Svømmevest - De bedste badeveste til baby og børn

Mange forveksler svømmeveste og redningsveste. Det er dog ikke helt det samme. En svømmevest kan bedst beskrives som værende en flydevest. Hvor en redningsvest kan være svær at bevæge sig i, er en svømmevest nem og let, hvorfor der opnås en god bevægelsesfrihed.

De bedste flydeveste

Ikke alle svømmeveste er lige sikre. Derfor er det vigtigt, du vælger med omhu, når du skal købe en svømmevest til børn.

Flydeveste skal være godkendt af forskellige organisationer, hvilket tæller CE og NE. Derfor bør dette være i fokus, når du udvælger din svømmevest.

Herunder bliver du præsenteret for et udvalg af de bedste modeller.

Aqua Sphere svømmevest

Aqua Sphere svømmevestEn rigtig lækker svømmevest, der er udviklet specifikt til at lære børn at flyde på såvel mave som ryg. Ét aspekt, der desuden gør denne model særligt speciel er, at den er udstyret med et indbygget håndtag på ryggen. Dertil fås den i to størrelser; til børn i alderen 1 til 2 år samt 3 til 6 år.

Vesten har indbyggede skumdele, der giver optimal opdrift og bedre stabilitet samt balance i vandet. Det føromtalte ryghåndtag muliggør, at du som forælder kan assistere barnet. Aqua Sphere-vesten byder desuden på justerbare stropper, der gør det let at tilpasse vesten til ethvert barn.

Beco svømmevest

Beco svømmevestDenne svømmevest passer til børn i alderen fra 1 til 6 år. Den kræver dog en vægt, der lyder på mellem 12 kg. og 30 kg. Den er udstyret med stropper, du kan bruge til at indstille pasformen. Det medfører, at den ikke er til gene for barnet, når han eller hun har den på i vandet.

Endvidere er den også udstyret med en benstrop mellem benene. Det sikrer at den bliver siddende som den skal. Hele vesten er fremstillet i neopren, der højner komfortniveauet og garanterer, at den er behagelig at være iført. Husk dog på, at det er en svømmefest og ikke en redningsvest.

Gule Svømmevest 6-12 År

Gule Svømmevest 6-12 År fra SindbadEn oppustet vest til større børn. Den passer til børn i alderen 6-12 år, såfremt de har en vægt, der strækker sig fra 30 kg. til 60 kg. Den gule svømmevest fra Sindbad er forsynet med flydeelementer på både for- og bagside. Det bør desuden bemærkes, at det ikke er muligt at fjerne disse flydeelementer fra vesten.

Svømmevesten er ideel til børn, der endnu ikke har lært at svømme. Den egner sig dog også til handicappede børn, der har behov for ekstra støtte i vandet. Svømmevesten fra Konfidence er forsynet med justerbar velcro i siderne og over skuldrene. Derfor kan vesten indstilles til en perfekt pasform for alle.

Vær opmærksom på, at svømmevesten er ikke en redningsvest. Derfor bør den naturligvis ikke anvendes til formål, som er tiltænkt at en redningsvest skal bruges til. Svømmevesten fås dertil kun i denne ene størrelse, der – som angivet – passer til 6-12-årige.

Konfidence Flydevest 2-5 År

Konfidence Flydevest 2-5 ÅrEn nydelig flydedragt fra Konfidence med UPF 40+, hvorfor den ikke blot yder svømmehjælp, men også god solbeskyttelse. Den er forsynet med otte punkterfri flydelementer, der kan fjernes enkeltvis i takt med at dit barn bliver mere tryg ved at svømme og opholde sig i vandet.

Den er udviklet til at holde barnet i en position, der er ideel til at lære at svømme. Det betyder, at den yder en pasende opdrift, der giver barnet plads til at koncentrere sig om at lære at svømme. Desuden er den 97,5 % solbeskyttende, hvorfor du trygt kan lade barnet fise rundt på stranden i solens stråler.

Ydermere kan den anvendes som en ordinær soldragt, hvis blot de otte punkterfri flydelementer fjernes. Den er nem at pakke i en kuffert til ferien, da den yder en lav vægt. Vær dog opmærksom på, at de er store i størrelsen, hvorfor man bør gå en str. ned, for at få den rigtige størrelse til sit barn.

Forskellen på en svømmevest og redningsvest

Den hovedsagelige forskel på en svømmefest og en redningsvest er, at førstnævnte ikke har en krave. Det betyder, den ikke kan holde dit hoved over vandet. En normal redningsvest holder dig nemlig flydende med hoved op imod himlen. En svømmehest holder dig blot flydende og er derfor ikke sikker, hvis du eksempelvis bliver bevidstløs.

En svømmevest bør bruges til sejlsport, svømning eller på lavt vand. En redningsvest er derimod den rette løsning, hvis du sejler på åbent hav eller i koldt vand. Flydeveste kan desuden være god at tage i brug, hvis du står på vandski eller fisker langs kysten. Kort og godt; en svømmevest er ikke nær så sikker som en redningsvest.

Hvad bruger man svømmevesten/flydevesten til?

flydevestEn svømmevest kan bruges til mange forskellige formål. En model til voksne bruges hovedsageligt i forbindelse med surfing, vandski og sejlads på lavt vand. Er vesten til børn, bruges den hovedsageligt i forbindelse med at lære barnet at svømme. På baggrund af opdriften i vesten, kan barnet nemmere lære at flyde i vandoverfladen.

Mange forældre investerer i en svømmevest til deres barn, inden de skal i svømmehal for første gang. Babysvømning er en populær aktivitet blandt danske forældre, og til et sådant formål er en vest en god idé. Skal du selv starte til babysvømning eller har dit barnet fundet en nylig interesse for vandaktivitet, så vil en svømmevest være et godt køb.

Findes også til voksne

Som angivet herover, så fås svømmeveste også til voksne – både til mænd og damer. Faktisk bruges de lige så meget af voksne som af børn og babyer. Du kan endda finde modeller til hunde, der kan tages i brug, hvis hunden skal med på sejltur.  Essenssen af en sådan vest er, at øge sikkerheden, hvad end det en baby eller fuldvoksen, der er iført den.

Hvilken en skal jeg vælge?

bedste svømmevest til børnDet er vigtigt, du vælger din svømmevest med omhu. Den skal være sikker og give god opdrift. Har du ikke erfaring med udvælgelse af disse veste, kan det være en vanskelig proces at hitte frem til den rette model. Heldigvis er der en række specifikke faktorer, du kan holde i kikkerten, som gør det endelig valg nemmere.

Den bør have diverse godkendelser, hvilket inkluderer CE og NE. De fleste forhandlere kræver disse godkendelser, inden produktet tages ind i sortiment, men dog ikke alle butikker. Du kan ikke regne med, at en given vest er sikker, hvis ikke den har de nødvendige godkendelse. Derfor bør det altid være i fokus.

Som udgangspunkt, så har en alm. svømme- eller flydevest en opdrift på 50 Newton. Det betyder, den ikke er sikker ved bevidstløshed. Den kan holde brugeren flydende, men besvimer du, kan den ikke redde dig – det samme gør sig gældende for børn og babyer. Det er derfor, det er vigtigt at vælge en svømmevest med rette vægtestimat.

Vær dog opmærksom på, at en svømmevest til baby eller børn ikke garanterer sikkerhed. Skal den bruges i forbindelse med sejlads på åbent hav, bør du i stedet investere i en decideret redningsvest. Skal du lære dit barn at svømme, så er en svømme- eller flydevest naturligvis det rette valg.

Der findes mange producenter af svømmeveste til børn. Nogle er bedre end andre, men vælger du en Speedo-, Arena- eller Konfidence-svømmevest, så er du garanteret en model, der er af høj kvalitet. Andre brands kan ligeledes være af interesse, men det forudsætter dog, at du selv laver den nødvendige research forud for købet.

Skal du have din baby med ud og svømme, så bør du også købe en blebadebuks til baby. Babymode.dk har anbefalet et par gode blebadebukser her.

Farven på en svømmevest

Svømmeveste fås i mange varianter. De fås blandt andet i mange forskellige farver. Farven har kun relevans i nogle sammenhænge. Skal den bruges til at lære dit barn at svømme i en svømmehal eller på stranden, så har farven ikke nogen relevans. Er formålet derimod at bruge den på eller ved havet, så er det en anden sag.

Skal den bruges på åbent hav eller langs kysten, bør den være enten rød eller gul. I så fald er man nemmere at se i vandet. Det gør sig ikke blot gældende, hvis den skal bruges af et barn, men også af en voksen. Derfor er det hovedsageligt af sikkerhedsmæssige årsager, at en given farve bør vælges, men der er ikke regler på dette områder.

Hvor kan jeg købe min svømmevest?

svømmevestDer findes mange forhandlere af svømmeveste til børn på det danske marked. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvor du skal handle. De populære veste kan købes i såvel fysiske som onlinebaserede forretninger. Der er dog fordele ved at vælge sidstnævnte løsning, hvorfor dette er anbefalelsesværdigt.

Handel altid på nettet

Der er mange fordele ved at handle på nettet. Det gør sig gældende generelt set, men i særdeleshed, når du skal købe en flyde- eller svømmevest. Du kan bl.a. nyde godt af et større udvalg end de fysiske butikker, hvis du vælger nettet som din markedsplads. Endvidere er der også penge at spare, hvad end du søger en vest til børn eller voksne.

Køb din svømmevest hos Kids-world.dk

Hvis du er på udkig efter en ny svømmevest, så bør du handle hos Kids-world. Deres udvalg af veste er stort og indeholder alt fra oppustelige modeller til lyserøde veste – derfor er der noget for enhver smag. De tilbyder gode priser på hele deres sortiment og leverer desuden stort set alle deres bestillinger på 1-2 dage.

Scroll til toppen