Det kan måske være fristende at skippe rejseforsikringen som ekstra udgift, når du skal afsted. Der sker jo sikkert ikke noget, og hvorfor så kaste penge efter forestillingen om et worst-case scenarie?

    Her gennemgår vi nogle basale men gode grunde til at have styr på forsikringen. Uanset om du skal krydse kontinentgrænser, eller om du skal være væk i to uger eller to måneder. Rejseforsikringer dækker over et bredt spænd af ydelser. Her er nogle:

    • Afbestilling
    • Uheld
    • Ansvar
    • Hjemtransport
    • Sygehus
    • Akut hjælp

    Få et komplet overblik på Rejseforsikringsguiden.dk.

    Forskellige typer: Fra afbestilling til uheld

    Rejser du afsted uden en forsikring i bagagen, er det meget få ting, du er sikret imod. Selvom du er dækket delvist af det blå EU-sygesikringskort, så vil du stå meget alene med eksempelvis sygdom eller skade i lande som Thailand eller Brasilien. Der er ikke noget værre end at stå i et fremmed land og ikke kunne få den nødvendige hjælp uden økonomisk sikkerhed.

    En rejseforsikring dækker først og fremmest netop uhelds- og sygdomstilfælde. Det giver tryghed og gør det nemmere at nyde ferien. Du skal være opmærksom på, at særlige situationer kræver særlige dækninger. Hvis du for eksempel skal på:

    • Skiferie
    • Dykkerferie
    • Sportsferie
    • Vandreferie
    • Rejse til særligt farlige områder
    • Arbejdsrejse med mere…

    Så skal du dækkes ind af specifikke forsikringspolicer. De er typisk lidt dyrere, fordi risikoen for skade er højere end ved eksempelvis en “normal” charterrejse. Der er dog mange andre elementer i en rejseforsikring, så det kan betale sig med lidt indledende research. Alternativt kan du konsultere en rådgiver fra det pågældende forsikringsselskab, så du får skræddersyet den bedste løsning.

    En rejseforsikring kan også dække afbestilling, så du kan få dine penge retur, hvis du aldrig kom afsted. Eller hvis du kommer for sent eller må melde afbud undervejs på forudbestilte udflugter eller ekskursioner.

    Pakkeløsninger er gode

    forsikr dit rejseudstyrEn rejseforsikring kan også dække, hvis du kommer til at forvolde skade på andre eller deres ejendele. Du kan også få en forsikring af din feriebolig, skulle du komme til at ødelægge noget på ferien. Ofte vil forsikringsselskabet udbyde forskellige pakkeløsninger, der er målrettet en bestemt købergruppe. Det kan være unge og studerende eller pensionister.

    Du kan også altid få lavet din helt egen pakke, hvilket på mange måder er at foretrække. Så undgår du at betale for unødvendige ydelser, og samtidig er du helgarderet på de områder, der betyder noget for dig. En pakkeløsning vil typisk give besparelser, hvorimod prisen for en enkelt ydelse er sammenligneligt højere.

    1. Hvor tit rejser jeg?
    2. Hvilke dele af verdenen, vil jeg gerne rejse til?
    3. Er jeg alene eller med familie?
    4. Hvordan er min helbredsjournal – skal der tages særlige forbehold?
    5. Rejser jeg primært privat eller gennem arbejde?

    Sammenlign priser fra flere selskaber

    Vær opmærksom på, at du ikke “dobbeltkøber” en police ved eksempelvis også at bestille dækning gennem en rejseagent eller et flyselskab. Har du en ordentlig rejseforsikring på plads, så har du nok ikke brug for “tillægsydelser” fra eksterne udbydere. Et andet godt tip er altid at tjekke landskabet, før du køber.

    Nogle har selvsagt allerede et forsikringsselskab, som de er godt tilfredse med. Her kan du måske få rabat. Men ellers så sammenlign som minimum en to til tre selskaber og se, hvem der kan tilbyde lige præcis det, du efterspørger, billigst. Hellere skalere lidt op end ned. Især hvis du rejser meget, så giver det ekstra ro i maven at vide, at du altid får en god behandling.

    Forsikringen garanterer 24/7 hjælp, så du aldrig skal stå alene med et problem. Sæt dig ind i procedurerne før afgang – og ikke mindst, hvor omfattende de er! Et selskab med et nemt behandlingsforløb er at foretrække.

    Comments are closed.