Er du på udkig efter den bedste svømmevest til børn eller baby? Så læs med i denne guide, hvor vi giver dig et overblik over nogen af de mest populære badeveste på markedet i 2024.

  Vores svømmevest test er vurderet ud fra brugeranmeldelser, specifikationer, pris og andre specifikationer. Vi anbefaler også kun svømmeveste til de mindste som er CE og NE-godkendte, så du er sikker på at kvaliteten er i orden.

  OBS: En svømmevest til børn går også under andre navne som fx. badeveste og flydeveste, men en svømmevest kan ikke erstatte en redningsvest. Der er stor forskel på redningsveste og svømmeveste, og hvis du ikke kender forskellen bør du læse om det længere nede i artiklen.

  Her er de 5 bedste svømmeveste/badeveste til børn

  De sidste par år er svømmeveste til børn blevet meget populære, hvilket også betyder at udvalget er blevet markant større.

  Du kan sagtens finde en god og billig svømmevest i høj kvalitet, hvis du ved, hvor du skal søge. Der findes dog også mange dårlige flydeveste som IKKE er sikre.

  Det er vigtigt at du tjekker om flydevesten er CE og NE godkendt. Hvis den er CE godkendt betyder det at den overholder alle lovkrav i Europa som Danmark hører under. Og det betyder dermed at du din svømmevest er godkendt.

  Herunder får du vores top-5 over de bedste svømmeveste til børn og babyer i alderen 1 til 16 år på markedet lige nu. Vi opdaterer løbende oversigten, når produkter udgår eller når der kommer nye og prisvenlige badeveste i høj kvalitet.

  Vi vil anbefale dig at læse de enkelte produktbeskrivelser, så du er sikker på at finde den bedste svømmevest til dit barn. For at gøre det mere overskueligt for dig får du et overblik over relevante specifikationer under hvert produkt.


  Beco svømmevest (Bedste svømmevest til børn)

  Beco svømmevest til børn

  Fordele:

  • 4,6 af 5 stjerner (15 anmeldelser)
  • Justerbare stropper (bedre pasform)
  • Benstrop (ekstra sikkerhed)
  • Letvægtig & komfortabel

  Ulemper:

  Denne Beco svømmevest passer til børn i alderen fra 1 til 6 år. Den kræver dog en vægt, der lyder på mellem 12 kg. og 30 kg.

  Den er udstyret med stropper, du kan bruge til at indstille pasformen. Det medfører, at den ikke er til gene for barnet, når han eller hun har den på i vandet.

  Endvidere er den også udstyret med en benstrop mellem benene. Det sikrer at den bliver siddende som den skal.

  Denne Beco svømmevest er fremstillet i neopren, der højner komfortniveauet og garanterer, at den er behagelig at være iført. Husk dog på, at det er en svømmevest og ikke en redningsvest.

  Til Butik


  Splash About Badevest – Go Splash Swim – UV50+ – Dragonfly

  Splash About Badevest - Go Splash Swim - UV50+ - Dragonfly

  Fordele:

  • UV 50+ filter (Beskytter barnet mod solen)
  • Kraftig lynslås + velcrolukning (Ekstra sikkerhed)
  • Størrelser fra 1 til 6 årige (Se hos forhandler)

  Ulemper:

  Denne flotte Dragonfly svømmevest har alle de nødvendige egenskaber til dit barn. Den er udstyret med blød gummi, som sikrer opdrift, når dit barn svømmer rundt. Der er flydeelementer overalt på konstruktionen, og samtidig kan arme og ben bevæge sig frit.

  En vigtig og beskyttende detalje er SPF 50+, der beskytter mod UV-stråling. Selvsagt en stor fordel udendørs, så dit barns hud ikke er for eksponeret. Vesten her er CE European Standard certificeret. Den er helt fri for latex. Det er en stor fordel for den materialebevidste forbruger.

  YKK-lynlåsen er designet med velcro-luk, så dit barn ikke selv kan åbne og lukke. Størrelsesmæssigt passer small til de et til toårige. Medium er op til fire år, mens large er for de fire til seksårige.

  Denne vest vinder i kategorien “bedst til rejser”, og den er nem og let at have med på farten. Det grønne design med små sommerfugle er noget så sødt.


  Konfidence – Youth mørkeblå svømmevest til større børn (Størrelser fra 8 til 14 år)

  Konfidence - Youth mørkeblå svømmevest til større børn

  Fordele:

  • 5 af 5 stjerner (2 anmeldelser)
  • Passer til større børn (8 til 14 år / 40 til 50 kg)
  • God pasform og komfort
  • Håndtag på ryggen
  • God bevægelighed

  Ulemper:

  Til de lidt større kan du med fordel går efter denne Konfidence svømmevest. Vesten er lige så tunet og stabil, som den ser ud. Den er specialudviklet, så børn får støtte til både at lære svømning på ryggen og brystet.

  Der er fuld bevægelighed og samtidig utrolig megen komfort og robusthed. Det skyldes, at der er indbygget forskellige skumdele. Med ryghåndtaget kan du assistere dit barn i forskellige øvelser og give ekstra tryghed. Sammen kan I forbedre barnets svømmeevner under gode forhold.

  De mange indstillingsmuligheder for vesten gør, at der opnås maksimal pasform – også når barnet vokser. Kort fortalt har svømmevesten alle de egenskaber, der gør, at den kan tilpasses. Vesten er perfekt til både drenge og piger mellem otte og 14 år.

  Med en Konfidence svømmevest på plads er der grobund for at udvikle sig som dygtig svømmer fra en tidlig alder!

  Til Butik


  Konfidence mørkeblå svømmevest til de små (18 måneder til 7 år)

  Konfidence mørkeblå svømmevest til de små

  Fordele:

  • 4,5 af 5 stjerner (10 anmeldelser)
  • Fås i størrelser fra 18 måneder til 6-7 år
  • Justerbar, så dit barn kan vokse i den
  • God bevægelighed for armene
  • Udtagelige flydeemner

  Ulemper:

  Denne vest fra Konfidence er perfekt til de tre til syvårige, når de skal lære at svømme. Den har alle de egenskaber, som gør barnet trygt i vandet. For det første har super bevægelighed, så barnet ikke er låst fast. Det er vigtigt, så svømmeegenskaber kan udvikles.

  Vesten er lavet af blødt og dejligt materiale, som sikrer opdrift og stabilitet på vandet. Svømmevesten vil være et hit både til indendørs og udendørs brug.

  Den markante gule farve gør, at du nemt kan holde øje med dit barn. Især en fordel, hvis der svømmes ved stranden eller i en sø. Fordi vesten er designet med flere flydeelementer, er der mulighed for at justere løbende.

  Denne svømmevest fås i tre forskellige størrelser, der er indrettede efter alder.

  Til Butik


  Cruz blå haj svømmevest til børn (fra 1 til 6-årige)

  Cruz blå haj svømmevest til børn (fra 1 til 6-årige)

  Fordele:

  • 4,5 af 5 stjerner (10 anmeldelser)
  • Fås i 2 størrelser (1-3 år & 3-6 år)
  • Velcro lukning (Ekstra sikkerhed)

  Ulemper:

  Super solid Cruz svømmevest til de helt små svømmere. Denne vest kan du få i to størrelser. En til de et til treårige og så en til de tre til seksårige.

  Der er flere små detaljer, der gør, at dit barn (og dig) får maksimal tryghed ved brug af vesten. Velcrolukningen sikrer, at dit barn ikke kan komme til at åbne vesten ved en fejl. Der er en polstret skridtsele med klikspænde, som nemt kan åbnes og lukkes. Designet er lavet i en klar blå farve, som er nem at spotte fra afstand.

  Med en Cruz svømmevest kan dit barn lære at svømme under kontrollerede og trygge rammer. Denne svømmevest er lille og nem at transportere på farten. Den kan bruges til ugentlig svømmetræning og tages med på ferien.

  Til Butik


  Forskellen på en svømmevest og redningsvest til børn

  Den hovedsagelige forskel på en svømmevest og en redningsvest er, at førstnævnte ikke har en krave. Det betyder, den ikke kan holde dit hoved over vandet. En normal redningsvest holder dig nemlig flydende med hoved op imod himlen. En svømmevest holder dig blot flydende og er derfor ikke sikker, hvis du eksempelvis bliver bevidstløs.

  En svømmevest bør bruges til sejlsport, svømning eller på lavt vand. En redningsvest er derimod den rette løsning, hvis du sejler på åbent hav eller i koldt vand. Flydeveste kan desuden være god at tage i brug, hvis du står på vandski eller fisker langs kysten. Kort og godt; en svømmevest er ikke nær så sikker som en redningsvest.

  Hvis du er på udkig efter en god og sikker redningsvest, kan du læse mere her.

  Hvad bruger man svømmevesten/flydevesten til?

  En svømmevest kan bruges til mange forskellige formål. En model til voksne bruges hovedsageligt i forbindelse med vandsport såsom surfing, vandski eller sejlads på lavet. Derudover kan den også sagtens bruges til dit nye SUP board eller til kano.

  Er svømmevesten derimod til dit barn, så bruges den hovedsageligt i forbindelse med at lære barnet at svømme. På baggrund af opdriften i vesten, kan barnet nemmere lære at flyde i vandoverfladen.

  Der er utroligt mange forældre der investerer i en svømmevest til deres barn, inden de skal i svømmehallen for første gang. Babysvømning er en populær aktivitet blandt danske forældre, og til sådant formål er en badevest en god ide. Hvis du selv skal starte til babysvømning eller dit barn for nyligt har interesse i vandaktivitet, så vil en svømmevest være et godt køb.

  Skal svømmevesten bruges ved stranden, så kan du også overveje om dit barn ikke skal have et par badesko. Badesko er blevet utroligt populære, da de beskytter mod skarpe genstande på stranden.

  Hvilken svømmevest skal jeg vælge til mit barn?

  Det er vigtigt, du vælger din svømmevest med omhu. En svømmevest skal være sikker og give god opdrift. Har du ikke erfaring med udvælgelse af svømmeveste, kan det være en vanskelig proces at hitte frem til den rette svømmevest. Heldigvis er der en række specifikke faktorer, du kan holde i kikkerten, som gør det endelig valg nemmere.

  Den bør have diverse godkendelser, hvilket inkluderer CE og NE. De fleste forhandlere kræver disse godkendelser, inden produktet tages ind i sortiment, men dog ikke alle butikker. Du kan ikke regne med, at en given vest er sikker, hvis ikke den har de nødvendige godkendelse. Derfor bør det altid være i fokus.

  Som udgangspunkt, så har en alm. svømme- eller flydevest en opdrift på 50 Newton. Det betyder, den ikke er sikker ved bevidstløshed. Den kan holde brugeren flydende, men besvimer du, kan den ikke redde dig – det samme gør sig gældende for børn og babyer. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en svømmevest til børn med rette vægtestimat.

  Vær dog opmærksom på, at en svømmevest til baby eller børn ikke garanterer sikkerhed. Skal din svømmevest bruges i forbindelse med sejlads på åbent hav, bør du i stedet investere i en decideret redningsvest. Skal du lære dit barn at svømme, så er en svømme- eller flydevest naturligvis det rette valg.

  Der findes mange producenter af svømmeveste. Nogle er bedre end andre, men vælger du en Speedo-, Arena- eller Konfidence-svømmevest, så er du garanteret en model, der er af høj kvalitet. Andre brands kan ligeledes være af interesse, men det forudsætter dog, at du selv laver den nødvendige research forud for købet.

  Video guide med anbefalinger og guide


  Youtube video af Watery

  Skal du have din baby med ud og svømme, så bør du også købe en blebadebuks til baby. Babymode.dk har anbefalet et par gode blebadebukser her.

  Har farven på svømmeveste til børn en betydning?

  Svømmeveste fås i mange varianter. Det gælder både farver, størrelser og designs. Farven på din vest, har kun relevans i nogle sammenhænge.

  Skal svømmevesten bruges til at lære dit barn at svømme i en svømmehal eller på stranden, så har farven ikke nogen relevans. Er formålet derimod at bruge den på eller ved havet, så er det en anden sag.

  Skal du bruge en vest på åbent hav eller langs kysten, bør den være enten rød eller gul. I så fald er man nemmere at se i vandet.

  Det gør sig ikke blot gældende, hvis den skal bruges af et barn, men også af en voksen. Derfor er det hovedsageligt af sikkerhedsmæssige årsager, at en given farve bør vælges, men der er ikke regler på dette områder.

  Se også de bedste svømmebrillerDer er mange fordele ved at bruge svømmebriller. Du undgår nemlig svie og irritation i øjnene, derudover forbedre det også udsynet under vandet. Se vores svømmebrille test artikel, hvis du vil finde de bedste til børn eller voksne.

  Køb din svømmevest ved Watery

  Watery.dk er en af de bedste forhandlere når det kommer til køb af svømmeveste til børn eller andet svømmeudstyr. Watery.dk har rigtig gode anmeldelser på Trustpilot og andre steder.

  Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør handle os Watery.dk, og nogen af dem er fx:

  • Stort udvalg – Mange størrelser og farver.
  • Eksperthjælp og gode størrelsesguides.
  • 24 timers levering
  • 365 dages returret.
  • +310.000 kunder
  • Prismatch – Sikre dig den billigste pris.
  • Gratis fragt ved køb over 599 DKK

  Mange af vores testvindende produkter kan købes billigst hos Watery. Du kan enten vælge at klikke dig videre til det produkt du finder interessant, eller du kan klikke på knappen herunder, hvis du bare vil se hele udvalget af badesko.

  Se produkter

  Comments are closed.