Svømmebriller er essentielle til svømning – både inde og ude. Du undgår både vand og svie i øjnene, mens du fortsat kan orientere dig under vandet.

  Hvis du skal på badeferie, bør du derfor ikke drage afsted uden et par svømmebriller i kufferten. Det vil forøge komforten af badeferien på bemærkelsesværdig vis.

  Her er de bedste 10 svømmebriller lige nu

  Der findes enormt mange svømmebriller i forskellige størrelser, udformninger, farver og ikke mindst kvaliteter. Det kan derfor være ekstremt svært at vide, hvilken svømmebrille der passer bedst til dig. Der er nemlig ikke én specifik svømmebrille som er den bedste for alle og enhver.

  Det er svært at fortælle dig præcist, hvilken svømmebrille du skal vælge, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Der er nemlig stor forskel på om du er på udkig efter en til dig selv eller dit barn. Derfor har vi lavet en liste over 10 af de mest solgte svømmebriller på markedet, så du med garanti kan finde en brille, der matcher din præferencer.

  Aqua Sphere Vista Junior (Bedst til børn 6-15 år)

  Aqua sphere vista junior med klar linseDette er den perfekte svømmebrille til børn. De bryster sig af en kvalitet, der er udover det sædvanlige, som Aqua Sphere er kendt.

  Det giver en brille, der kan holde til lidt af hvert, men som også yder en god komfort under brug. Dertil har de både UVA- og UVB-beskyttelse

  De er forsynet med en ramme med lav profil, således at de sidder naturligt og behageligt omkring øjnene på et barn. De er antidug-behandlet, hvorfor de holdbare Plezisol-linser ikke dugger til under brug.

  De giver et 180 graders udsyn, så man kan se sig omkring, hvad end man svømmer i svømmehallen eller i havet.

  Vista Junior fra Aqua Sphere er udviklet specifikt til børn mellem 6 og 15 år. Det er blandt de bedste modeller på verdensplan, hvis du søger en børne- eller juniorsvømmebrille. Således er de også blevet hædret i utallige sammenhænge som værende et yderst fremragende valg.

  Fremhævet detaljer:

  • Alder 6-15 år
  • 5 ud af 5 stjerner (3 anmeldelser)
  • Vandtæt og lang holdbarhed
  • 100% UV beskyttet

  Til Butik


  Aqua Sphere Seal 2 til børn med klar linse (3-10 år)

  Seal 2 til børn Klar linse - Lyseblå (3-10 år)En meget populær svømmebrille til de helt små. Aqua Sphere Seal 2 er utrolig vandtæt og giver perfekt udsyn under vandet. Linserne på brillen er kurvede, hvilket giver et flot 180 graders perspektiv. Glasset er anti-dug behandlet.

  Du kan vælge svømmebrillen i forskellige farver og to linsetyper. Den blå er både god til uden- og indendørs svømning, da den modvirker genskær. Den klare linse er bedst udendørs.

  Aqua Sphere Seal 2 har vundet Bedst i plask-kategorien. Den er tilpasset små børn i aldersgruppen to til seks år. Brillen er beskyttet mod solstråler, hvilket skåner barnets øjne under svømning. Materialerne er skånsomme og hypoallergene.

  Børnene kan nemt justere brillen under brug. Uanset om brillen bruges på stranden, i søen eller i svømmehallen, vil den give en god oplevelse til børnene.

  Fremhævet detaljer:

  • Alder 3-10 år
  • 5 ud af 5 stjerner (5 anmeldelser)
  • Vandtæt
  • Godt udsyn
  • Let at tilpasse
  • 100% UV beskyttet

  Til Butik


  Biofuse Flexiseal Smoke (bedst til motionister)

  Speedo biofuse flexiseal smokeSpeedo Flexiseal Smoke er en komfortabel svømmebrille til motionisten. Det er en brille, der er udviklet med særligt fokus på at kombinere høj komfort og stor fleksibilitet.

  Derved opnår man en ideel pasform, hvorved man undgår smerte, gene og efterfølgende mærker rundt om øjnene. Derfor har de også en dybere og blødere omkreds omkring øjnene, og en fleksibel ramme, der kan bøjes efter behov.

  Linserne er selvfølgelig blevet antidug-behandlet, så du altid er garanteret et klart og frit udsyn. Brillen er forsynet med klare linser, der er designet til brug under lavt belyste forhold – fx i svømmehallen.

  De er også udstyret med Speedos velrenommerede Speedfit-justering, der muliggør en hurtig, nem justering af svømmebrillens stropper. Dette er et ideelt valg for dig, der gerne vil have nogle enkle svømmebriller, der kan bruges, uden at man egentlig bemærker, at man har dem på.

  Fremhævet detaljer:

  • 4,7 ud af 5 stjerner (3 anmedelser)
  • Bedst til voksne
  • Meget behagelige
  • Bløde og holdbare
  • Sidder tæt om øjnene

  Til Butik


  Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror

  Fastskin Speedsocket 2 MirrorDet her er en brille til den seriøse svømmer. Hvad enten man er til konkurrence eller hyggesvømning.

  Speedo er kendt for godt design, og Fastskin Speedsocket 2 Mirror er ingen undtagelse.

  Der er flere lækre features ved modellen. Den er anti-dug behandlet, og så har den spejllinser. Det mindsker genskær og forstyrrende lysindfald. Desuden får du næsebroer med, så du kan justere brillen til dit ansigt.

  Den dobbelte rem giver ekstra kvalitet og sørger for, at brillen ikke hopper og ned. Heller ikke selvom du begiver dig ud i en hurtig crawl.

  Som navnet antyder, er brillen en videreudvikling af den oprindelige Speedo Fastskin Speedsocket model. Det var den, som den verdensberømte svømmer Michael Phelps havde på under OL.

  Brillen er altså blåstemplet oppefra, og du får høj kvalitet for få penge. Den her brille er kåret bedst i test til voksne svømmere. Designet er enkelt og smagfuldt med små professionelle glas.

  Fremhævet detaljer:

  • 4,9 ud af 5 stjerner (11 anmeldelser)
  • Kan bruges til konkurrence svømning
  • Dobbeltrem – Så sidder svømmebrillen bedre fast
  • Spejlinser

  Til Butik


  Malmsten Swedish Originals

  Malmsten Swedish OriginalsSmuk blå og enkel brille i skandinavisk design til den passionerede svømmer. Det opsummerer meget godt denne udgave fra Malmsten Swedish Originals.

  Faktisk daterer brillen helt tilbage til 1950. Den er født i Sverige, men er blevet hyppigt benyttet af dygtige svømmere verden over.

  En af de lækre detaljer er, at næsebroen er lavet af blødt og fleksibel silikone. Det giver ultimativ plads til justering. Du snor nemlig bare, indtil brillen sidder perfekt henover næsen.

  Den smukke blå farve ser godt ud på seriøse svømmere, og designet har noget mildt og afbalanceret over sig.

  Af andre egenskaber bør nævnes UV-filter, der modvirker irriterende skarpt lys under svømning. Derudover er der tale om polykarbonat linser. Du kan få den både i blå og andre farver. Brillen vejer utrolig lidt og føles let at have på.

  Prismæssigt er den svær at konkurrere med. Du får en langtidsholdbar og særdeles god brille for en slik.

  Fremhævet detaljer:

  • 5 ud af 5 stjerner (1 anmeldelse)
  • Billigste svømmebrille
  • Polykarbonat linser

  Til Butik


  FS3 Elite Miror

  Speedo FS3 Elite Miror svømmebrillerEn af Speedos mest populære modeller nogensinde. Brillen havde sin debut ved OL i 2012 i London.

  De er kendte for deres unikke pasform og behagelige design. Meget klassisk men med sublime detaljer, der holder vand væk fra øjnene og minimerer vandmodstanden.

  Speedo har lavet en IQ Fit teknologi efter at have undersøgt forholdene for svømmere. Teknologien giver maksimal tæthed ved øjnene men sikrer samtidig, at brillerne ikke trykker. De fleste kender røde linjer om øjnene, fordi man af nød har spændt brillen lidt for stramt. Det undgår du fuldstændigt ved FS3 Elite Miror brillen.

  Desuden har Speedo sørget for en meget fleksibel elastik, som har en unik låsemekanisme. Der er en spændeskala påtrykt, som gør processen endnu nemmere.

  Du får hele tre forskellige næsebroer, når du køber brillen. Der er et fit point i midten af næsebroen, som blot er en ekstra lækker feature for øget tæthed. Desuden er den selvfølgelig sikret mod dug og ridser.

  FS3 Elite Miror er i absolut topklasse, og du får en langtidsholdbar, stærk og detaljerig brille.

  Fremhævet detaljer:

  • 5 ud af 5 stjerner (1 anmeldelse)
  • IQ Fit teknologi
  • Mest populære Speedo svømmebrille
  • Anti-dug og anti-rids behandlet
  • 3 medfølgende udskiftelige næsebroer
  • IQfit elastik der sikrer pasformen er perfekt
  • IQfit tætninger (Så vand udebliver)

  Til Butik


  Svømmebriller med styrke eller uden?

  svømmebriller med styrkeDer findes mange svømmebriller med styrke. Det er en fordel for dig, der er synsbesværet. Uanset om du er nær- eller langsynet, kan du finde svømmebriller med en passende styrke. Det sikrer at du får et ubesværet og klart udsyn, og at svømmebrillen ikke blot bliver et generende aspekt af din svømmetræning eller badeferie.

  Hvis du er synsbesværet, så anbefales det på kraftigste vis, at du vælger svømmebriller med styrke. Det gør sig særligt gældende, hvis du ofte svømmer i åbent hav, hvor varmet kan være grumset eller knap så klart. I sådanne scenarier er det vigtigt, du kan se noget, og det kan være svært, hvis du har korrekt styrke i glasset på dine svømmebriller.

  Er du på udkig efter et par svømmebriller med styrke, bør du tage et nærmere kig på en brille som Primotec Optique. Det er en populær brille til synsbesværede, og fås til både børn og voksne. Dertil fås denne svømmebrille i et hav af varianter, hvorfor du kan finde en ideel løsning, uanset dit behov – de varierer nemlig fra -6 til +8.

  Svømmebriller til børn

  Svømmebrillers fås i mange størrelser. Derfor er det kun naturligt at nogle modeller er målrettet børn og andre voksne. Hvis du leder efter et par svømmebriller til børn, vil der naturligvis være nogle, der er bedre end andre. Blandt de bedste finder du modeller fra Speedo, TYR og Aqua Sphere.

  Det er vigtigt, du køber en brille, der er specifikt udviklet til børn. Børns ansigter og hoveder er færdigudviklet, hvorfor modeller til voksne ikke er brugbare. Årsagen til dette er hovedsageligt, at de ikke vil passe barnet, men samtidig vil selve rammen på brillerne ikke være komfortabel, da den ikke er udformet med henblik på børns ansigtsform.

  Video: Hvorfor børn bør bruge svømmebriller

  Youtube Video af Simply Swim

  TIP: Da der kan være mange skarpe genstande på stranden og under vandet, bør du overveje at købe et par badesko. Det kan hurtigt blive en grim oplevelse, der kan være med til at ødelægge ferien, hvis dit barn træder på noget skarpt og kommer til skade.

  Svømmebriller til voksne

  Er du derimod på udkig efter svømmebriller til voksne, så er det en anden type briller, du skal gå efter. Det reelt set samme kriterier, der skal opfyldes, uanset om brillerne til børn eller voksne, om end der er nogle forskelle. Disse forskelle kommer hovedsageligt til syne i størrelsen og udformningen af de forskellige modeller.

  I forbindelse med valget af svømmebriller til voksne, skal der være fokus på en længere række faktorer – dette kommer vi meget mere ind på længere ned. Vigtigst af alt er dog, at du finder et par svømmebriller, der harmonerer med egne præferencer. Derfor skal du ikke bare købe et par biller, fordi de er kåret som bedst i test.

  Populære mærker

  svømmebriller til børnDer findes mange brands inden for svømmeverdenen. Nogle er dog mere prominente end andre – særligt når det kommer til svømmebriller. Speedo-svømmebriller er fortsat blandt de mest populære, hvilket er ganske forståeligt. Det ligeledes ét af de foretrukne brands blandt professionelle og elitesvømmere.

  Andre brands er dog også være at inddrage i dine overvejelser. Det inkluderer blandt andet mærker som TYR og Arena. Hvad der dog sjældent er at værd at overveje er billige svømmebriller, der kan købes i supermarked o.lign. De tjener ikke sit formål synderligt godt, er ikke komfortable, og nogle briller er tilmed ikke vandtætte.

  Aqua Sphere er også et brand, der er værd at undersøge. I modsætning til førnævnte brands, så er Aqua Sphere i højere grad et brand, der er målrettet motionssvømmere, børn og folk, der mangler et par gode svømmebriller til ferien. De tilbyder dog også professionelle briller til elitesvømmere i samarbejde med selveste Michael Phelps.

  Hvilke svømmebriller skal jeg vælge?

  Der er mange faktorer, der har relevans for valget af dine svømmebriller. Det er derfor, du ikke blot må vælge en vilkårlig løsning. I mange tilfælde ender det med et fortrudt køb, men det opdager man typisk først for sent. Gør i stedet dig selv den tjeneste at overveje valget grundigt og hold fokus på de mest afgørende faktorer.

  Når du skal købe svømmebriller, er det blandt andet følgende, du skal lægge særligt vægt på:

  • Skum eller gummi omkring øjnene: Dette er et spørgsmål om præferencer. Du bør til hver en tid vælge enten gummi eller skum omkring øjnene. Det øger ikke blot komforten, men garanterer også, at der ikke efterlades mærker, når du har haft dem på.
  • UV-beskyttelse: Rigtige svømmebriller er UV-beskyttende. Det er de fleste svømmebriller også i dag, men ikke desto mindre bør du forsikre, at de faktisk er det. Er de ikke det, kan solens stråler trænge gennem glasset. Det er ikke sundt for øjnene og er ligeledes til stor gene.
  • Anti-dug-behandlet: Duggede glas er rigtig irriterende. Det kan heldigvis undgås, hvis blot glassene er anti-dug-behandlede. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på. På trods af, at de er anti-dug-behandlet ved levering, skal de fortsat behandles løbende.
  • Udskiftelige næsebroer: Der er ikke ét par svømmebriller, der passer til alle næser. Næser varierer meget i størrelse, hvorfor det er vigtigt, du vælger et par briller, der leveres med udskiftelige næsebroer. Er det ikke en mulighed, så kan du risikere, brillerne ikke passer dig over næsen.
  • Indstillelig størrelse: Folks hovedstørrelser varierer meget. Derfor er det vigtigt, du vælger et par svømmebriller, der er nemme at indstille. Er de for stramme, kan de være generende eller tilmed gøre ondt. Sidder de for løst, kan de falde af. Derfor er det vigtigt, de kan indstilles.
  • Stort udsyn: Når du svømmer under vand, så er det vigtigt, du har et godt overblik. Det skaber ikke blot tryghed, men på denne måde kan du også undgå ulykker. Du bør lede efter et par briller, der giver minimum et 180 graders udsyn.
  • Holdbare stropper: Hvis du er hyppig svømmer, så ved du også godt, at der ikke findes noget, der er værre end, at stroppen på dine svømmebriller sprænger. Derfor er det vigtigt, du sikrer, at du vælger et par briller, der er udstyret med holdbare stropper, der kan klare mosten.
  • Lav profil: Du bør altid vælge en model med så lav profil som muligt. Det betyder, at du skal gå efter så lille en størrelse på selve brillen. Det medfører nemlig, at de giver mindst mulig modstand, når du befinder dig i vandet. Der er dog naturligvis vigtigere til konkurrence svømning end badeferien.

  Når du skal købe nye svømmebriller er det blandt andet ovenstående, der skal være i fokus. Det er dog fortsat er stor betydning, at de ligeledes harmonerer med egne præferencer. Hvad det betyder er, at du ikke blot skal erhverve et særligt par briller, fordi de er billige eller har fået gode anmeldelser i en svømmebrille test.

  Svømmebriller er rigtig gode til svømning i poolen, men skal du bruge dem ved stranden og se hvad der gemmer sig under vandt, så kan du også overveje at købe et sæt dykkerbriller eller evt. et komplet snorkelsæt. Så du skal gøre op med dig selv, hvad formålet er med dine svømme- eller dykkerbriller.

  Hvordan skal de sidde?

  dreng svømmer med svømmebrillerDer er ikke nogen egentlige regler for, hvordan et par svømmebriller skal sidde. Det handler om egne præferencer. Når det er sagt, så er det vigtigt, de sidder tilpas stramt. De må ikke falde af, når du hopper i vandet eller svømmer under vand. Derfor er det vigtigt, du ikke vælger en model, der er for stor til dig.

  Omvendt må de heller ikke sidde for stramt. Sidder de for stramt, kan de være til gene under svømning. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en løsning, der nemt kan indstilles. Samtidig bør det understreges, at selve brillen skal være tilpas stram, så der ikke siver vand ind, når du befinder dig i vandet.

  Hvorfor dugger de?

  At svømmebriller dugger er ganske naturligt. Det kan heldigvis løses på relativt simpel vis. De fleste briller leveres med en form for anti-dug-behandling. Det gøres selvfølgelig med henblik på at forhindre, at de dugger, når de er i brug. Det er ikke en behandling, der holder til evig tid, hvorfor du er nødt til selv at behandle brillerne løbende.

  Du skal derfor ikke frygte at dine briller er gået i stykker, hvis de begynder at dugge. Det er ganske naturligt og er blot et tegn på, at det er på tide at give dem et nyt lag behandling.

  Dugspray til brillerne

  Hvis du skal sikre, at dine briller ikke dugger til, skal du behandle dem med anti dug spray. Der findes mange typer dug-spray på markedet, men ikke alt giver en lige effektiv behandling og effekt. Vil du gerne sikre, at det har en god virkning, bør du vælge en dug-spray såsom Anti-dug spray fra TYR.

  Der kan ikke gives et specifikt svar på, hvor længe en sådan behandling holder. Du kan dog selv gøre noget for at forlænge den. Det inkluderer bl.a. følgende:

  • Skyl i rent vand efter brug: Har du brugt dine briller, så bør du altid skylle dem i rent vand efterfølgende. Det gør sig specielt gældende, hvis de har været brugt i klorvand, da klor ødelægger anti-dug-behandlingen. Det kan virke underligt, når mange svømmere brugere brillerne i klorvand, men ikke desto mindre er det dog sandt.
  • Hold dem tørre: Ved at holde dem tørre, kan du bedre sikre, at anti-dug-behandlingen ikke opløses. Det er specielt vigtigt, hvis du opbevarer dine briller i et etui. Er de ikke helt tørre, inden de lægges i etuiet, kan der dannes kondens, hvilket ikke just forbedre levetid og holdbarhed på den respektive anti-dug-behandling.

  Tip: Ferieudstyr.dk skriver løbende nye artikler om svømmeudstyr. Du kan altid tjekke vores kategori med svømmeudstyr og strandudstyr, hvis du vil se det seneste nye i kategorien.

  Hvor kan jeg købe svømmebriller?

  Der findes mange forhandlere af svømmebriller på det danske marked. Derfor har du også mange muligheder for at erhverve et par briller, der harmonerer med dine kriterier og præferencer.

  En dansk forhandler som Watery.dk er dog anbefalelsesværdig af flere årsager, hvad end du leder efter svømmebriller med næse, fra Speedo eller noget tredje.

  Hos Watery.dk vægter de kunderne højest. Derfor arbejder de hårdt for at gøre oplevelsen så god som muligt.

  • Support fra kl. 08 til 22 hver dag.
  • 1-2 dages leveringstid
  • Gratis fragt v køb over 599,-
  • Prisgaranti
  • 365 dages returret

  På langt de fleste af deres produkter er de dog i forvejen billigst. Uanset hvad, så er du – takket være deres prisgaranti – sikret at gøre en god handel.

  Se produkter

  Comments are closed.