Svømmebriller

Svømmebriller er essentielle til svømning – både inde og ude. Du undgår både vand og svie i øjnene, mens du fortsat kan orientere dig under vandet. Hvis du skal på badeferie, bør du derfor ikke drage afsted uden et par svømmebriller i kufferten. Det vil forøge komforten af badeferien på bemærkelsesværdig vis.

svømmebriller

Gode tilbud på svømmebriller

Zoggs Predator Flex Tint - Grå/hvid

239.00 Kr

369.00 Kr

-35%

Zoggs Predator Flex Smoke - Hvid/sort

239.00 Kr

369.00 Kr

-35%

Zoggs Predator Flex Smoke - Hvid/sort

239.00 Kr

369.00 Kr

-35%

Zoggs Predator Flex Tint - Grå/hvid

239.00 Kr

369.00 Kr

-35%

Mad Wave Anti Fog Spray

39.00 Kr

59.00 Kr

-34%

Mad Wave Anti Fog Spray

39.00 Kr

59.00 Kr

-34%

Mad Wave Razor - Blå/hvid

199.00 Kr

299.00 Kr

-33%

Mad Wave Razor - Blå/hvid

199.00 Kr

299.00 Kr

-33%

Beco Sealife svømme-sæt (badehætte + brille) - Pink

129.00 Kr

179.00 Kr

-28%

Beco Sealife svømme-sæt (badehætte + brille) - Blå

129.00 Kr

179.00 Kr

-28%

Beco Sealife svømme-sæt (badehætte + brille) - Pink

129.00 Kr

179.00 Kr

-28%

Beco Sealife svømme-sæt (badehætte + brille) - Blå

129.00 Kr

179.00 Kr

-28%

Svømmebriller med styrke eller uden?

svømmebriller med styrkeDer findes mange svømmebriller med styrke. Det er en fordel for dig, der er synsbesværet. Uanset om du er nær- eller langsynet, kan du finde svømmebriller med en passende styrke. Det sikrer at du får et ubesværet og klart udsyn, og at svømmebrillen ikke blot bliver et generende aspekt af din svømmetræning eller badeferie.

Hvis du er synsbesværet, så anbefales det på kraftigste vis, at du vælger svømmebriller med styrke. Det gør sig særligt gældende, hvis du ofte svømmer i åbent hav, hvor varmet kan være grumset eller knap så klart. I sådanne scenarier er det vigtigt, du kan se noget, og det kan være svært, hvis du har korrekt styrke i glasset på dine svømmebriller.

Er du på udkig efter et par svømmebriller med styrke, bør du tage et nærmere kig på en brille som Primotec Optique. Det er en populær brille til synsbesværede, og fås til både børn og voksne. Dertil fås denne svømmebrille i et hav af varianter, hvorfor du kan finde en ideel løsning, uanset dit behov – de varierer nemlig fra -6 til +8.

Svømmebriller til børn

Svømmebrillers fås i mange størrelser. Derfor er det kun naturligt at nogle modeller er målrettet børn og andre voksne. Hvis du leder efter et par svømmebriller til børn, vil der naturligvis være nogle, der er bedre end andre. Blandt de bedste finder du modeller fra Speedo, TYR og Aqua Sphere.

Det er vigtigt, du køber en brille, der er specifikt udviklet til børn. Børns ansigter og hoveder er færdigudviklet, hvorfor modeller til voksne ikke er brugbare. Årsagen til dette er hovedsageligt, at de ikke vil passe barnet, men samtidig vil selve rammen på brillerne ikke være komfortabel, da den ikke er udformet med henblik på børns ansigtsform.

Svømmebriller til voksne

Er du derimod på udkig efter svømmebriller til voksne, så er det en anden type briller, du skal gå efter. Det reelt set samme kriterier, der skal opfyldes, uanset om brillerne til børn eller voksne, om end der er nogle forskelle. Disse forskelle kommer hovedsageligt til syne i størrelsen og udformningen af de forskellige modeller.

I forbindelse med valget af svømmebriller til voksne, skal der være fokus på en længere række faktorer – dette kommer vi meget mere ind på længere ned. Vigtigst af alt er dog, at du finder et par svømmebriller, der harmonerer med egne præferencer. Derfor skal du ikke bare købe et par biller, fordi de er kåret som bedst i test.

De bedste svømmebriller

Du finder svømmebriller i mange størrelser, udformninger og kvaliteter. Det kan derfor være svært at vælge den helt rette svømmebrille. Er det også noget, du kan vedkende dig? Heldigvis har vi samlet et mindre udpluk af de bedste svømmebriller herunder. Blandt disse modeller er der – med garanti – også en brille, der matcher dine præferencer.

Fastskin Speedsocket 2 Mirror – Anbefales

Fastskin Speedsocket 2 Mirror – AnbefalesSpeedsocket Mirror fra Speedo er en legendarisk svømmebrille. Det var denne brille, Michael Phelps vandt hele otte OL-guldmedaljer med i 2008. Denne brille er nu kommet i en videreudviklet og forbedret version, der har fået navnet Fastskin Speedsocket 2 Mirror.

Én af de mest markante forbedringer er det "brækkede" glas. Det er udviklet til at give et bedre udsyn og formindske lysindfaldet ift. den forhenværende version. Speedo har også valgt at udstyre brillen med dobbeltrem, der garanterer en bedre og mere komfortabel pasform, uanset hovedform og -størrelse.

Foruden dette, er det den samme, lækre svømmebrille, som du kender fra forhenværende version af Speedsocket Mirror. Den er særligt ideelt til triatlon, stævner og alm. konkurrencesvømning, men kan naturligvis også tjene sit formål på en badeferie. Der medfølger desuden tre udskiftelige næsebroer i forskellige størrelser.

Cobra Ultra Mirror – Anbefales

Cobra Ultra Mirror – AnbefalesCobra Ultra Mirror er topmodellen fra Arena, når snakken falder på konkurrence- og elitesvømmebriller. Det betyder dog ikke, de ikke kan bruges til badeferien. Arena-svømmebriller har altid været blandt de bedste, og med Cobra Ultra Mirror beviser de hvorfor. Her får du nemlig kvalitet, design og ydeevne ud over det sædvanlige.

Det er bl.a. derfor, at brillen bruges af elitesvømmere som Mie Ø. Nielsen, Sarah Sjostrøm og Daniel Skaaning. Der er mange fordele forbundet med denne svømmebrille. De er f.eks. anti-dug-behandlet, hvorfor du undgår at dine briller dugger under brug. Samtidig kan de bruges både inde og ude som følge af deres mirror-spejl.

Brillerne er særligt gode til dig, der vægter det højt at kunne orientere dig under navn. De giver dig nemlig et 180 grader stort udsyn. Gennem brilleglasset får du oven i købet et krystalklart udsyn. Den holdbare strop er nem at tilpasse, så brillen sidder godt, ligesom du kan vælge blandt fem medfølgende næsebroer.

Tyr Junior Racing Metallized – Populær

Tyr Junior Racing Metallized – PopulærHvis du leder efter et par svømmebriller til børn, så er Junior Racing Metallized et oplagt valg. Det er ét af markedets mest populære Tyr-svømmebriller – og ikke uden grund. Det er den bedste svømmebrille til børn og juniorer, der befinder sig i alderen 6 til 14 år. Så enkelt kan det faktisk siges.

Det et par gode, gennemførte svømmebriller, der kan tjene flere formål. De kan bruges til leg i svømmehallen, på badeferien eller til deciderede konkurrencesvømning. De er både behandlet med anti-dug og giver brugeren UV-beskyttelse. Samtidig er du garanteret, at både kvalitet og holdbarhed er helt i top.

Selve plastikkanten er fremstillet i såkaldt TRP (Thermal Plastic Rubber). Det betyder, de føles behagelige mod huden – selv efter lang tids brug. De er desuden blevet allergitestet og tilpasset den lavere profil på børns mindre ansigter. Den mest populære variant er sort, men brillen fås også i både en lyseblå og lyserød variant.

Populære mærker

svømmebriller til børnDer findes mange brands inden for svømmeverdenen. Nogle er dog mere prominente end andre – særligt når det kommer til svømmebriller. Speedo-svømmebriller er fortsat blandt de mest populære, hvilket er ganske forståeligt. Det ligeledes ét af de foretrukne brands blandt professionelle og elitesvømmere.

Andre brands er dog også være at inddrage i dine overvejelser. Det inkluderer blandt andet mærker som TYR og Arena. Hvad der dog sjældent er at værd at overveje er billige svømmebriller, der kan købes i supermarked o.lign. De tjener ikke sit formål synderligt godt, er ikke komfortable, og nogle briller er tilmed ikke vandtætte.

Aqua Sphere er også et brand, der er værd at undersøge. I modsætning til førnævnte brands, så er Aqua Sphere i højere grad et brand, der er målrettet motionssvømmere, børn og folk, der mangler et par gode svømmebriller til ferien. De tilbyder dog også professionelle briller til elitesvømmere i samarbejde med selveste Michael Phelps.

Hvilke skal jeg vælge?

Der er mange faktorer, der har relevans for valget af dine svømmebriller. Det er derfor, du ikke blot må vælge en vilkårlig løsning. I mange tilfælde ender det med et fortrudt køb, men det opdager man typisk først for sent. Gør i stedet dig selv den tjeneste at overveje valget grundigt og hold fokus på de mest afgørende faktorer.

Når du skal købe svømmebriller, er det blandt andet følgende, du skal lægge særligt vægt på:

  • Skum eller gummi omkring øjnene: Dette er et spørgsmål om præferencer. Du bør til hver en tid vælge enten gummi eller skum omkring øjnene. Det øger ikke blot komforten, men garanterer også, at der ikke efterlades mærker, når du har haft dem på.
  • UV-beskyttelse: Rigtige svømmebriller er UV-beskyttende. Det er de fleste svømmebriller også i dag, men ikke desto mindre bør du forsikre, at de faktisk er det. Er de ikke det, kan solens stråler trænge gennem glasset. Det er ikke sundt for øjnene og er ligeledes til stor gene.
  • Anti-dug-behandlet: Duggede glas er rigtig irriterende. Det kan heldigvis undgås, hvis blot glassene er anti-dug-behandlede. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på. På trods af, at de er anti-dug-behandlet ved levering, skal de fortsat behandles løbende.
  • Udskiftelige næsebroer: Der er ikke ét par svømmebriller, der passer til alle næser. Næser varierer meget i størrelse, hvorfor det er vigtigt, du vælger et par briller, der leveres med udskiftelige næsebroer. Er det ikke en mulighed, så kan du risikere, brillerne ikke passer dig over næsen.
  • Indstillelig størrelse: Folks hovedstørrelser varierer meget. Derfor er det vigtigt, du vælger et par svømmebriller, der er nemme at indstille. Er de for stramme, kan de være generende eller tilmed gøre ondt. Sidder de for løst, kan de falde af. Derfor er det vigtigt, de kan indstilles.
  • Stort udsyn: Når du svømmer under vand, så er det vigtigt, du har et godt overblik. Det skaber ikke blot tryghed, men på denne måde kan du også undgå ulykker. Du bør lede efter et par briller, der giver minimum et 180 graders udsyn.
  • Holdbare stropper: Hvis du er hyppig svømmer, så ved du også godt, at der ikke findes noget, der er værre end, at stroppen på dine svømmebriller sprænger. Derfor er det vigtigt, du sikrer, at du vælger et par briller, der er udstyret med holdbare stropper, der kan klare mosten.
  • Lav profil: Du bør altid vælge en model med så lav profil som muligt. Det betyder, at du skal gå efter så lille en størrelse på selve brillen. Det medfører nemlig, at de giver mindst mulig modstand, når du befinder dig i vandet. Der er dog naturligvis vigtigere til konkurrencesvømning end badeferien.

Når du skal købe nye svømmebriller er det blandt andet ovenstående, der skal være i fokus. Det er dog fortsat er stor betydning, at de ligeledes harmonerer med egne præferencer. Hvad det betyder er, at du ikke blot skal erhverve et særligt par briller, fordi de er billige eller har fået gode anmeldelser i en svømmebrille test.

Du kan også læse vores guide om dykkerbriller her eller denne guide om snorkeludstyr.

Hvordan skal de sidde?

dreng svømmer med svømmebrillerDer er ikke nogen egentlige regler for, hvordan et par svømmebriller skal sidde. Det handler om egne præferencer. Når det er sagt, så er det vigtigt, de sidder tilpas stramt. De må ikke falde af, når du hopper i vandet eller svømmer under vand. Derfor er det vigtigt, du ikke vælger en model, der er for stor til dig.

Omvendt må de heller ikke sidde for stramt. Sidder de for stramt, kan de være til gene under svømning. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en løsning, der nemt kan indstilles. Samtidig bør det understreges, at selve brillen skal være tilpas stram, så der ikke siver vand ind, når du befinder dig i vandet.

Hvorfor dugger de?

At svømmebriller dugger er ganske naturligt. Det kan heldigvis løses på relativt simpel vis. De fleste briller leveres med en form for anti-dug-behandling. Det gøres selvfølgelig med henblik på at forhindre, at de dugger, når de er i brug. Det er ikke en behandling, der holder til evig tid, hvorfor du er nødt til selv at behandle brillerne løbende.

Du skal derfor ikke frygte at dine briller er gået i stykker, hvis de begynder at dugge. Det er ganske naturligt og er blot et tegn på, at det er på tide at give dem et nyt lag behandling.

Dugspray til brillerne

Hvis du skal sikre, at dine briller ikke dugger til, skal du behandle dem med dugspray. Der findes mange typer dug-spray på markedet, men ikke alt giver en lige effektiv behandling og effekt. Vil du gerne sikre, at det har en god virkning, bør du vælge en dug-spray såsom Anti-dug spray fra TYR.

Der kan ikke gives et specifikt svar på, hvor længe en sådan behandling holder. Du kan dog selv gøre noget for at forlænge den. Det inkluderer bl.a. følgende:

  • Skyl i rent vand efter brug: Har du brugt dine briller, så bør du altid skylle dem i rent vand efterfølgende. Det gør sig specielt gældende, hvis de har været brugt i klorvand, da klor ødelægger anti-dug-behandlingen. Det kan virke underligt, når mange svømmere brugere brillerne i klorvand, men ikke desto mindre er det dog sandt.
  • Hold dem tørre: Ved at holde dem tørre, kan du bedre sikre, at anti-dug-behandlingen ikke opløses. Det er specielt vigtigt, hvis du opbevarer dine briller i et etui. Er de ikke helt tørre, inden de lægges i etuiet, kan der dannes kondens, hvilket ikke just forbedre levetid og holdbarhed på den respektive anti-dug-behandling.

Hvor kan jeg købe svømmebriller?

Der findes mange forhandlere af svømmebriller på det danske marked. Derfor har du også mange muligheder for at erhverve et par briller, der harmonerer med dine kriterier og præferencer. En dansk forhandler som Watery.dk er dog anbefalelsesværdig af flere årsager, hvad end du leder efter svømmebriller med næse, fra Speedo eller noget tredje.

Hos Watery.dk vægter de kunderne højest. Derfor arbejder de hårdt for at gøre oplevelsen så god som muligt. Det gør de bl.a. ved at tilbyde support fra kl. 08:00 til kl. 22:00 hver dag. Samtidig har de 1-2 dages levering, gratis fragt over 499 kr. og gratis ombytning på samtlige produkter. Dertil er de oven i købet også godkendt af e-mærket.

De giver også prismatch på hele deres sortiment. På langt de fleste af deres produkter er de dog i forvejen billigst. Uanset hvad, så er du – takket være deres prisgaranti – sikret at gøre en god handel hos Watery.

Gå tilbage til vores oversigt over svømmeudstyr her.