Passende skiudstyr er vigtigt tema for enhver skiferie. Men hvornår betaler det sig, at købe ski, stave, støvler osv., og under hvilke omstændigheder bør du som vintersportsentusiast hellere leje skiudstyret? Som så ofte er der såvel fordele som ulemper. Få her mere at vide om fordelene ved at købe eller leje skiudstyr.

  Fordele ved leje af ski

  Lejeski er normalt up to date og holdes i god stand. Mellem sæsonerne behøver du som vintersportsentusiast ikke at gøre en indsats for at passe på dit udstyr, for slet ikke at tale om at bruge penge på det. Desuden kan du altid prøve nye modeller, som ofte kan lejes til en meget lav pris, når du booker en skiferie, og som også kan vælges på skisportsstedet, så skiene passer til sneforholdene. Med hensyn til rejsen til skidestinationen er en afgørende fordel ved leje af ski, at de kun skal afhentes på skisportsstedet, så du ikke skal kæmpe med pladsproblemer i bilen eller endda købe eller leje en tagboks. Dette gælder også for renheden i bilen, da benyttede ski ofte er meget snavsede.

  Fordele ved dine egne ski

  Du skal passe på dine egne ski mellem sæsonerne, men de bruges kun, når du selv kører på dem. Dette er en stor fordel i forhold til den konstante brug af lejede ski, som kan medføre, at skiens spænding hurtigere slides af. Mange vintersportsentusiaster sætter også pris på at være vant til deres ski og ikke at skulle vænne sig til en ny model hver gang.

  Hyppigt skiløb taler for at købe ski

  Spørgsmålet om, hvorvidt du skal leje eller købe ski, er tæt forbundet med den tid, du bruger på ski. Hvis man går ud fra, at lejede ski koster 150-225 kr. (20-30 euro) pr. dag (evt. kommer lejeafgiften for skistøvler oveni), og man bruger ca. 10-14 dage på skiferie om året, så er købsprisen – i hvert fald for en udgået model – og lejeprisen ens efter den anden skisæson. Hvis du bruger mindre end to uger om året på skiferie, bør du nøje overveje, om du virkelig har brug for dine egne ski. Det er jo ikke kun købet, der gør det: Der skal også lægges udgifter til vedligeholdelse og til at bringe skiene i form igen.

  Hvis du lejer dit udstyr, skal du vælge onlineplatforme

  I dag tilbyder mange sportsbutikker på skisportsstederne rabatter, når du bestiller dit udstyr online hjemmefra. Det betyder dog ikke, at du ikke kan prøve tingene på stedet. Du booker blot den ønskede type udstyr til en early bird-pris. Hvis du ikke er tilfreds, skal du ikke være bange for at bytte dine ski eller støvler efter dagen på pisten. Den mulighed har du ikke, hvis du tager lejede ski og støvler med hjemmefra. En anden fordel: Som feriegæster i højsæsonen behøver du ikke at bekymre dig om, at udstyret er udsolgt. Selv om du måske skal stå i kø, kan du sagtens klare ventetiden, når du tænker på, at du snart vil være godt udstyret på pisten. Spørgsmålet om, hvorvidt man skal købe eller leje skiudstyr, kan desværre ikke besvares entydigt. Enhver vintersportsentusiast skal overveje forskellige aspekter: Hvor ofte står jeg på ski? Hvor god er jeg til at stå på ski? Hvad forventer jeg af mit udstyr? Hvor vigtigt er høj komfort og høj kvalitet for mig? Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du føler dig sikker og komfortabel på pisten med dit skiudstyr.

  Kilde: snowtrex.dk

  Leave A Reply