Elsker du følelse af, at glide gennem vandet i høj hastighed? I så fald kommer du ikke langt uden et par gode finner – eller hvad der i daglig tale kaldes svømmefødder.

  Du behøver ikke være elitesvømmer eller dykkeekspert, for at kunne bruge et par svømmefødder. Tværtimod, så er det noget, de fleste kan finde du af med lidt træning og tilvænning.

  De bedste svømmefødder

  At sige hvilke svømmefødder, der er de bedste, er ikke nemt. Det kommer nemlig helt an på, hvad du skal bruge dem til, hvem du er og hvad dit budget er.

  Skal du bruge almindelige svømmefødder til ferien, så findes der masser af gode svømmefødder til billige penge – som dem vi anbefaler herunder.

  Skal du derimod bruge svømmefødder til dykning, hvis du fx har et Master Scuba Diver certifikat. Ja, så skal du gå efter nogen svømmefødder med hælrem eller fuldfodsfinner.

  Hælremsfinner – Disse bruges sammen med støvler og er beregnet til Danmark og andre steder med koldt eller tempereret vand.

  Fuldfodsfinner – Du bruges med en tynd neopren sok eller bare tæer og er beregnet til varmtvands dykning.


  Arena powerfin pro svømmefødder

  Arena powerfin proSkal du købe svømmefødder, vil du gerne sikre, de sætter fart på bevægelse i vandet. Det er du garanteret at Arena Powerfin Pro vil gøre.

  Det er flagskibet fra Arena, hvorfor de også er blandt de bedste på markedet. De er udviklet med henblik på alle former for banesvømmere, om end de passer bedst til hhv. smalle og normale fødder.

  I og med, at de er fremstillet i 100% silikone, er de rigtig bløde og komfortabel. Samtidig garanterer det bløde materiale, at de giver et hurtigt spark.

  Silikone er ligeledes et letvægtigt materiale, hvorfor disse dykkerfødder minimerer chancen for krampe og skade. De er selvfølgelig også 100% PVC-fri.

  Arena Powerfin Pro har forskellige riller, der er udviklet specifikt til at maksimere fremdriften i vandet. Det er derfor, de er gode til alskens typer banesvømmere, hvilket inkluderer konkurrencesvømmere, motionssvømmere og triatleter.

  Hælen på Powerfin Pro er med rem fremfor fast hæl, hvilket medfører, at du får en mere naturlig svømning.

  Fremhævet specifikationer:

  • 5 ud af 5 stjerner
  • Fås i størrelserne: 36-37, 38-39, 40-41, 42-43, 44-45 og 46-47
  • Korte svømmefødder med helrem

  Til Butik


  Speedo Biofuse zoomers

  Speedo Biofuse zoomersBiofuse fra Speedo er både holdbare og komfortable svømmefødder.

  I modsætning til de førnævnte modeller er de ikke specifikt udviklet med henblik på konkurrence-, elite- eller motionssvømmere. Tværtimod, så henvender de sig til svømmere på alle niveauer – lige fra nybegynderen til den erfarne elitesvømmer, der har konkurreret i mange år.

  Finnerne er dog ikke blot særdeles behagelige –  de øger også styrken af dit benspark, så du opnår en kraftfuld fremdrift i vandet. Det betyder, du kan bevæge dig glidende og hurtigt gennem vandet.

  De er nemlig lavet med et dual-design, der giver dig en naturlig følelse i bensparket, mens de minimerer følelsen af selve svømmefødderne.

  Det er fortrinsvis nyere svømmere, der vil kunne nyde stor gavn af disse zoomers. Det skyldes at de støtter foden på en god, naturlig måde. De har fast hæl og er en kende stive i det. Det er derfor, de i højere grad appellerer til nybegyndere end elitesvømmere. Det stivere materiale er dog mere hårdført, hvorfor levetiden strækker sig over mange år.

  Fremhævet specifikationer:

  • 4,67 ud af 5 stjerner
  • Fås i størrelserne fra 35 til 48
  • Korte svømmefødder i 100% silikone
  • Hårdt materiale

  Til Butik


  Hollis F1 – Svømmefødder til dykning

  Hollis F1 - Svømmefødder til dykningHvis du vil have råstyrke uden kompromis, så er det Hollis F1, du bør have i søgelyset.

  Det er en finne, der er formet på en sådan vis, at den blander yndefuld bevægelse, kraft og solid konstruktion. Derfor giver den de bedst mulige forudsætninger for god fremdrift under vandet.

  Svømmefinnerne fra Hollis er særligt velegnet til tørdragtsdykning. De egner sig desuden til alle typer af finnespark. I str. XL (fra str. 43-46) vejer de ca. 1,6 kg. pr. finne.

  Finnerne bærer tydeligt præg af at være en hele vejen igennem velkonstrueret gummifinne. Derfor er der en god sandsynlighed for, at dette er de sidste svømmefødder, du ender med at købe.

  Hollis F1 er forsynet med et justerbart beslag til hælremmen, hvilket muliggør at pasformen kan finjusteres. De byder på et ventileret finneblad, der reducerer dine kraftanstrengelser og accelererer vandet henover.

  Fremhævet specifikationer:

  • Bedste svømmefødder til dykning
  • Høj kvalitet – gummi finne
  • Hælrem kan justeres
  • Størrelser: Regulær (39-42), X-Large (43-46) og XX-Large (47-49)

  Til Butik


  Korte silikone svømmefødder med hæl fra Beco

  Silikone korte svømmefødder med hælMed denne model får du et par korte, behagelige og effektive svømmefødder.

  De kan bruges til både den mere professionelle svømmetræning og til fritidsbrug – eksempelvis når du rejser. Den korte form gør, at de ikke føles lige så klodsede som “normale” svømmefødder.

  Beco har selvfølgelig stadig designet dem, så du svømmer hurtigt som en fisk igennem vandet. Materialet er silikone, som er rart for fødderne.

  Hælen er lukket, og svømmefødderne har en kompakt form. Det gør også, at du nemt kan transportere dem fra A til B.

  Du kan få dem i størrelsesspændet fra 25 og helt op til 46.

  Beco er generelt en testvinder, som laver virkelig solide svømmefødder. Du kommer billigt omkring et par langtidsholdbare af slagsen her.

  Fremhævet specifikationer:

  • Størrelser fra 25 til 46
  • Lukket hæl
  • Behagelige svømmefødder

  Til Butik


  Speedo Fastskin Kickfin (Perfekt til konkurrence svømmere)

  Speedo Fastskin KickfinSpeedo er her kommet med en revolutionerende model til konkurrencesvømmere og ambitiøse vandhunde.

  De har lavet en solid svømmefod med perfekt pasform. Det har de, fordi svømmefødderne efter kort tids brug simpelthen vil tilpasse sig din fodform. De sidder individuelt godt, så du kan optimere dine performance og hurtighed under vandet.

  Speedo er et af de mest kendte mærker inden for undervandsudstyr. Men selv her har de overgået sig selv med et par fødder, som er op til en tredjedel mere effektive end normalen.

  Svømmefødderne har et bredt design. De er ikke så fleksible – til gengæld sidder de tæt og snorlige. Når du skal vælge størrelse, så gå efter din normale skostørrelse. Husk at du kan bruge svømmefødderne både indendørs og udendørs. Prismæssigt får du meget for din investering.

  Fremhævet specifikationer:

  • Til konkurrence svømmere
  • Op til 30% mere effektive end andre svømmefødder
  • 4,5 ud af 5 stjerner
  • Størrelser fra 36 til 47

  Til Butik


  Oceanic Viper Fuldfodsfinner (bedste svømmefødder til snorkling)

  Oceanic Viper FuldfodsfinnerLeder du efter den perfekte snorkelfinne, så er Oceanic Viper Fuldfodssættet et rigtig godt bud!

  Du kan få dem i både gul og blå, og de har en lang og elegant form.

  Finnerne skiller sig ud ved at skåne dine fødder, ankler og led samtidig med, at du er sikret optimal fremdrift. De har en Power Trust Channel funktion, som er en slags indbygget vandafledende kanal. Det dirigerer vandet mod finnens ende, så du skal arbejde mindre rent fysisk for at bevæge dig fremad i vandet. En simpel teknologi der giver stort output.

  Der er desuden power vents, som er med til at reducere modstanden fra vandet. Det lange finneblad gør, at du kan skubbe dig roligt og effektivt frem. Ideelt til når man snorkler og vil studere undervandsliv på ferien. Finnerne vejer omkring 500-600 gram og er derfor lette at have med rundt.

  Fremhævet specifikationer:

  • Svømmefødder til snorkling eller varmtvandsdykning
  • Mange farvemuligheder
  • Størrelser: se hos forhandler

  Til Butik


  Atomic splitfinner fuldfod (Dykning & snorkling)

  Atomic splitfinner fuldfodDenne svømmefod er både lang og nem at svømme med. Den udmærker sig ved at være god til varme steder, hvor der ikke er stærk strøm.

  Modellen er lavet med et SplitFin design af to blade. Det skærer gennem vandet, fremfor at du skal bruge dine muskelkræfter på at få vandet op over finnerne. Rent teknisk sikrer det bedre fremdrift for en mindre indsats. Perfekt hvis man vil nyde sin snorkel- eller dykkertur!

  Atomic Splitfinnerne har også en propeller-fin teknologi, som sikrer hurtigere hastighed på færre spark med benene. Du vil opleve, at du glider mere stille og lydløst gennem vandet – en stor fordel hvis du vil spotte marineliv.

  De her svømmefødder er ideelle til den rejsende, som elsker at tage til tempererede eller tropiske klimaer på eventyr.

  Fremhævet specifikationer:

  • Svømmefødder til snorkling eller dykning
  • Mange farvemuligheder
  • Størrelser fra 37-46

  Til Butik


  Scubapro Jet Sport Fuldfodsfinner (bedst til snorkling)

  Scubapro Jet Sport FuldfodsfinnerScubapro Jet Sport er et sæt svømmefødder, der har en lav vægt og leverer en rigtig god fremdrift.

  Det er et sæt gode svømmefødder, der har også en fremragende manøvredygtighed. Det er en særlig fordel, hvorfor de derved er nemme at bruge – såvel for en nybegynder som en garvet dykker.

  Det er fuldfodsfinner, der giver en kraftig respons på dit slag, hvilket medfører en større fremdrift. Endvidere har finnebladet en stor fleksibilitet, hvilket gør det betydeligt nemmere at slå kraftfulde slag i vandet.

  Deres store fleksibilitet giver et mindsket energiforbrug fra din side, hvorfor du undgår muskeltræthed og kramper.

  Fodlommen er formet efter ergonomiske forhold, hvorfor de er behagelige og komfortable at være iført. De er udført i et blidt silikone materiale, der gør fodlommen blød. De er også forsynet med ventilationskanaler mellem fodlommen og finnebladet, hvilket medvirker, at du får en bedre stabilitet og balance.

  Fremhævet specifikationer:

  • Primært til snorkling
  • Letvægts svømmefødder
  • Størrelser fra 36-37

  Til Butik


  Hvordan svømmer jeg med finner?

  Det er ikke svært at bruge svømmefødder. Det lærer du relativt hurtigt, da din svømmeteknik ikke skal ændres. Faktisk forbedres dog blot ved brugen af et par finner.

  Du vil særligt opleve en mærkbare forskel iført et par korte svømmefødder, hvis du er konkurrence- eller banesvømmer, men teknikken forekommer der dog ingen ændringer ved.

  TIP: Svømmefødder er utroligt sjove, men oplevelsen bliver væsentligt bedre, hvis du køber et komplet snorkelsæt. Et snorkelsæt giver dig nemlig mulighed for at se, hvad der gemmer sig under vandet. Det er især fedt, hvis du skal på ferie, hvor der er mulighed for at opleve et koralrev.

  Hvordan skal svømmefødder sidde?

  Det er vigtigt, dine svømmefødder sidder fast. De må dog ikke stramme om fødderne. De skal derimod føles komfortable og ikke være til gene.

  Omvendt bør de dog ikke være så løse, at der er fare for, at de falder af under svømning. Derfor kan det også være svært at vælge den rette løsning, men fremgangsmåden er dog ganske enkelt at prøve sig frem.

  Svømmefødder kaldes også for zoomers og finner

  Der bruges mange betegnelser for svømmefødder. Blandt den brede befolkning kendes de som enten finner eller blot svømmefødder. Inden for dykning, snorkling og fridykning er de dog bedre kendt som zoomers.

  Faktum er dog, at det blot er tre forskellige begreber for samme genstand. Der er hverken forskel på udseende, kvalitet eller udformning.

  Svømmefødder med eller uden hælrem?

  Det er først inden for de senere år, at det er blevet muligt at købe svømmefødder med rem i stedet for en hel hæl. På trods af dette, er det blevet en populær løsning på kort tid, hvorfor det er noget, mange svømmer med i dag.

  Der er flere årsager til den store popularitet, men det skyldes fortrinsvis, at de ikke belaster din akillessene på samme måde som modeller med hel hæl. Endvidere medfører svømmefødder med rem, at du får en større fleksibilitet i fodleddet.

  Du kan derfor nemmere påvirke selve finnerne, hvilket kan give direkte indvirkning på farten. Ikke nok med, at de er mere behagelige, så sidder de også bedre fast, hvorfor der er minimal risiko for, at de falder af – de findes både som svømmefødder til børn og voksne.

  Den rigtige størrelse svømmefødder til dine fødder?

  De fleste modeller er udformet og konstrueret på en sådan vis, at de bør være en kende store på foden. Ikke dermed sagt, at de skal være løse. Du skal derimod have en følelse af, at der er god plads i svømmefødderne.

  Det kan kræve en smule tid at vænne sig til, men det er helt normalt. Det værste, du kan gøre er, at vælge en model, der strammer til.

  Vælger du finner med rem i stedet for hel hæl, kan det desuden være nemmere at tilpasse størrelsen til dine fødder. Disse kan bruges, uanset om du søger svømmefødder til snorkling eller konkurrencesvømning.

  Det er én af de primære årsager til den store popularitet omkring modeller med rem fra brands som TYR, Speedo, Arena eller DMC.

  Køb svømmefødder til snorkling online

  finner til din snorkelturDu kan finde mange forhandlere af både billige, men også professionelle zoomers svømmefødder på det danske marked. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvor du skal købe dine finner.

  Det er vigtigt, du vælger med omhu, uanset om du er elitesvømmer, motionist eller har opdaget en særlig passion for fridykning. I alle tilfælde er finnen vigtig.

  Et godt bud er den danske webshop Watery.dk, hvis du vil finde nogen gode og billige svømmefinner.

  Flere artikler om svømmeudstyrTjek vores kategori med svømmeudstyr, hvor du finder mange flere spændende artikler. Du finder udstyr til svømning, dykning og andet spændende sommer og strandudstyr.

  Comments are closed.