Godt begyndt er halvt fuldendt. Hvorfor ikke også lade dette gælde for dine rejser. Med en letvægtskuffert af høj kvalitet sørger du for, at du kommer godt fra start når du skal afsted. Det er lige fra din transit gennem lufthavnen, du får en god holdbarhed når bagagen læsses på flyet samt en sikkerhed, der er i top.

  Du bliver her taget igennem en test af 5 forskellige letvægtskufferter, der er vurderet højest i vores test. Alle kufferter kan købes i 3 forskellige størrelser, alt fra den lille kabinekuffert til den store variant, der kan rumme alt til ferien. Derudover vil der være en guide, der kan hjælpe dig i dit køb af en ny kuffert til din rejse.

  Her er de 6 bedste letvægtskufferter i test:

  • JourneyLife Explorer Pro letvægtskuffert (Bedst i test)
  • JourneyLife Travel Pro letvægtskuffert
  • Epic Jetstream SL letvægtsKuffert (God til prisen)
  • Epic Phantom SL Kuffert
  • Travelite Air Base Kuffert
  • Airbox AZ18 Kuffert
  • Titan Highlight Antracit letvægtsKuffert

  JourneyLife Explorer letvægtskuffert (Bedst i test)

  JourneyLife Explorer Kuffert (Bedst i test)

  Til Butik

  Oplev den ultimative rejsekomfort med JourneyLife Explorer kufferten, ideel til dine rejser. Denne kuffert er lavet af 100% polycarbonat, hvilket gør den ekstremt holdbar og modstandsdygtig overfor ridser og stød.

  Den er udstyret med 360° drejelige hjul for nem manøvrering, en TSA-lås for ekstra sikkerhed og et ergonomisk teleskophåndtag.

  Indvendigt har kufferten et smart pakkesystem med lynlåslommer og X-stropper, der sikrer optimal organisation af dine ejendele.

  JourneyLife Explorer er en opgraderet model af JourneyLife Travel Pro og kommer med en 5-års garanti.

  Fordele:

  • Ekstrem holdbarhed med 100% polycarbonat
  • Letvægtig design (starter ved 2,6 kg)
  • 360° drejelige hjul
  • Indbygget TSA-lås og pakkesystem
  • 5 års garanti
  • Fås i 6 forskellige farver

  Ulemper:

  • Prisen

  JourneyLife Travel letvægtskuffert

  JourneyLife Travel Pro letvægtskuffert (Bedste kvalitet)

  Til Butik

  Denne letvægtskuffert fra Journeylife.dk er for dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Den er lavet af Polycarbonat og ABS, hvilket er de perfekte materiale, hvis du vil have en letvægtig kuffert med en solid yder-skal.

  ABS-materialet er let, hvor PC (polycarbonat) materialet er ekstremt solidt og gør at kufferten er modstandsdygtig overfor ridser, stød og lignende. Den er derfor ekstra god sammenlignet med de andre kufferter i PP materiale.

  Journeylife Travel Pro har mange fordele. Hjulene er flotte 360° spinner hjul som gør det legende let at transportere kufferten på jævne underlag. Lynlåsen er en YKK-eksplosion proof lynlås, som er stabil. Den har TSA-lås, indbygget pakkesystem og alt hvad der hører til en kvalitetskuffert.

  Denne letvægtskuffert fås i 3 størrelser. Du kan vælge at købe enkeltvis eller købe alle 3 som sæt og spare en masse penge.

  Fordele:

  • Højeste kvalitet for pengene (Polycarbonat + ABS)
  • 360° spinner hjul
  • Simpelt og stilrent design
  • TSA-lås & pakkesystem

  Ulemper:

  • Vejer lidt mere end de andre pga. det stærke materiale

  Epic Jetstream SL letvægtsKuffert (God til prisen)

  Epic Jetstream SL letvægtsKuffert


  Annonce i samarbejde med Pricerunner

  Denne letvægtskuffert er til den rejsende, der ikke vil gå på kompromis. Du får her en hardcase kuffert i et lækkert og holdbart design. Kufferten er udstyret med DualTrak-hjul, der gør denne model let og behagelig at manøvrere med.

  Alle 3 størrelser af denne model er udstyret med TSA-lås. Du får hermed den nyeste teknologi i forhold til lås og sikring af din kuffert. En teknologi, der lader dig rejse uden frygten for, at få ødelagt lynlåsen i din kuffert.

  Denne serie af letvægtskufferter er utroligt lette. Den lille kabinekuffert vejer kun 2,2 kg, og den store har en vægt på 3,5 kg. I forhold til rummelighed får du i alle størrelser en kuffert, der ligger i toppen. Du kan altså pakke alt til din rejse i en Jetstream SL kuffert.

  Fordele:

  • Let kuffert (fra 2,2 kg)
  • Lette DualTRAK-hjul
  • TSA-lås & pakkesystem

  Ulemper:


  Epic Phantom SL Kuffert

  Epic Phantom SL Kuffert


  Annonce i samarbejde med Pricerunner

  Denne model, også fra Epic, er en hardcase kuffert med mange fordele. Den er blandt de bedste rejsekufferter. Udover at have et slidstærkt design er rejsekufferten spækket med udstyr uden, at det går ud over vægten. Om du skal rejse let eller på en længere rejse er en Phantom SL kuffert i topklasse.

  Ligesom sin søstermodel, jetstream SL, har Phantom SL modellerne DualTRAK-hjul, der sikrer stabil kørsel på stort set alt underlag, der er nogenlunde jævnt. Kufferten har derudover TSA-lås og vandtæt lynlås. Din bagage kommer sikkert frem fra du går ud ad døren til du er fremme ved din destination.

  Noget af det mest nævneværdige ved denne letvægtskuffert er, at den er designet med Airspeed komponenter. Dette giver dig en let kuffert med fokus på ergonomi og holdbarhed. Dertil kommer det, at Airspeed komponenter nemt kan udskiftes ved slid.

  Fordele:

  • Lav vægt (fra 2,2 kg)
  • Testvinder hos Pricerunner
  • TSA-lås & pakkesystem

  Ulemper:

  • Designet

  Travelite Air Base Kuffert

  Travelite Air Base Kuffert


  Annonce i samarbejde med Pricerunner

  Air Base er blandt de bedst sælgende af produkter fra Travelite – og ikke uden grund. Når du kigger på både udstyr og design og pris, er det en billig kuffert i høj kvalitet. Denne tyskproducerede kuffert lever i den grad op til alle de internationale standarder inden for både rummelighed, vægt og sikkerhed.

  Denne kuffert er, modsat mange andre hardcase kufferter på markedet, lavet af polypropylene. Materialet gør kufferten ultra let. Du kommer altså ikke på noget tidspunkt til at føle, at du skal slæbe din kuffert gennem lufthavnen.

  Kufferten har indbygget TSA-lås, der gør det sikrer din kuffert en nem gennemfart gennem lande som USA. Derudover har kufferten et indbygget pakkesystem. Du kan her pakke din bagage i mindre rum for at gøre det mere overskueligt.

  Fordele:

  • Letteste kuffert i testen (fra 2,1 kg)

  Ulemper:

  • Højere pris end de andre

  Airbox AZ18 Kuffert

  Airbox AZ18 Kuffert


  Annonce i samarbejde med Pricerunner

  Denne hardcase kuffert er til den rejsende, der foretrækker at rejse let og fleksibelt. AZ18 kufferter skiller sig positivt ud i det store udvalg af kufferter. Du får en kuffert i et stilrent design, der er funktionel at transportere.

  Kufferten er udstyret med 4 hjul. Det gør den optimal at transportere over jævnt terræn. De giver dig dertil mulighed for at skubbe din kuffert i stedet for at trække den. Denne kuffert er lavet polypropylene. Vægten er altså helt i bund hos denne model.

  Kufferten har indbygget TSA lås, der gør det sikrer din kuffert en nem gennemfart gennem lande som USA. Derudover har kufferten et indbygget pakkesystem. Du kan her pakke din bagage i mindre rum for at gøre det mere overskueligt.

  Fordele:

  • Bedste pris
  • Smart design
  • TSA-lås & pakkesystem

  Ulemper:

  • Vægt 2,3 kg (100-200 gram mere end de andre)

  Titan Highlight Antracit letvægtsKuffert

  Titan Highlight Antracit letvægtsKuffert

  Highlight Antracit fra Titan er en hardcase letvægtskuffert i høj kvalitet. Den store model kan rumme intet mindre end 107 liter. Du får her en kuffert, der er utrolig rummelig. Den store rummelighed påvirker ikke vægten. Alle 3 modeller har en vægt, der er helt i bund inden for kategorien af letvægtskufferter.

  Titan har gjort deres arbejde grundigt med denne model. Du får et stilrent design, meget plads og god holdbarhed. Om du vælger den lille kabinekuffert til håndbagagen eller en af de større modeller, er Highligt Antracit den rigtige kuffert til den rejsende, der ønsker kvalitet til en god pris.

  Om du køber én eller flere størrelser af denne model får du alle de samme funktioner. Du TSA-lås, indbygget pakkesystem samt slidstærke hjul. I det store udvalg af kufferter, er denne model værd at tage med i overvejelserne.

  Fordele:

  • Lav vægt (fra 2,2 kg kabinekuffert)
  • Gode hjul
  • TSA-lås
  • Indbygget pakkesystem

  Ulemper:


  Hvad er en letvægtskuffert?

  Som navnet antyder, er en letvægtskuffert, der vejer betydeligt mindre end en almindelig kuffert. Du vil her blive præsenteret for nogle af de specifikationer, der er hos letvægtskufferter samt forskellen på disse og almindelige kufferter.

  Der findes både hardcase og softcase inden for kategorien af letvægtskufferter. Hardcase letvægtskufferter er ofte lavet af polypropylene. Dette materialevalg er med til at sikre den lave vægt. Almindelige hardcase kufferter er ofte lavet af polycarbonat, der er tungere, men også en smule mere slidstærkt på den lange bane.

  Hvorfor vælge en letvægtskuffert?

  Det måske allervigtigste spørgsmål. Hvad er det en letvægtskuffert kan som en almindelig kuffert ikke kan? eller hvert fald ikke lige så godt. Du vil her finde svar på dine spørgsmål om hvorvidt en letvægtskuffert, er det rigtige valg for dig.

  Som det ligger i navnet vejer en letvægtskuffert mindre end en almindelig kuffert. Det er der 2 åbenlyse fordele ved. Den første er, at den er nemmere og mere skånsom at for dig at transportere grundet den lave vægt.

  Den anden, og måske bedste fordel er, at den lave vægt sikrer, at der kan bruges mere vægt på din bagage. Stort set alle flyselskaber har en maksimal vægt på den bagage, du må medbringe. Køber du en letvægtskuffert, kan du pakke mere når du skal flyve på ferie.

  Vælger du at købe en letvægtskuffert kan de findes i alle prisklasser. Du betaler altså ikke ekstra for en af de lette kufferter på markedet. Du betaler for det udstyr og de funktioner, der følger med den variant du har valgt. Der er altså masser af grunde til at vælge en letvægtskuffert.

  Vælg en letvægtskuffert med 4 hjul

  2 eller 4 hjul? Hvad skal du vælge, når du køber en kuffert? Det er en smagssag, hvordan man foretrækker at transportere sin kuffert. Kufferter med 2 hjul er nemmest at trække hvorimod en kuffert md 4 hjul egner sig til at blive skubbet.

  Vælger du en kuffert med 4 hjul, får du en kuffert, der er mere skånsom og mere ergonomisk for dig som bruger. Har du fyldt din kuffert til randen, kan den føles ekstra tung hvis du skal trække den. Derudover er 4 hjul at foretrække på jævne overflader. De 4 hjul giver stabilitet og glider nemt hen over gulvet i lufthavnen.

  Letvægtskufferter i alle størrelser

  Kabinekuffert til håndbagagen eller en stor kuffert til en uges ferie. Der findes letvægtskufferter i flere forskellige størrelser. Alle 5 udvalgte kufferter findes i 3 forskellige størrelser. Der er altså et bredt udvalg at vælge i mellem.

  Lille kabine letvægtskuffert

  Inden for kategorien af letvægtskufferter er en kabinekuffert den mindste model. De vejer ofte under 2,5 kg. I forhold til rummeligheden af kabinekufferter ligger denne på mellem 35 og 40 liter.

  Kabinekuffert er ofte til håndbagage eller til den rejsende, der rejser let. Den skal være funktionel at få gennem lufthavnen og ombord på flyet samtidig med, at den skal kunne indeholde det essentielle du skal have lige ved hånden.

  Mellemstørrelse letvægtskuffert

  Den mellemste størrelse af kufferter er til den rejsende, der har brug for en kuffert, der kan indeholde det nødvendige plus lidt mere. Disse kufferter kan rumme mellem 65 og 85 liter og vejer omkring 3 kg. Der er et bredt udvalg i denne kategori, og du kan finde en mellemstørrelse kuffert lige til dit behov.

  Stor letvægtskuffert

  Skal du have en stor letvægtskuffert, får du en kuffert, der kan rumme det hele. En af de store kufferter kan rumme mellem 95 og 110 liter. Der er altså plads til alt bagage. De store letvægtskufferter vejer mellem 3,5 og 4 kg.

  Når du pakker din kuffert, vil du også have, at sikkerheden er i orden. Alle de udvalgte kufferter er udstyret med kombinations- og TSA-lås. Din kuffert kommer sikkert gennem hele din rejse.

  Hård eller blød kuffert?

  Når du skal købe en ny kuffert, kan det være svært at navigere i, hvad du skal vælge. På markedet finder du de hårde kufferter (hardcase) og de bløde kufferter (softcase).

  Begge varianter har mange fordele. Beskrivelsen skal være med til klæde dig på til dit næste køb. Forskellene på de 2 varianter vil her blive præsenteret. Herunder både fordele og ulemper.

  Hårde kufferter (Hardcase)

  En hardcase kuffert har et ydre, der ofte er lavet af polycarbonat eller polypropylene. Der er altså tale om en beskyttende “skal” af plastik.

  Den mest nævneværdige fordel er, at denne type af kuffert er bedre til at beskytte skrøbeligt indhold. Derudover er overfladen lettere at rengøre end en softcase kuffert. Slutteligt er det værd at nævne, at hardcase kufferter er vandafvisende. En funktion ikke all softcase har.

  En hardcase kuffert kan ikke udvide sig. Du har den plads, der er til rådighed, da den ikke kan give eller strække sig. Hardcase kufferter har ikke udvendige lommer. Der er derfor en ringere tilgængelighed hvis, der er noget som du hurtigt skal have fat i

  Bløde kuffert (Softcase)

  En softcase kuffert har et ydre, der er lavet af stof ovenpå et tyndt lag af plast. En af de åbenlyse fordele ved at vælge en softcase kuffert, er at den er mere fleksibel, end en hardcase kuffert. Det blødere ydre gør, at den kan udvide sig – En stor fordel når du pakker din kuffert.

  Det bløde ydre giver gode forudsætninger for tilgængelighed. Mange softcase kufferter er udstyret med ydrelommer, der kan anvendes til de ting du har brug for lige ved hånden, når du skal igennem lufthavnen.

  Det bløde ydre gør, at softcase kufferter ikke er lige så nemme at manøvrere med som hardcase kufferter. Derudover er stoffet ofte ikke vandafvisende ligesom plastik.

  LÆS OGSÅ: Bedste Kuffertsæt test 2024 (sæt med 3 kufferter)

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvad vejer en letvægtskuffert?

  Vægten på en letvægtskuffert afhænger af hvilken model og størrelse, der er tale om. En kabinekuffert, der er den mindste, vil ofte veje omkring 2 kg. De store modeller vejer omkring 3,5-4 kg.

  Hvor meget koster det hvis min kuffert vejer for meget?

  Prisen på for meget bagage afhænger af rejseselskabet. Nogle rejseselskaber kræver et fast beløb, der kan strække sig fra 200 kr. til 800 kr. alt efter mængden af ekstra bagage og hvor langt du skal rejse. Andre fakturer dig pr. ekstra kg din bagage er over det tilladte.

  Bliver min kabinekuffert vejet?

  De fleste flyselskaber vejer ikke din håndbagage medmindre, at de mener, at der er grund til det. Alle flyselskaber har alligevel en maksimal vægt på håndbagage samt maksimale dimensioner på hvad din håndbagage må fylde.

  Hvad må min håndbagage veje?

  Den tilladte vægt på håndbagage afhænger af rejseselskabet. Den maksimale tilladte vægt kan variere fra 5 kg til 23 kg. Tjek den tilladte vægt hos dit rejseselskab inden du rejser.

  Hvad er en TSA-lås?

  TSA står for Transportation Security Administration, og er en lås, der er godkendt af de amerikanske myndigheder. I USA har de en universalnøgle til alle TSA-låse. Hvis din bagage skal tjekkes af personalet, bliver din kuffert ikke beskadiget hvis den har en TSA-lås.

  Comments are closed.