Det er af væsentlig betydning, at du medbringer det rette vandreudstyr, hvis du skal på vandretur.

  Uafhængigt af, om du skal overnatte i naturen eller ej, findes der et stort udvalg af udstyr, du skal medbringe på din vandretur. Mængden af nødvendigt udstyr stiger dog gradvist med mængden af tid, du har i sinde at tilbringe i den fri natur.

  Skal du tilbringe mange timer med at vandre eller tilmed overnatte i naturen, så er det vigtigt, du har dit udstyr i orden.

  Det respektive udstyr skal være af høj kvalitet, så det kan tjene dets formål til fulde. Derfor er det ikke altid den mest fornuftige idé at købe billigt vandreudstyr, hvis ikke, du er garanteret en god kvalitet.

  Overblik over vandreudstyr til vandreturen

  Du må aldrig gå ned på udstyr. Det gør sig gældende, hvad end samtalen falder på kameraudstyr for en fotograf eller outdoor udstyr for en natur- og vandreentusiast.

  Det er ikke altid nemt at opretholde et overblik over det nødvendige udstyr. Heldigvis finder du herunder en oversigt over det mest essentielle vandreudstyr.

  Vandreudstyr til korte ture

  Vandreudstyr til korte ture

  Er der tale om en kort vandretur, er der ikke samme behov for udstyr som ved længere ture, der eventuelt inkluderer overnatning.

  I en sådan sammenhæng er det typisk udelukkende nødvendigt at medbringe udstyr såsom vandrerygsæk, vandrestav, én eller flere vandflasker såvel som en form for vandrensning, så du kan drikke vand fra bække, åer o.lign.

  Skal du vandre i et område, du ikke er bekendt med, så er det ligeledes anbefalelsesværdigt at medbringe hhv. kort og kompas.

  Mange vandrere har ligeledes elektroniske gadgets til sådanne formål, om end det ikke er altid, det er muligt at opfange en stabil forbindelse, hvis du befinder dig dybt inde i skove eller højt i bjergene.

  Vandreudstyr til madlavning

  Vandreudstyr til madlavning

  Har du i sinde at lave mad i naturen, er det en selvfølge, at det er nødsaget, at medbringe diverse typer madlavningsgrej. Det inkluderer blandt andet et stormkøkken, kogegrej, en multi kniv og andet relevant gear til madlavning.

  Det er desuden anbefalelsesværdigt, at du tester dette udstyr, inden du begiver dig uden i naturen.

  Det rette udstyr er forskellen på, hvorvidt det bliver en fornøjelse at lave mad i naturen, eller det viser sig at blive en kompliceret proces med flere komplikationer.

  Det er ikke nemt at gøre såvel madlavning som længerevarende ophold i naturen til en fornøjelig affære, hvis ikke, du har medbragt kvalitetsrigtigt og professionelt udstyr.

  Vandreudstyr til overnatning

  Vandreudstyr til overnatning

  Er det din intention at overnatte i naturen, så er det vitalt, at du medbringer det rette udstyr. Det er ikke behageligt at overnatte i naturen, uden rette udstyr til at hæve komforten.

  Ét af de vigtigste stykker udstyr er et kvalitetsrigtigt letvægtstelt med tilhørende myggenet. Det skal ikke blot holde insekter ude, men også holde temperaturen forholdsvis behagelig.

  Soveposer og liggeunderlag er også blandt det nødvendige udstyr til overnatning i naturen. På trods af, at det næppe kan gøres lige så behageligt at overnatte i nature, som i en skøn Hästens-seng, så kan komforten dog hæves ved hjælp af det rette udstyr – og derfor er det ikke noget, du bør gå på kompromis med.

  Endvidere, så er der ligeledes et udvalg af småting, der bør medbringes. Eksempelvis drybags til at holde dit udstyr tørt, hvis du skal krydse en bæk, ro i kajak eller hvis vejret ikke er med dig.

  Samtidig er tape og personlig pleje også en god idé at medbringe, så du kan opretholde den personlige hygiejne, rette op på vabler og deslige.

  Fodtøj til vandring

  Fodtøj til vandring

  Til korte vandreture og almindeligt friluftsliv i Danmark, kan du komme langt med vandresko. De har også den fordel at være lette.

  Vær dog opmærksom på, at vandresko som regel vil være fine til kortere weekendture, hvor oppakningen er minimal og terrænet ligeledes ikke er synderligt krævende.

  Hvis du skal gå med en tung vandrerygsæk indeholdende oppakning til flere dage, er vandrestøvler klart at foretrække.

  De giver nemlig den fornødne støtte til anklerne og minimere den mængde arbejde, dine fødder skal lave undervejs. Det gør sig ligeledes gældende, hvis du skal gå mange kilometer i kuperet eller krævende terræn.

  Det er vigtigt, at dine vandrestøvler er behagelige at gå i. Det er dog ikke nok. De skal også give støtte til anklerne og holde fugtighed ude.

  Endvidere, så er det essentielt, du er opmærksom på, at des flere kilo, du skal bære, og des mere udfordrende terræn, du skal gå i, des mere fokus bør du have stivere støvler med ekstra støtte.

  Beklædning til vandreturen

  Beklædning til vandreturen

  Din krop fungerer bedst, hvis den er cirka 37 grader. Kropsvarmen produceres af omsætningen af energien fra den mad, vi spiser. Når vi sover, produceres der ca. 75 W i timen i form af afgivet kropsvarme.

  Engagerer du dig i fysisk aktivitet øges forbrændingen og derfor også varmeproduktionen – her kan kroppen producere op mod 1.000 W i timen.

  For at sikre, at din kropstemperatur holdes på rette niveau, er varmeproduktion og -tab nødt til at være i balance.

  Er varmetabet for stort, vil du fryse, men er varmetab mindre end -produktion, så bliver du for varm og begynder at svede. Derfor er det vigtigt, at dette inkorporeres i dine overvejelser, når du skal udvælge beklædning til vandreturen.

  På en vandretur – kort som langt – kan du blive udsat for varierende temperaturer. Det er derfor, det er vigtigt, du holder den rette temperatur, og det gøres bedst ved at klæde dig på efter trelagsprincippet.

  Det går i alt sin enkelthed ud på at have flere tynde lag tøj på, som du let kan tage af og på, når du ønsker at regulere din kropstemperatur under turen.

  Stort udvalg af vandreudstyr

  Der findes et stort udvalg af vandreudstyr. Noget er mere relevant end andet. Som tidligere nævnt, bør du dog ikke gå ned på udstyr til vandreturen. Det er derfor blot en fordel, at du kan finde så stort et udvalg.

  Med den rette oppakning af udstyr, bliver det let som en leg, at lave mad, opretholde den personlige hygiejne, og overnatte i naturen.

  Ydermere, så har det store udvalg af vandreudstyr ligeledes den betydning, at enhver vandreentusiast kan finde udstyr, der harmonerer med deres individuelle kriterier og præferencer.

  Det er en klar fordel, eftersom præferencer mellem de enkelte vandreentusiaster kan variere meget, og det helt rette udstyr kan gøre underværker for en tur i naturen.

  Sådan vælger du det rette

  Der findes meget vandreudstyr på markedet. Derfor er det ikke altid nemt at vælge det rette. Der er ikke en decideret opskrift på, hvordan du kan sikre, at du vælger det rette.

  Der er flere personlige vurderinger og præferencer, der skal inddrages i disse overvejelser. Derfor er der ikke nogen facitliste for, hvilket udstyr, der betragtes som det rette.

  En god idé er, at fokusere på prominente og respekterede brands. Det inkluderer blandt andet The North Face, Therm-A-Rest og Carinthia, der er nogle af de mest populære mærker.

  Husk dog på, at du ikke blot skal lade dig følge af diverse anbefalinger. Undersøg markedet og dan dine egne meninger – sådan finder du nemmest det rette udstyr.

  Vandreudstyr alt efter varighed

  Dit valg af udstyr skal naturligvis tilpasses med henblik på den tiltænkte varighed af vandreturen. Der er ikke megen pointe i, at vandre afsted med en oppakning svarende til flere dages udstyr, hvis blot der er tale om et par timers hiking.

  Sørg derfor altid for, at din oppakning af udstyr er nøje tilpasset den tiltænkte længde af turen og eventuelt opholdet.

  Mange nyere vandrere har en tendens til at pakke for meget udstyr. De er af den opfattelse, at de ikke bør gå ned på udstyr. Det er også ganske korrekt. Vigtigheden består dog i ikke at gå ned på kvaliteten af det medbragte udstyr.

  Skal du blot vandre i nærliggende natur en lørdag formiddag, så er det næppe nødvendigt at medbringe madlavningsgrej.

  Køb vandreudstyr online

  De er mange fordele forbundet med at købe vandreudstyr på nettet.

  Er du garvet vandreentusiast, der ønsker at udvide dit arsenal eller er du nybegynder, der skal indkøbe det essentielle? Uanset hvad årsagen er, så vil du kunne drage fordel af mange aspekter, ved at handle online. Du bør derfor – i ethvert henseende – købe dit udstyr på nettet.

  En række af de fordele, du kan nyde godt af, hvis du vælger at handle på nettet er følgende:

  • Større udvalg: De fysiske forretninger er begrænset i forhold til den fysiske plads i deres butikker. Det er ikke tilfældet for en netbutik – de skal blot have plads på lageret. Derfor har de mulighed for at føre et markant større udvalg. Det er en fordel, da forøger dine chancer for at finde udstyr, der harmonerer med dine krav.
  • Bedre priser: Prisen er en essentiel faktor for de fleste. I og med, at konkurrencen er mere intens på nettet, så er prisen et parameter, der konkurreres betragteligt på. Som forbruger er dette en fordel, da det medfører, at du kan klare dine indkøb til bedre priser. En besparelse er naturligvis en interessant faktor for de fleste.

  Comments are closed.