med alt udstyretHvis du skal på ferie, så skal du naturligvis medbringe det vigtigste svømmeudstyr hjemmefra. På hoteller, resorts og campingpladser er det sjældent udstyr af høj kvalitet, der kan købes, hvorfor det er vigtigt, du selv medbringer udstyret hjemmefra. Det er dog svært at danne overblik over, hvad du bør pakke med i kufferten, når du rejser.

Vi har forsøgt at gøre det nemt. Derfor har vi udarbejdet en liste over det mest essentielle svømmeudstyr, som du præsenteres for herunder. I sidste ende er det dog op til dig selv at vælge til og fra.

Svømmebriller og dykker briller

Uanset hvilken type ferie, du skal på, så bør du medbringe svømme- eller dykkerbriller. Det er mere komfortabelt at svømme og dykke, hvis du er iført briller til formålet. Mange tror svømme- og dykkerbriller er ens, men det er ikke tilfældet. Dykkerbriller er med næse (så den ikke er fri), mens svømmebriller er uden.

Hvis du gerne vil svømme i poolen eller ved stranden, men ikke tiltænker at lavede deciderede dyk, så bør du vælge et par svømmebriller. Er du derimod fascineret af dykning og ønsker at foretage deciderede dyk, når du er på ferie, så vil du være markant bedre stillet med specifikke dykkerbriller.

Dykkermasker og snorkelsæt

Dykkerbriller hjælper gevaldigt, hvis du skal dykke. Det er dog kun, hvis du har i sinde at små-dykke lidt. Skal det være en reel dykke- eller snorkelferie, så skal der lidt mere udstyr til. Eksempelvis kan behov for en decideret dykkermaske eller snorkelsæt opstå.

Danskerne er glade for snorkelferier. De rejser rundt i hele verden med henblik på at snorkle blandt smukke koralrev og eksotiske fisk – og så er det en skam, hvis det ødelægges af dårligt udstyr. Vil du dykke eller snorkle, så sørg for at udstyret er i orden. Vil du gerne blive klogere på valg af snorkelsæt, så læs mere her.

Svømmefødder og svømmeveste

svømmefødder og snorkel udstyrDen bedste fremdrift i vandet sikres ved hjælp af et par gode svømmefødder. Opdrift kan derimod sikres ved hjælp af en svømmevest. Sidstnævnte bruges hovedsageligt af børn eller i forbindelse med vandaktivitet som f.eks. vand- eller jetski. Begge stykker udstyr kan dog være godt at medbringe på ferien.

Svømmeveste er ikke det samme som redningsveste. Det er der mange, der tror, men en svømmevest giver ikke samme beskyttelse som en redningsvest. Den kan holde dig oven vande og sikre dig opdrift, men den holder ikke hovedet oven vande som en redningsvest. Alt dette og mere til, kan du læse om på denne side.

Badesko

Ikke alle har forståelse for det, men faktisk er badesko ét af de vigtigste stykker udstyr, du kan få pakket ned i kufferten. Det er ikke blot et par sko, der kan beskytte mod diverse fodsygdomme i de større swimmingpools, der bruges af mange hundrede personer hver dag, men også mod skarpe genstande, koraller, søpindsvin osv. i havet.

Hvis du ved, du kommer til at bade på ferien, så bør du ikke undervurdere vigtigheden af et par badesko. De fås dog i mange varianter, hvorfor det kan være vanskeligt at udvælge de rette badesko. Er det noget, du vil have hjælp til, så læs vores guide til badesko.

Badedyr, baderinge og alt det afslappende

pige nyder ferien i en baderingBadedyr og baderinge kan levere underholdning til de små. Faktisk kan det holde dem beskæftiget i flere timer, mens du kan nyde det gode vejr og en kolde drink – selvfølgelig mens du fortsat holder barnet under opsyn. Derfor er det naturligvis også værd at pakke med i kufferten, når du rejser på ferie.

Det er dog ikke kun for børn, at der kan pakkes oppusteligt udstyr i kufferten, der kan levere enten underholdning eller afslapning. Du kan også medbringe oppustelige luftmadrasser, så du kan flyde rundt i poolen eller på havet. Endvidere er det også værd at overveje, at medbringe diverse bolde til spil i eller ved vandet.

Ørepropper og næseklemmer

Det er hverken rart at få vand i øjne eller næse. Heldigvis findes der udstyr, der kan holde det ude. Det er henholdsvis ørepropper og næseklemme, der er tale om. Skal du tilbringe megen tid i vandet, så dette uundværligt udstyr. Det er dog ikke just udstyr, der kræver synderligt meget plads i kufferten, hvilket selvfølgelig er en fordel.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle typer ørepropper og næseklemmer, der kan bruges til formålet. De skal derimod være udviklet specifikt med henblik på svømning og dermed brug i vand. Hvis ikke, du medbringer dette, kan du nemt ende med at fortryde det. Det gør sig specielt gældende, hvis du skal svømme, snorkle eller dykke en del.

Svømmeudstyr til alle formål

Der findes svømmeudstyr til mange formål. De bruges selvfølgelig alle i forbindelse med en grad af svømning, men nogle har dog nogle helt specifikke formål. Det kan eksempelvis være svømmeudstyr, der er udviklet med henblik på dit barns sikkerhed. Andet svømmeudstyr bruges til dykning eller afslapning og leg.

Til børn og voksne

Udstyr til svømning fås til både børn og voksne. Faktisk fås langt det meste udstyr i størrelser til såvel børn som voksne. Derfor er det ikke kun forbeholdt voksne at snorkle med et ordentligt snorkelsæt. På lige fod med dette er det ikke kun forbeholdt børn at iføre sig en svømmevest, for at højne sikkerhedsniveauet på åbent hav el.lign.

Mængden af nødvendigt udstyr kan naturligvis variere. Voksne eller juniorer anser typisk deres udstyr som værende vigtigere end børn, da de blot har fokus på at more sig. Derfor er der altså markante forskelle på, hvordan der prioriteres blandt voksne, juniorer og børn, når der er tale om forskelligt svømme- og dykkeudstyr.

Til den afslappende tur på stranden eller i poolen

Ikke alle udstyr handler om at skabe bedre forudsætninger for svømning, dykning eller snorkling. I nogle tilfælde drejer det sig blot om afslapning eller underholdning. Derfor kan der naturligvis argumenteres for, hvorvidt der reelt set er tale om svømmeudstyr. Uanset hvad, så er det dog tilbehør til aktiviteter i eller på vand.

Hvis du skal have dine børn med på ferie, så vil de sandsynligvis sætte pris på, at du medbringer badedyr, baderinge og luftmadrasser. Det kan tilføre underholdning og afslapning til såvel din som børnenes ferie, og derfor er det også en god idé, du medbringer sådanne ting. Vær dog opmærksom på, at de optager en del plads i kufferten.

Til børnenes sikkerhed

Vand kan være farligt. Derfor er det vigtigt, du har fokus på at højne børnenes sikkerhed. Det kan gøres med forskelligt udstyr, men det kræver naturligvis, du medbringer dette. Et godt eksempel på dette er svømmevinger, som de fleste børn bruger, når de skal i vandet, og ikke er habile svømmere.

Vil du gerne være på den sikre side, så kan en svømmevest også være en god idé. De bruges dog hovedsageligt, hvis du skal have barnet med på åbent vand, da de kan holde barnet oven vande. Hvis du har i sinde, at dit barn skal med på en sejltur, at I skal deltage i diverse former vandaktivitet, eller du blot vil højne sikkerhedsniveauet, så medbring en vest.

Scroll til toppen