Kabinekuffert

En kabinekuffert eller -taske har ekstremt mange fordele, hvorfor den kan være svær at undvære. For det første er det ofte en billigere løsning, da de fleste flyselskaber kræver betaling for at indtjekke bagage i flyets lastrum. Derudover kan kabinekufferten også være tidsbesparende, da du ikke risikere at skulle stå i kø ved indtjekningsskranken.

Vælger du en kuffert som håndbagage kan du bedre opbevare dine vigtige og/eller personlige genstande, såsom: bærbar, tablet og andet dyrt elektronisk udstyr, du helst ikke vil slippe af syne.

Udvalget af kabinetasker og -kufferter er enormt. Du kan vælge håndbagagekufferter i mange forskellige former, farver, størrelser og ikke mindst materialer. Senere i teksten giver vi dig svaret på, hvilken kuffert der er bedst som håndbagage.

Gode tilbud på kabinekufferter

Airbox AZ8 Sort Kabinekuffert

439.00 Kr

799.00 Kr

-45%

Airbox AZ8 Sølv Kabinekuffert

499.00 Kr

899.00 Kr

-44%

Airbox AZ8 Hvid Kabinekuffert

499.00 Kr

899.00 Kr

-44%

Epic Pop Neo Lilla Kabinekuffert

637.00 Kr

1099.00 Kr

-42%

Epic Vision Sort Kabinekuffert

670.00 Kr

1099.00 Kr

-39%

Epic Vision Lilla Kabinekuffert

670.00 Kr

1099.00 Kr

-39%

Epic Vision Grøn Kabinekuffert

670.00 Kr

1099.00 Kr

-39%

Epic Vision Copper Kabinekuffert

670.00 Kr

1099.00 Kr

-39%

Hvornår er kabinekufferten praktisk?

lille kabinekuffertEn kabinekuffert er især praktisk for dig, der rejser meget og især dig der skal på korte forretningsrejser og/eller weekendture. Hvis du kun skal være udenlands i et døgn, en weekend eller en lille uge, så er der ofte ikke behov for flere ting, end der kan opbevares i kabinekufferten.

I din håndbagage kan du nemlig nemt have lidt tøj, hygiejneprodukter, hårprodukter, medicin, bærbar og diverse dokumenter, uden at det behøver at fylde eller veje meget.

Er du i tvivl om hvorvidt du skal vælge en kabinekuffert eller ej? Så læs vores store kuffert guide på denne side.

Som vi skrev lidt om tidligere, så er der masser af fordele ved en kabinetaske. Herunder får du en oversigt over de mange fordele som måske kan hjælpe dig med at træffe din beslutning, om hvorvidt du skal vælge en kabinetrolley eller en større kuffert, der kan tjekkes ind. Dog er der også enkelte ulemper. Det kan du læse mere om herunder.

Fordele ved en kabinetaske

 • Kan medbringes på flyet
 • Du slipper for at checke kufferten ind
 • Spare tid og penge
 • Du slipper for at vente på kufferten, når du lander igen
 • Ingen stress med at du skal være i lufthavnen i god tid
 • Billigere end den store kuffert
 • Nem at køre med

Ulemper ved en kabinetrolley

Der er selvfølgelig også visse ulemper, hvis du vælger at købe en kabinetrolley, og dem får du listet herunder.

 • Begrænset plads og vægt
 • Regler for væsker i håndbagagen (fx parfume, deodorant og lign)

Anbefaling af kabinekufferter til rejsen

Herunder får du et overblik over de 3 kabinekufferter, vi anbefaler. De er både prisvenlige, letvægtige og i høj kvalitet.

For at kunne træffe den rigtige beslutning, er det dog vigtigt at du kender forskellen på softcase og hardcase rejsekufferter. Samtidig skal du også kende dit flyselskabs krav om størrelse og vægt. Det anbefales at vælge en kabinekuffert i størrelsen 55x40x20 cm, da størrelsen overholder stort set alle selskabers krav om kuffert størrelsen.

Læs produktbeskrivelsen herunder før du foretager dit køb, så du er klar til at træffe den rette beslutning.

Airbox AZ8 – Hardcase kabinekuffert

Airbox AZ8 – Hardcase kabinekuffertAirbox AZ8 er en af de mest populære kabinekufferter og det er der en helt særlig grund til.

Vælger du en Airbox AZ8 får du nemlig en meget budgetvenlig rejsekuffert i meget høj kvalitet.

Airbox AZ8 er en hardcase kuffert, hvilket betyder at den er godt beskyttet.

Samtidig er den udstyret med 4 hjul, så den gør transporten overskuelig.

Derudover går den ind i kategorien ”Slim”, hvilket betyder at det er en håndbagagekuffert, der overholder håndbagagereglerne hos de fleste lavprisflyselskaber.

Indbygget pakkesystem der gør det betydeligt nemmere at pakke din bagage. Du kan nemmere organisere bagagen fremfor at have ét stort rum.

Indbygget TSA-lås hvilket er en god idé, hvis du fx rejser til USA. Rejser du til USA bliver din kuffert nemlig scannet af TSA, og disse tsa låse kan åbnes med en universal nøgle, hvorfor du undgår at få flået din lynlås op, hvis den skal igennem et manuelt tjek i kontrollen.

Kufferten har størrelsen: 55 x 40 x 20 cm og en vægt på 2,6 kg.

Det er en sort kabinekuffert, men den fås også i hvid, rød, sølv og blå.

3 års garanti, hvis du køber en hård kabinekuffert som denne.

Samlet set et rigtig godt køb. Det mener kunderne i hvert fald også, da deres samlede vurdering ender på 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse anmeldelserne her.

Airbox AS1 – Softcase kabinekuffert

Airbox AS1 – Softcase kabinekuffertAirbox AS1 er en af de mest populære softcase kabinekufferter. Er du på udkig efter en prisvenlig kuffert, der må opbevares i kabinerummet, så skal det være denne bløde Airbox AS1 kuffert.

Dette er en softcase kuffert, hvilket er en fordel, hvis du har trængt plads. Samtidig er det nemmere at presse ekstra tøj eller andet ned i tasken, da det bløde stof ikke sætter samme begræsninger som en i hardcase materiale.

Softcase kufferter er generelt ikke så gode, når det kommer til regn- og snevejr, men denne kuffert er fremstillet i softshell 600D, hvilket er ekstra holdbart og vandtæt.

Indbygget frontlomme, der kan bruges til diverse vigtige ting.

Kufferten er udstyret med 2 hjul, hvilket er en fordel, hvis du skal fragte kufferten til og fra lufthavnen uden besvær.

Justerbart håndtag og almindeligt håndtag.

Airbox AS1 har en størrelse på: 55 x 38 x 20 cm, og en vægt på 2,5 kg.

Du får også 3 års garanti, hvis du vælger denne kuffert.

Epic HDX Hexacore kabinekuffert

Epic HDX Hexacore kabinekuffertEpic HDX Hexacore er en kabinekuffert i meget høj kvalitet, og det kan der ikke være nogen tvivl om, da den er vinder i tænk.dk’s bedst i test!

Kufferten har indbygget TSA-lås, der er en kæmpe fordel, hvis du rejser til USA. Derudover er kufferten Ultra Slim, hvilket betyder at den overholder alle målene for håndbagage.

DualTRAK Hjulsystem der betyder større og samtidig mere robuste hjul. Dækket er lavet af blødt, holdbart og lydløst materiale.

Kufferten er i højeste kvalitet, den er fremstillet i Hexacore polycarbonat, som også er materialet der anvendes til skudsikkert glas. Så det betyder at den er stærk og ekstremt holdbar.

Udstyret med Airspeed komponenter, hvilket betyder at kufferten er bygget af mange dele, der giver bedre ergonomi, let vægt, styrke og lang holdbarhed. Du kan udskifte delene enkeltvis, hvilket er en fordel, hvis kufferten går i stykker.

Hele 5 års garanti på denne kuffert! Det må uden tvivl betyde at produktet er solidt, når der tilbydes en så lang garanti, og når man tænker på at den har vundet flere kuffert tests.

På billedet ser du en grå kabinekuffert, men den kan også købes i gul, grøn, rød og sort.

De mange forskellige typer af håndbagagekufferter

hånbagagekuffertDu har måske allerede besluttet dig for at håndbagagekufferten er det rette valg for dig, så du er mere eller mindre klar til at købe en.

Så er næste skridt bare at vælge, hvilken type kuffert du vil have. Der er nemlig et stort udvalg af kabinekufferter og -tasker, hvorfor du skal beslutte dig for: hvilken størrelse, farve, form og kvalitet til din kuffert skal være.

Først og fremmest bør du overveje om du skal vælge en klassisk, softcase eller hardcase kabinekuffert. Herunder får du lidt informationer, fordele og ulemper ved de forskellige typer, der kan hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Softcase

Softcase er den bløde kuffert og den har både sine fordele og ulemper

Fordele & ulemper

 • En softcasekuffert er meget fleksibel, da den er nem at presse ind steder, hvor der er begrænset med plads. Det kunne fx være i bilens bagagerum eller hvis der er trængt med plads i bussen.
 • Det er nemmere at presse lidt ekstra tøj eller lignende ned i en blød taske.
 • Har du dyrt IT-udstyr med, så skal du vide at den bløde overflade ikke beskytter computeren og lignende.
 • Den er ikke vandtæt og derfor ikke særligt praktisk i regn- eller snevejr.
 • Den holder generelt ikke så godt, da den er mere modtagelig overfor pletter, snavs og lugt.

Hardcase

En hardcase kabinekuffert har også både fordele og ulemper, men generelt er det oftest det bedste valg.

 • Holdbarheden er langt bedre, hvis du som nævnt er en af dem der rejser rundt med bærbar, tablets eller andet dyrt udstyr.
 • Den holder sig nemmere pæn og ren end softcase.
 • Det er de færreste der er vandtætte, dog er de meget mere beskyttende og vandafvisende end fx softcasekufferten.
 • Den er ikke så fleksibel, hvis pladsen er trang.
 • De fleste har fire hjul, hvor softcase modeller ofte kun har to hjul. Det gør det nemmere og mere behageligt at transportere din kuffert rundt i lufthavnen.

Min anbefaling er helt sikkert at vælge en hardcase kuffert, hvis du rejser meget og har en masse dyrt udstyr med.

Størrelse og vægt

Størrelsen på en kabinekuffert er vigtig at være opmærksom på, da alle flyselskaberne har hver deres krav og betingelser der skal overholdes, hvis du vil have din kuffert med ind i kabinen.

Jeg vil anbefale at du vælger en kuffert i en størrelse, der overholder de fleste flyselskabers reglement, så du ikke skal bekymre dig over det i fremtiden, hvis du flyver med forskellige flyselskaber eller hvis de ændrer reglerne igen.

Der er som sådan ikke et entydigt svar på, hvor stor din kabinekuffert må være, da det som sagt er forskelligt fra det ene til det andet flyselskab. Det er derfor vigtigt at du besøger flyselskabets hjemmeside og sikrer dig, at du har styr på størrelsen på kabinekufferten, men også maksimal vægt.

Herunder information på 3 af de mest populære flyselskabers krav til håndbagage mål og vægt.

SAS Kabinekuffert størrelse

Skal du flyve med SAS må din kuffert maks. have størrelsen: 55 x 40 x 23 cm, derudover må den maks. indeholde op til 8 kg. Rejser du med SAS Business eller SAS Plus, må du medbringe op til to stykker håndbagage i samme størrelse og vægt som nævnt ovenover.

Udover håndbagagetasken må du også medbringe en lille håndtaske eller computertaske (Maks. 40 x 30 x 15 cm). Det gælder alle rejseklasser hos SAS.

Ovenstående informationer er opdateret 23/1 2019, men du bør for en sikkerhedsskyld tjekke SAS.dk, da vi ikke kan stå inde for ændringer i deres krav om størrelse, vægt og lignende.

Du kan finde det på: https://www.sas.dk/rejseinfo/bagage/

Ryanair Kabinekuffert størrelse

Hos Ryanair kan alle passagerer medbringe to håndbagagetasker gratis.

 • Én håndbagagetaske på op til 10 kg. og maks. størrelse på: 55 x 40 x 20 cm
 • Én lille taske med en maks. størrelse på: 35 x 20 x 29 cm
 • Rejser du med et spædbarn, har du dog også mulighed for at medbringe en babytaske på op til 5 kg. I håndbagagen.

Vær opmærksom på, at Ryanair kun har plads til 90 store kabinekufferter, hvorfor de resterende vil blive lastet i flyets lastrum, selvfølgelig gratis.

Ovenstående informationer er opdateret 23/1 2019, men du bør for en sikkerhedsskyld tjekke ryanair.com, da vi ikke står inde for ændringer.

Du kan finde det på dette link: https://www.ryanair.com/dk/da/planlaeg-rejsen/ekstra-til-rejsen/samsonite-tasker/bagage

Norwegian Kabinekuffert størrelse

Norwegian tillader også en kabinekuffert gratis, samt en lille personlig genstand, såsom en håndtaske eller en flad computertaske. Der er forskel på hvor tung din bagage må være, da det afgøres af din flybillet.

LowFare, LowFare+, Flex, Premium:

 • 1 kuffert/taske på maks. størrelse: 55 x 40 x 23 cm
 • 1 lille personlig genstand på maks. størrelse: 25 x 33 x 20 cm
 • Maks. 10 kg. samlet vægt.

PremiumFlex:

 • 1 kuffert/taske på maks. størrelse: 55 x 40 x 23 cm
 • 1 lille personlig genstand på maks. størrelse: 25 x 33 x 20 cm
 • Maks. 15 kg. samlet vægt.

Derudover gælder en maks. vægt på 8kg., hvis du rejser til/fra Dubai, da der er begrænsninger for vægten på disse flyvninger. Det gælder ALLE rejseklasserne.

Ovenstående informationer er opdateret 23/1 2019, men vi anbefaler at du selv tjekker op på reglerne på Norwegian.com, da der kan være ændringer eller andet vigtig information.

Du kan finde det på dette link: https://www.norwegian.com/dk/rejseinformation/bagage/handbagage/

Kabinekuffert 55x40x20 cm

sort 55x40x20 kuffert til kabinenDen mest populære håndbagagekuffert har størrelsen 55x40x20 cm, det er også derfor den anbefales hos Rejsegear.dk

Vælger du at købe en kabinekuffert på 55 x 40 x 20 cm, så er du også sikker på, at du vælger en størrelse der overholder kravene hos de fleste flyselskaber. Du kan i hvert fald flyve med Ryanair, SAS, Norwegian og mange flere, da deres krav og de fleste andres har en maksimal højde på 55 cm.

Vil du være på den sikre side, er det altid en god idé at vælge en lille kabinekuffert, men du skal også tænke på, at det begrænser dine muligheder for hvad du kan have med.

Letvægtskuffert

En letvægtskuffert kendetegnes ved at den, som navnet antyder, ikke vejer særligt meget. En letvægtskuffert er en god idé, da det betyder at den ikke optager ret meget af vægten, hvilket er vigtigt med flyselskabernes meget strenge krav om, hvor mange kg. du må have med i flyets kabine.

Vil du se vores 3 anbefalede letvægtskufferter - så finder du dem her.

Populære mærker

 • Delsey – Delsey Paris er kendt for at designe kufferter i meget høj kvalitet, lækkert design og med en fransk elegance. Du er derfor sikker på at få en god kuffert, hvis du vælger en af mærket Delsey. Her er det værd at nævne Delsey Turenne, chãtelet air, ségur og carlit.
 • Epic – Epic skaber rejsetasker i et flot design, i høj kvalitet og har en innovativ tilgang. Den helt store fordel ved kufferter fra Epic er deres mange fede features. Her er det værd at nævne Epic discovery, crate reflex, nano, airwave vtt sl og Epic Phantom.
 • American Tourister – American Tourister der er en del af Samsonite, opfylder også kundernes ønsker om god kvalitet, kreativt design og flotte farver. Her er det værd at nævne American Tourister Soundbox og Bon Air.

Vælger du en af ovenstående 3 mærker, så er du garanteret en god kuffert i høj kvalitet og i et helt unikt design. Det er dog også værd at kigge på mærker som: Wenger, Airbox, Samsonite og Eastpak (især hvis du er på udkig efter en rejserygsæk).

Se det store udvalg af kabinekufferter, klik på knappen herunder.