En letvægtskuffert kan være en fordel, især hvis du oftest kun medbringer håndbagage. Der er mange strenge regler og krav fra flyselskaberne, der sætter begrænsninger for både vægten og størrelsen af din letvægtskuffert.

De fleste flyselskaber tillader op til 10 kg. i håndbagagen, mens andre kun tillader 8 kg. Det har derfor en afgørende betydning, om din kuffert vejer 2 eller 4 kg. Du skal nemlig huske at selve kuffertens vægt medregnes.

Anbefaling af lette kufferter

Der findes mange forskellige letvægtskufferter på markedet, hvad end du er til det ene eller andet mærke, om du vil have en rød, hvid eller sort letvægtskuffert, eller om du vil have en hård eller blød kuffert.

Herunder anbefaler vi nogen lette kufferter, der kan købes i flere størrelser. Så der findes både lette kufferter som håndbagage, men i den grad også som “almindelige” kufferter, der skal tjekkes ind.

1. Epic Phantom SL letvægtskuffert (fra 2,2 kg)

Epic Phantom SL kuffertEpic Phantom SL er en anbefalesværdig kuffert, hvad end du søger en let kuffert til håndbagagen eller en almindelig kuffert.

Phantom™ SL-serien er en populær serie fra Epic, der er i konstant udvikling. De er selv så tilfredse med produktet, at de tilbyder hele 7 års garanti, hvilket er yderst imponerende.

Men hvorfor vælge en Epic Phantom SL? Det får du svaret på herunder.

Phantom er helt unik med dens mange fede detaljer og features.

TSA-låsen er henvendt rejser til og fra USA. Din kuffert bliver nemlig scannet af TSA før den bliver lastet.

Har din kuffert en TSA-lås kan den åbnes med en universal nøgle, hvilket gør at den nemt kan blive tjekket. Har du derimod en almindelig lås, kan du risikere at de flår låsen op for at se indholdet.

Store og robuste “twin” DualTRAK hjul, hvilket betyder manøvre i topklasse. Dækket er både holdbart, blødt og lydløst.

Airspeed komponenter er nemme at udskifte, hvis din kuffert går i stykker. Samtidig har de lav vægt, god holdbarhed og solid styrke.

Epic Phantom SL er udstyret med G-Force interiørsystemet, der betyder at du har bedre inddelingsmuligheder, og samtidig med fokus på lav vægt.

Som nævnt før, så får du 7 års garanti, hvilket i sig selv giver produktet masser af troværdig.

Kunder har givet kufferten gode anbefalinger. De mener den er god på mange forskellige parameter og samtidig yderst prisvenlig i forhold til kvaliteten. Læs anmeldelserne her.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt fra 2,2 kg.
 • 7 års garanti
 • Fås i 3 størrelser
 • 9 farvemuligheder

Til Butik

 

2. Epic Phantom BIO kuffert (fra 2,3 kg)

Epic Phantom BIO kuffertDen næste anbefaling er igen en Epic Phantom rejsekuffert, men alligevel en meget anderledes model. Epic Phantom Bio er nemlig udviklet med stor fokus på bæredygtighed. Så går du op i miljøet og vil du samtidig have en let kuffert med på ferien, så er Phantom BIO værd at overveje.

Hvorfor vælge denne miljøvenlige Phantom BIO kuffert? Det får du svaret på herunder:

Som den anden model, har denne kuffert også en TSA-lås.

Lynlåsen er vandtæt, hvorfor du ikke skal bekymre dig om dit tøj og andre ting bliver vådt, når det bliver opbevaret i lastrummet.

Samme komponenter som den forrige model, hvilket er anbefalesværdigt.

Gør det muligt at vaske kufferten grundigt indvendigt, da de indvendige komponenter kan afmonteres.

Samme DualTRAK hjul som den forrige kuffert.

Polypropylene er et lettere materiale, hvilket er et stort plus for dig, der går op i den samlede vægt på kufferten.

Som nævnt er dette en kuffert med fokus på bæredygtighed. Den er fremstillet i BioLite™ som er et bæredygtigt materiale udviklet af det svenske firma, Trifilon.

Som de andre modeller er der selvfølgelig også 7 års garanti på disse kufferter!

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt fra 2,3 kg.
 • 7 års garanti
 • Fås i 3 størrelser
 • 3 farvemuligheder

Til Butik

 

3. Epic Jetstream SL letvægtskuffert (fra 2,2 kg)

letvægts kuffert med 4 hjulJetstream SL er én af de senest nye kufferter fra EPIC. Den byder på en længere række af unikke detaljer, der gør det til en imponerende kuffert. Den er bl.a. udviklet med VTT O2, som er et nyt tiltag fra EPIC, hvor der bruges polypropylene til fremstilling af skallen.

Det er tiltag, der har resulteret i en holdbar og slidstærk kuffert, uden at der er gået på kompromis med let vægt og moderne udseende. Endvidere er samtlige komponenter, der er brugt til fremstilling af kufferten, af absolut højeste kvalitet.

Derfor ydes der en 5-årig garanti på alle kuffertens komponenter. Det vidner om den høje kvalitet, som EPIC sætter en ære i at levere. Med deres serie af Jetstream-kuffert er der derfor ingen undtagelse.

Udvalgte specifikationer:

 • Vægt fra 2,2 kg.
 • 5 års garanti
 • Fås i 3 størrelser
 • 6 farvemuligheder

Til Butik

 

Letvægtskuffert med 2 eller 4 hjul?

2 eller 4 hjulOm du skal vælge en letvægtskuffert med 2 eller 4 hjul er som sådan også op til dig selv. Det er nemlig ikke de to hjul til eller fra, der gør den store forskel på vægten.

Skal du slæbe kufferten hjemmefra og hen til toget, derefter fra banegården til lufthavnen, så kan du risikere en masse ujævnheder i terrænet, hvorfor 2 hjul vil være at foretrækker her.

Skal du derimod køre direkte til lufthavnen og trille kufferten gennem lufthavnen på et jævnt terræn, er det mere afslappende at skuffe kufferten fremfor at trække den.

Typer af letvægtskufferter

Betegnelsen “letvægtskuffert” betyder bare at kufferten ikke vejer særligt meget.

Hvis du fx. har en 55x40x20 cm kabinekuffert og du kun må have 10 kg med, og i andre tilfælde kun 8 kg., så er der ikke meget at gøre godt med.

Og kuffertens vægt er jo en del af den samlede vægt, hvorfor det er en rigtig god idé at købe en letvægtskuffert som håndbagage.

Kuffert med ekspansion

Du har mulighed for at købe en kuffert med ekspansion, hvilket giver dig en del ekstra plads i kufferten.

Softcase kufferter kan primært altid udvides mere end fx en hardcase kuffert, men det betyder ikke at du ikke kan finde hårde kufferter der også har mulighed for ekspansion.

Hos Rejsegear.dk kan flere af deres letvægtskufferter nemlig udvides, hvilket giver nogen ekstra procenter plads.

TIP: Du kan også læse vores kuffert test og guide, hvis du vil se de bedste kufferter lige nu eller hvis du vil vide mere om kufferter inden du køber.

Populære mærker

Der findes mange gode producenter af letvægtskufferter, så det handler bare om at finde det du synes bedst om. Hos Rejsegear.dk som vi primært anbefaler, er der mange gode kuffertmærker.

Af letvægtskufferter er de mest populære lige nu: Epic Phantom SL, Epic Jetstream SL & Airbox AS3. Du kan finde alle 3 kufferter hos Rejsegear.dk som også giver fri fragt på din ordre, hvis du køber for mindst 499 DKK.

Før du køber din letvægtskuffert vil vi anbefale dig at få styr på reglerne for håndbagage, som du altid kan finde på flyselskabets hjemmeside. Derefter er det bare med at finde en billig kuffert på tilbud hos Rejsegear.dk som du kan finde ved klikke på knappen herunder.

Se kufferter her

 

Comments are closed.