Mobiltelefoner udgør i dag så stor en del af vores hverdag, at vi sjældent går ud ad døren uden at have den med i lommen eller i tasken. Vi går faktisk hellere tilbage for at hente den, hvis vi skulle have glemt den. Også selvom der ikke er noget åbenlyst behov for at have den med på en 10 minutters tur i Netto.

    En ting er at tage sin telefon med ud at handle, noget andet er at tage den med på rejsen. Vi hiver i dag vores telefon med på større og mindre rejser rundt om i verden, men har du i den forbindelse gjort din smartphone rejseklar? Har du sørget for at sikre dig mod alle tænkelige faldgruber lige fra økonomi til cybersikkerhed? Hvis ikke, så læs med i artiklen her, hvor vi guider dig igennem flere gode mobiltelefonråd inden afrejsen.

    Få styr på roamingen

    Roaming var en gang et større problem, når man tog telefonen med på rejsen. Det er dog blevet et klart mindre problem i takt med at blandt andet EU har lavet regler og harmonisering på området. I dag kan du rejse til de fleste EU-lande uden at frygte en ekstra regning på din næste telefonregning grundet dyr roaming.

    Dog er roaming stadig et problem, eller det kan være et problem, hvis du rejser ud til lande udenfor EU. Her kan dataroaming blive en dyr fornøjelse, hvis telefonen automatisk opdaterer ting og sager løbende. Alene prisen på et telefonopkald udenfor EU kan snildt løbe op i over 20 kroner pr. minut, og hvad angår data, er prisen blot endnu vildere. Slå derfor helst dataroaming fra på telefonen for at undgå ubehagelige overraskelser på telefonregningen, når du rejser udenfor EU.

    Brug et internationalt simkort til rejser udenfor EU

    Det kan koste dig ualmindeligt mange penge at bruge din mobiltelefon på rejser udenfor EU. Dit danske mobilabonnement er som oftest et EU-abonnement, der giver dig en vis mængde data og samme pris på opkald og sms’er i både Danmark og EU. Men det ændrer sig radikalt, når du bevæger dig udenfor det område, som dit abonnement dækker.

    Rejser du til et land udenfor EU vil prisen på opkald ligge på over 20 kroner pr. minut, mens afsendelse af sms’er ofte ligger på cirka 4-5 kroner stykket. Prisen for data ligger som regel på cirka 80 kroner pr mb. Her kræver det ikke raketvidenskab at se, at den pågældende telefonregning ret hurtigt når astronomiske beløb, hvis man bruger løs af telefonen på sit almindelige abonnement.

    I stedet bør man købe et taletidskort eller et andet internationalt simkort, som kan sættes i telefonen i stedet for dit aktuelle danske simkort. Er din telefon ikke åbnet, skal du få den klargjort til at kunne benytte et sådan kort. Med et internationalt taletidskort, kan du bruge din telefon som du ønsker udenfor EU indenfor de givne rammer af det pågældende taletidskort.

    Dobbelttjek indstillinger for automatiske downloads af apps

    Som med data-roaming, bør man også slå funktioner fra, som foretager automatiske downloads og opdateringer. Det koster nemlig penge i data at lade telefonen operere med downloads i baggrunden. Slå derfor automatiske app-download indstillinger og lignende fra, så du ikke kommer til at betale unødvendigt mange penge.

    Brug en VPN

    Du kan også beskytte din telefon mod snagen og hacking i form af en VPN. Når man rejser, er man ofte online på diverse offentlige wi-fi-netværk og hotspots. Visse af dem er ikke nødvendigvis sikret med en adgangskode og kan derfor være et sted, hvor hackere og andre cyberkriminelle ‘ligger på lur’. Benytter man en VPN, vil man her kunne sikre sine oplysninger, da ens data krypteres, så ingen kan læse med. Derved beskytter alle vigtige oplysninger nu engang oftest ligger gemt på telefonen. Lige fra netbank og sundhedsdata til private billeder og beskeder.

    Slå funktionen ‘Find min iPhone’ til

    Har du parret din iPhone med en anden Apple-enhed, så kan du med fordel også benytte dig af funktionen ‘Find min iPhone’. Skulle du have forlagt den på hotellet, glemt den på en restaurant eller et helt tredje sted, så vil du med denne funktion kunne spore din enhed geografisk og derigennem pejle dig ind på din forlagte iPhones placering.

    Husk at lave en backup før afrejse

    Før du overhovedet er hoppet på flyet, færgen eller toget, så er det en rigtig god idé at have lavet en backup af sin telefon inden afrejse. Når man rejser, er der altid en risiko for at miste bagage eller blive bestjålet, da man nu engang er på farten. Derfor er det vigtigt at huske at få lavet en backup af din smartphone, således at du altid vil kunne genskabe indholdet på en ny enhed, hvis du mister den nuværende. Der kan jo netop være vigtigt indhold, som du meget nødigt vil miste. Du kan også helt overveje at lade telefonen blive hjemme og bruge en gammel telefon til turen.

    Leave A Reply