Dykkerbriller

Mange tror dykkerbriller er det samme som svømmebriller eller dykkermasker. Disse må dog ikke forveksles, da det ikke er det samme. En dykkerbrille kan bedst betragtes som en mellemting mellem en svømmebrille og en dykkermaske. De optager derfor ikke lige så meget plads som en dykkermaske, men er heller ikke helt så kompakt som en svømmebrille.

Aqua Sphere Vista

Anbefales

Aqua Sphere til børn

Anbefales

Porto dykkersæt

Perfekt til voksne

Dykkerbriller med næse eller ej?

Dykkerbriller med næseDykkerbriller findes ikke med næse. Er brillen udstyret med næse, overgår det til at være en decideret dykkermaske. Det er ét af de aspekter, der adskiller de to typer fra hinanden. Ikke desto mindre er det et aspekt, du skal overveje i forbindelse med valget af dine briller; foretrækker du en fri næse eller ej?

Foretrækker du, at din næse er omsluttet, når du dykker, så er det ikke dykkerbriller, men derimod en dykkermaske, du er på udkig efter. Dykkerbrille med næse findes – som nævnt herover – ikke, selvom mange markedsføres som værende netop dette. Støder du på dette, så er det derfor en dykkermaske. Vil du blive klogere på dette, så læs mere her.

Dykkerbriller og snorkel

Mange danskere er vilde med snorkling – ikke blot ved de danske strande, men tilmed i form af deciderede snorkelferier. Er det også et fænomen, der har opsnappet din interesse, så kræver det naturligvis, at du investerer i et par dykkerbriller og snorkel. I de fleste tilfælde vil der dog være tale om en dykkermaske og ikke en dykkebrille.

Ønsker du at snorkle, bør du i stedet købe et decideret snorkelsæt. Disse kan fås til billige priser, hvis de er til hobbybrug. I så fald behøver de nemlig ikke være fra producenter som Speedo, Arena eller Aqua Sphere, som anbefales, hvis dine dykkebriller skal bruges i et mere professionelt henseende. Ønsker du at blive klogere på snorkelsæt, så klik her.

De bedste dykkerbriller

Er du på udkig efter en dykkerbrille, så har du et væld af muligheder. Der findes mange modeller på markedet. Det kan derfor være svært at vælge – specielt hvis du ønsker at sikre, at du finder de bedste dykkerbriller. Du finder herunder vores bud på de bedste modeller på markedet. Det inkluderer blandt de ikoniske og respektable Aqua Sphere Vista.

Aqua Sphere Vista – Klar linse

Aqua Sphere Vista – Klar linseDenne model fra Aqua Sphere er den perfekte brille til triatlon og svømning i åbent hav. Det er bestemt også Aqua Spheres topmodel. Denne brille er mere komfortabel end nogen anden – og så byder den oven i købet på et stilrent og forholdsvis neutralt udseende, hvilket er et sjældent set aspekt på en dykkebrille.

Der er flere årsager til, at Vista-serien nærmest har opnået kultstatus. Dens formidable pasform er dog afgørende for mange. Brillen kan bruges i lang tid, uden den på nogen måde er til gene. Dertil er den udstyret med en nemt justerbar nakkerem, der medvirker til, at Vista-dykkerbrillen kan justeres til enhver hovedform og -størrelse.

Aqua Sphere Vista giver også brugeren et bredt og sort udsyn. På denne måde gives de bedste forudsætninger for at orientere sig i vandet – uanset om du svømmer i åbent hav eller i svømmehal. Den klare linse gør brillen multifunktionel, da den både kan bruges til såkaldt open water-svømning, men også træning i pool, da den giver et naturligt udsyn.

Vista Junior – Blå linse

Vista Junior – Blå linseEr du på udkig efter et par dykkerbriller til børn, så er Aqua Sphere Vista Junior med blå linse et kig værd. Det et par briller til børn og juniorer, der byder på noget udover det sædvanlige. Selve formen har en lav profil, der er tilpasset barnets hovedform og -størrelse, ligesom de sidder naturligt og behageligt omkring øjnene.

Vista-serien fra Aqua Sphere er fortrinsvis kendt for sin ekstraordinære holdbarhed og særdeles høje komfort under brug. Det er ikke noget, de er gået på kompromis med i serien af børne- og juniormodeller. Det er tydeligt at mærke, at kvaliteten er i top, hvorfor du ikke skal frygte for, at brillerne går i stykker ved hård eller hyppig brug.

Brillen fås i en transparent variant til drenge og en lyserød variant til piger. Foruden farven er der ingen forskel på de to modeller. De er begge 100% UVA- og UVB-beskyttede med anti-dug-behandling samt holdbar Plezisol-linse. Det er en brille, der egner sig til såvel nybegyndere som garvede svømmere i alderen 3 til 15 år.

Faktisk er Vista Junior af mange betragtet som værende de bedste dykkerbriller til børn – og vi er ikke uenige.

Porto dykkersæt – Dykkerbriller til voksne

Porto fra BECO dykkersætPorto fra BECO er et samlet dykkersæt til voksne. Det betyder, det er et begyndersæt, der indeholder både dykkerbriller og snorkel. Ved du på forhånd, du kommer til at snorkle, så giver det bedst mening at investere i et par dykkerbriller med snorkel. Dette sæt er særligt ideelt til både nybegynderen, fritidsdykkeren og snorkleferien.

Masken er anatomisk udformet, hvorfor pasformen er behagelig. Samtidig er hele masken (med undtagelse af glas) fremstillet i slidstærkt og behageligt silikone. Stropperne kan nemt justeres, så der opnås en pasform, der er perfekt. Gennem det hærdede sikkerhedsglas, får du et stort udsyn. Det hærdede glas sikrer, at det ikke splintrer.

Snorklen er fremstillet i polyvinyl, mens mundstykket er i blødt silikone. Endvidere er snorklen udstyret med en såkaldt dry-top. Det er en særlig åbning, der sikrer mod indtrængende vand, hvis du dykker ned. Der medfølger desuden et praktisk opbevarings- og transportetui, der kan beskytte dykkersættet, når det ikke er i brug.

Hvordan kan jeg rense dem?

dame under vandetDet er ikke synderligt vanskeligt at rense din dykkerbriller. Typisk skal de blot skyldes under rent vand. Mange begår den fejltagelse, at de blot dypper dem i hav- eller klorvand efter endt brug. Selv det kan synes at brillerne ser renere ud efterfølgende, så er det ikke anbefalelsesværdigt. Hverken salt eller klor er specielt godt for glasset i dine briller.

Du bør løbende sørge for at behandle din brille med anti-dug. Det nytter ikke, at du først venter til de begynder at dugge. I stedet skal du blot gøre det til en regelmæssig ting, ligesom kontinuerlig grundig vask af hele brillen. Det fjerner ikke blot skidt fra glassene, men også bakterier.

En anden vigtig faktor af vedligeholdelsen af dine dykkerbriller er, at de skal være hundrede procent tørre, inden de lægges tilbage i deres etui. Det kan forårsage dug på brilleglassene, hvis de opbevares i et indelukket etui uden at være helt tørre. Efter endt rens eller brug, er det derfor vigtigt, du sørger for at tørre dem grundigt af.

Find meget mere udstyr til stranden eller svømmeturen - klik her.

Hvor kan jeg købe dykkerbriller?

Der findes mange professionelle forhandlere af dykkerbriller på det danske marked. De kan ofte også købes i alt fra legetøjsforretninger til supermarkeder. Disse briller bør du dog aktivt undgå, da de sjældent er sin lave pris værd. Ønsker du at holde prisen på et sobert niveau, bør du i stedet igangsætte en målrettet eftersøgning efter et stærkt tilbud online.

Én af de forhandlere, der har gjort sig positivt bemærket på det danske marked er Watery.dk. Her finder du et stort udvalg af dykkerbriller, hvorfor de har noget for enhver smag, uanset om du leder efter professionelle dykkerbriller til elitesvømning, dykkerbriller med styrke eller en helt tredje variant af dykkerbriller.

Der er utallige fordele ved at handle hos Watery. Du kan blandt andet nyde godt af udvidet returret på 365 og support bemandet af professionelle svømmere og dykker fra kl. 08:00 til kl. 22:00 – hver dag. Endvidere yder de prismatch på alle deres produkter, hvorfor du er garanteret at gøre en god handel. De er dog i forvejen billigst på et væld af produkter.

Fordelene stopper dog ikke her. De tilbyder også dag-til-dag-levering på flere af deres produkter. Køber du for mere end 499 kr., får du tilmed leveret din ordre helt gratis. Hos Watery vægter de det ligeledes højt, at deres kunder får den rette størrelse eller variant, hvorfor de også tilbyder gratis ombytning.