Svømmevest til baby & børn

svømmevestMange forveksler svømmeveste og redningsveste. Det er dog ikke helt det samme. En svømmevest kan bedst beskrives som værende en flydevest. Hvor en redningsvest kan være svær at bevæge sig i, er en svømmevest nem og let, hvorfor der opnås en god bevægelsesfrihed.

Svømmvest Test: De bedste flydeveste

Ikke alle svømmeveste er lige sikre. Derfor er det vigtigt, du vælger med omhu, når du skal købe en svømmevest til børn.

Flydeveste skal være godkendt af forskellige organisationer, hvilket tæller CE og NE. Derfor bør dette være i fokus, når du udvælger din svømmevest.

Herunder bliver du præsenteret for et udvalg af de bedste modeller.

1. Beco svømmevest (Mest populære til børn)

Beco svømmevestDenne svømmevest passer til børn i alderen fra 1 til 6 år. Den kræver dog en vægt, der lyder på mellem 12 kg. og 30 kg.

Den er udstyret med stropper, du kan bruge til at indstille pasformen. Det medfører, at den ikke er til gene for barnet, når han eller hun har den på i vandet.

Endvidere er den også udstyret med en benstrop mellem benene. Det sikrer at den bliver siddende som den skal.

Hele vesten er fremstillet i neopren, der højner komfortniveauet og garanterer, at den er behagelig at være iført. Husk dog på, at det er en svømmefest og ikke en redningsvest.

2. Aqua Sphere svømmevest

Aqua Sphere Svømmevest - 3-6 år - Limegrøn/Lyseblå

En rigtig lækker svømmevest, der er udviklet specifikt til at lære børn at flyde på såvel mave som ryg. Ét aspekt, der desuden gør denne model særligt speciel er, at den er udstyret med et indbygget håndtag på ryggen. Dertil fås den i to størrelser; til børn i alderen 1 til 2 år samt 3 til 6 år.

Vesten har indbyggede skumdele, der giver optimal opdrift og bedre stabilitet samt balance i vandet. Det føromtalte ryghåndtag muliggør, at du som forælder kan assistere barnet. Aqua Sphere-vesten byder desuden på justerbare stropper, der gør det let at tilpasse vesten til ethvert barn.

3. Splash About - Go svømmevest - Vintage Moby

Splash About - Go svømmevest - Vintage MobyEn rigtig god og solid svømmevest til de små, så de er 100 procent sikre i vandet. Splash About svømmevesten er både god til at korrigere dit barns svømmebevægelser og give fuld mobilitet. Med andre ord, de kan udforske vandet og vælte rundt på tryg vis. Designet giver en naturlig opdrift, fordi vesten er lavet med to millimeter neopren. Det er en form for let gummi, der giver stabilitet. Vesten gør, at dit barn kan lære at svømme fremad fremfor bare at flyde oprejst i vandet. Den er udstyret med flydeelementer forskellige steder.

Lynlåsen er sikret med velcro, så dit barn ikke ved et uheld kan rive den op. Selve looket kunne ikke være mere fint, med hvaler og anker-motiver på en klar blå baggrund. Med den her Splash About svømmevest, er dit barn både chik og sikker på stranden og i svømmehallen.

4. Konfidence vesten til voksne

Konfidence vesten til voksneEn solid svømmevest til voksne. Med Konfidence modellen får du alle de features, der er nødvendige for at føle dig sikker til vands. Uanset om du tager et dyk i søen, havet eller den indendørs pool. Vesten fås i fire forskellige størrelser justeret efter brystmål: Small, medium, large og x-large. Svømmevesten er designet, så du har det både behageligt og stabilt i vandet. Du har frit rum til at bevæge arme og ben, så du gradvist kan lære de optimale svømme-moves.

Materialet er blødt neopren, som giver den flydende position. Du kan selv justere, hvor meget opdrift du vil have – det vil sige, hvor meget du ”flyder”. På den måde kan du gradvist tilpasse, hvis du føler dig mere sikker i vandet. Vesten er nem at tage af og på. Den er lavet i gul og blå, som skiller sig ud fra mængden.

5. Sealife svømmevest til børn - Lyseblå/lyserød (1-6 år)

Sealife svømmevest til børnDen søde og top-anmeldte svømmevest er perfekt til de yngste vandplaskere! Den er lavet af firmaet Beco, og har et flot og legesygt motiv med fisk og havblomster i rød og blå. Du kan vælge mellem to typer af designs og illustrationer. Vesten er lavet i blidt materiale, så dit barn kan mosle rundt uden at få skrammer eller mærker. Det er vigtigt, så den fulde fleksibilitet i vandet bevares. Stropperne er justérbare, så I kan sammen tilpasse pasformen. Det er særligt en fordel i de første år, hvor små børn som bekendt vokser med lynets hast!

Der er monteret en benstrop, som øger sikkerheden yderligere. Den giver også mulighed for, at barnet kan sprælle løs. Modellen er kåret som nummer ét i ”bedst i pris” svømmevest kategorien. Der er med andre ord tale om en populær sællert.

6. Splash About - Go svømmevest – Dragonfly

Splash About - Go svømmevest – DragonflyDenne flotte Dragonfly svømmevest har alle de nødvendige egenskaber til dit barn. Den er udstyret med blød gummi, som sikrer opdrift, når dit barn svømmer rundt. Der er flydeelementer overalt på konstruktionen, og samtidig kan arme og ben bevæge sig frit. En vigtig og beskyttende detalje er SPF 50+, der beskytter mod UV-stråling. Selvsagt en stor fordel udendørs, så dit barns hud ikke er for eksponeret. Vesten her er CE European Standard certificeret. Den er helt fri for latex. Det er en stor fordel for den materialebevidste forbruger.

YKK-lynlåsen er designet med velcro-luk, så dit barn ikke selv kan åbne og lukke. Størrelsesmæssigt passer small til de et til toårige. Medium er op til fire år, mens large er for de fire til seksårige. Vesten vinder i kategorien ”bedst til rejser”, og den er nem og let at have med på farten. Det grønne design med små sommerfugle er noget så sødt.

7. Konfidence - Youth mørkeblå svømmevest til børn (Størrelser fra 8 til 14 år)

Konfidence - Youth mørkeblå svømmevest til børn (Størrelser fra 8 til 14 år)Til de lidt større børn kan du med fordel går efter Konfidence Youth-vesten. Vesten er lige så tunet og stabil, som den ser ud. Den er specialudviklet, så børn får støtte til både at lære svømning på ryggen og brystet. Der er fuld bevægelighed og samtidig utrolig megen komfort og robusthed. Det skyldes, at der er indbygget forskellige skumdele. Med ryghåndtaget kan du assistere dit barn i forskellige øvelser og give ekstra tryghed. Sammen kan I forbedre barnets svømmeevner under gode forhold.

De mange indstillingsmuligheder for vesten gør, at der opnås maksimal pasform – også når barnet vokser. Kort fortalt har svømmevesten alle de egenskaber, der gør, at den kan tilpasses. Vesten er perfekt til både drenge og piger mellem otte og 14 år. Med Konfidence-vesten på plads er der grobund for at udvikle sig som dygtig svømmer fra en tidlig alder!

8. Konfidence mørkeblå svømmevest til de små (3 til 7 år)

Konfidence mørkeblå svømmevest til de små (3 til 7 år)Denne vest fra Konfidence er perfekt til de tre til syvårige, når de skal lære at svømme. Den har alle de egenskaber, som gør barnet trygt i vandet. For det første har super bevægelighed, så barnet ikke er låst fast. Det er vigtigt, så svømmeegenskaber kan udvikles. Vesten er lavet af blødt og dejligt materiale, som sikrer opdrift og stabilitet på vandet. Svømmevesten vil være et hit både til indendørs og udendørs brug.

Den markante gule farve gør, at du nemt kan holde øje med dit barn. Især en fordel, hvis der svømmes ved stranden eller i en sø. Fordi vesten er designet med flere flydeelementer, er der mulighed for at justere løbende. Vesten fås i tre forskellige størrelser, der er indrettede efter alder.

9. Cruz blå haj svømmevest (fra 1 til 6-årige)

Cruz blå haj flydevest (fra 1 til 6-årige)Super solid Cruz-vest til de helt små svømmere. Denne vest kan du få i to størrelser. En til de et til treårige og så en til de tre til seksårige. Der er flere små detaljer, der gør, at dit barn (og dig) får maksimal tryghed ved brug af vesten. Velcrolukningen sikrer, at dit barn ikke kan komme til at åbne vesten ved en fejl. Der er en polstret skridtsele med klikspænde, som nemt kan åbnes og lukkes.

Designet er lavet i en klar blå farve, som er nem at spotte fra afstand. Med en Cruz svømmevest kan dit barn lære at svømme under kontrollerede og trygge rammer. Vesten er lille og nem at transportere på farten. Den kan bruges til ugentlig svømmetræning og tages med på ferien.

10. Konfidence Flydevest 2-5 År

Konfidence Flydevest 2-5 ÅrEn nydelig flydedragt fra Konfidence med UPF 40+, hvorfor den ikke blot yder svømmehjælp, men også god solbeskyttelse. Den er forsynet med otte punkterfri flydelementer, der kan fjernes enkeltvis i takt med at dit barn bliver mere tryg ved at svømme og opholde sig i vandet.

Den er udviklet til at holde barnet i en position, der er ideel til at lære at svømme. Det betyder, at den yder en pasende opdrift, der giver barnet plads til at koncentrere sig om at lære at svømme. Desuden er den 97,5 % solbeskyttende, hvorfor du trygt kan lade barnet fise rundt på stranden i solens stråler.

Ydermere kan den anvendes som en ordinær soldragt, hvis blot de otte punkterfri flydelementer fjernes. Den er nem at pakke i en kuffert til ferien, da den yder en lav vægt. Vær dog opmærksom på, at de er store i størrelsen, hvorfor man bør gå en str. ned, for at få den rigtige størrelse til sit barn.

 

Forskellen på en svømmevest og redningsvest

Den hovedsagelige forskel på en svømmefest og en redningsvest er, at førstnævnte ikke har en krave. Det betyder, den ikke kan holde dit hoved over vandet. En normal redningsvest holder dig nemlig flydende med hoved op imod himlen. En svømmehest holder dig blot flydende og er derfor ikke sikker, hvis du eksempelvis bliver bevidstløs.

En svømmevest bør bruges til sejlsport, svømning eller på lavt vand. En redningsvest er derimod den rette løsning, hvis du sejler på åbent hav eller i koldt vand. Flydeveste kan desuden være god at tage i brug, hvis du står på vandski eller fisker langs kysten. Kort og godt; en svømmevest er ikke nær så sikker som en redningsvest.

Hvad bruger man svømmevesten/flydevesten til?

flydevestEn svømmevest kan bruges til mange forskellige formål. En model til voksne bruges hovedsageligt i forbindelse med surfing, vandski og sejlads på lavt vand. Er vesten til børn, bruges den hovedsageligt i forbindelse med at lære barnet at svømme. På baggrund af opdriften i vesten, kan barnet nemmere lære at flyde i vandoverfladen.

Mange forældre investerer i en svømmevest til deres barn, inden de skal i svømmehal for første gang. Babysvømning er en populær aktivitet blandt danske forældre, og til et sådant formål er en vest en god idé. Skal du selv starte til babysvømning eller har dit barnet fundet en nylig interesse for vandaktivitet, så vil en svømmevest være et godt køb.

Findes også til voksne

Som angivet herover, så fås svømmeveste også til voksne – både til mænd og damer. Faktisk bruges de lige så meget af voksne som af børn og babyer. Du kan endda finde modeller til hunde, der kan tages i brug, hvis hunden skal med på sejltur.  Essenssen af en sådan vest er, at øge sikkerheden, hvad end det en baby eller fuldvoksen, der er iført den.

Hvilken svømmevest skal jeg vælge?

Det er vigtigt, du vælger din svømmevest med omhu. Den skal være sikker og give god opdrift. Har du ikke erfaring med udvælgelse af disse veste, kan det være en vanskelig proces at hitte frem til den rette model. Heldigvis er der en række specifikke faktorer, du kan holde i kikkerten, som gør det endelig valg nemmere.

Den bør have diverse godkendelser, hvilket inkluderer CE og NE. De fleste forhandlere kræver disse godkendelser, inden produktet tages ind i sortiment, men dog ikke alle butikker. Du kan ikke regne med, at en given vest er sikker, hvis ikke den har de nødvendige godkendelse. Derfor bør det altid være i fokus.

Som udgangspunkt, så har en alm. svømme- eller flydevest en opdrift på 50 Newton. Det betyder, den ikke er sikker ved bevidstløshed. Den kan holde brugeren flydende, men besvimer du, kan den ikke redde dig – det samme gør sig gældende for børn og babyer. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en svømmevest med rette vægtestimat.

Vær dog opmærksom på, at en svømmevest til baby eller børn ikke garanterer sikkerhed. Skal den bruges i forbindelse med sejlads på åbent hav, bør du i stedet investere i en decideret redningsvest. Skal du lære dit barn at svømme, så er en svømme- eller flydevest naturligvis det rette valg.

Der findes mange producenter af svømmeveste til børn. Nogle er bedre end andre, men vælger du en Speedo-, Arena- eller Konfidence-svømmevest, så er du garanteret en model, der er af høj kvalitet. Andre brands kan ligeledes være af interesse, men det forudsætter dog, at du selv laver den nødvendige research forud for købet.

Skal du have din baby med ud og svømme, så bør du også købe en blebadebuks til baby. Babymode.dk har anbefalet et par gode blebadebukser her.

Farven på en svømmevest

Svømmeveste fås i mange varianter. De fås blandt andet i mange forskellige farver. Farven har kun relevans i nogle sammenhænge. Skal den bruges til at lære dit barn at svømme i en svømmehal eller på stranden, så har farven ikke nogen relevans. Er formålet derimod at bruge den på eller ved havet, så er det en anden sag.

Skal den bruges på åbent hav eller langs kysten, bør den være enten rød eller gul. I så fald er man nemmere at se i vandet. Det gør sig ikke blot gældende, hvis den skal bruges af et barn, men også af en voksen. Derfor er det hovedsageligt af sikkerhedsmæssige årsager, at en given farve bør vælges, men der er ikke regler på dette områder.

Hvor kan jeg købe min svømmevest?

Der findes mange forhandlere af svømmeveste til børn på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvor du skal handle. De populære veste kan købes i såvel fysiske som onlinebaserede forretninger. Der er dog fordele ved at vælge sidstnævnte løsning, hvorfor dette er anbefalelsesværdigt.

Handel altid på nettet

Der er mange fordele ved at handle på nettet. Det gør sig gældende generelt set, men i særdeleshed, når du skal købe en flyde- eller svømmevest. Du kan bl.a. nyde godt af et større udvalg end de fysiske butikker, hvis du vælger nettet som din markedsplads. Endvidere er der også penge at spare, hvad end du søger en vest til børn eller voksne.

Køb din svømmevest hos Watery

Hvis du er på udkig efter en ny svømmevest, så bør du handle hos Watery. Deres udvalg af veste er stort og indeholder alt fra oppustelige modeller til lyserøde veste – derfor er der noget for enhver smag. De tilbyder gode priser på hele deres sortiment og leverer desuden stort set alle deres bestillinger på 1-2 dage.

Scroll til toppen