En sovemaske giver en bedre nattesøvn. Den blokerer udefrakommende lys og gør det derfor betragteligt nemmere at falde i en dyb søvn.

Den typiske dansker er dog af den opfattelse, at der ingen forskel er på de enkelte sovemasker. Det er ikke tilfældet, selvom det med det blotte øje kan være svært at skue forskellene.

Mange bruger en sovemaske i eget soveværelse, men endnu flere bruger en sovemaske til rejsen. En sovemaske, der bruges derhjemme, bruges fortrinsvis om aftenen – det er ikke altid tilfældet, hvis din sovemaske skal bruges på rejsen. I mange tilfælde rejser du nemlig om dagen, og det betyder, at du skal rejse i dagslys.

Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de sovemasker vi mener er bedst i test. I denne sovemaske test får du et overblik over forskellige og populære sovemasker, der har hver sine fordele.

Silke sovemaske

Silke sovemaskeSilke er et blødt og letvægtigt materiale. Derfor er det et materiale, der egner sig godt til produktion af sovemasker.

Den er nemlig behagelig at have på, uanset om den bruges på rejsen eller i hjemmet.

Den justerbare strop medfører desuden at du kan indstille størrelsen, så den er ideel for enhver.

Samtidig er den effektiv. Der er nemlig intet lysindfald, der vil genere din søvn, når du har den på. Det gør sig gældende, hvad end den skal bruges i et mørklagt lokale om aftenen eller på et fly midt på dagen.

En silke sovemaske er derfor også et rigtig godt køb.

Specifikationer:

 • Behagelig at have på
 • Lukker alt lyset ude
 • Kan bruges på ferien og hjemme
 • Pris: 139 DKK

Til Butik

 

Luksus 3D maske (Testvinder) – Vores favorit

Luksus 3D maskeSimpel, men dog luksuriøs sovemaske, der sikrer en effektiv afskærmning fra udefrakommende lys.

Den er udviklet til at sidde godt på ansigtet, så den ikke er til gene, når den tages i brug.

Endvidere, så er den også nem at anvende, da der ikke er nogen yderligere funktionalitet andet end den effektive afskærmning fra lysindfald.

Derfor er denne 3D sovemaske sort en effektiv løsning, hvis du ønsker en bedre søvn, når du rejser. Samtidig kan den erhverves til en retfærdig pris kontra det skønne materiale og effektive lysafskærmning.

Specifikationer:

 • Sidder godt på ansigtet
 • Ergonomisk design
 • Udstyret med velcrostropper
 • Pris: 159  DKK

Til Butik

 

Billig sort sovemaske

Den helt billige sorte sovemaskeEn sovemaske behøver ikke at være dyr. Det beviser denne maske på fremragende vis.

Hvis ikke, du rejser synderligt ofte, er det ikke sikkert, du ønsker at investere mange penge i en sovemaske.

I så fald er det en billig sovemaske som denne, du bør tage et nærmere kig på. Den er nemlig yderst effektiv til den lave pris.

Sovemasken er behagelig at have på, hvorfor den ikke vil være til egne, uanset om du har i sinde at bruge den på en kort flyvetur til Norditalien eller en længere køretur til den sydlige del af Kroatien.

En billig sovemaske er – som udgangspunkt – ikke dårligere, om end luksussen og komforten kan være lavere.

Specifikationer:

 • Ekstremt billig
 • Pris: 39 DKK

Til Butik

 

Prinsesse Sovemaske

Prinsesse SovemaskeDen perfekte sovemaske til enhver prinsesse, der har brug for sin skønhedssøvn.

Masken er forsynet med en flot krone og to lukkede øjne. Den skal selvfølgelig forestille en sovende prinsesse. Du kan vælge mellem to farver, da den fås i både blå og lyserød.

Sovemasken er fremstillet i et blødt og behageligt materiale. Derfor er den komfortabel at have på, hvorfor den ikke er til gene, som andre masker kan være.

Har du problemer med at sove på rejsen, så kan en skøn sovemaske som denne være til stor hjælp. Den holder nemlig irriterende lys ude, når du har den på.

Specifikationer:

 • Prisvenlig
 • Sødt design
 • Pris: 59 DKK

Til Butik

 

Frø sovemaske

frø natmaskeEn sovemaske behøver ikke at være kedelig. Det findes der flere gode eksempler på. Denne variant er et godt bud, da den skal forestille et frøhoved.

Derfor er det også et glimrende valg, hvis du leder efter en sovemaske til den lille i familien. Den kan dog også sagtens bruges af voksne.

Øjnene på frømasken kan åbnes og lukkes, hvilket er én af de sjove detaljer ved masken.

Endvidere er det en sovemaske, der er udviklet specifikt til rejsebrug, hvorfor den garanterer en mere behagelig søvn på rejsen.

Den er selvfølgelig komfortabel at have på, da materialet er blødt.

Specifikationer:

 • Prisvenlig
 • Bedst til de mindst
 • Sjovt design – Øjnene på masken kan åbnes og lukkes
 • Pris: 79 DKK

Til Butik

 

Sweet Dreams Sovemaske

feminin sweet dreams maskeEr du på udkig efter en maskulin sovemaske, så er det næppe denne model, der fanger din interesse. Det er tværtimod en relativt feminin én af slagsen.

Den fås i lyserød, lilla og blå, og fælles for alle tre varianter er, at de kommer med blondekanter. Det er de færreste, der betragter dette som værende et maskulint look.

Hvis du derimod leder efter en feminin sovemaske, der kan bruges til den lange flyrejse, så er dette et oplagt valg.

Den er komfortabel at have på, hvorfor den naturligvis også vil give en fortrinlig søvn, når den er iført.

Specifikationer:

 • Prisvenlig
 • Sødt “Sweet dreams” design
 • Vælg mellem 3 farver: Rød, blå eller lilla
 • Pris: 49 DKK

Til Butik

 

Derfor skal du købe en sovemaske

Der er mange gode grunde til hvorfor du bør investere i en sovemaske. Der er nemlig rigtigt mange fordele ved en sovemaske.

En sovemaske gør det muligt at sove om dagen. Det kan være nyttigt, hvis du skal flyve, køre med bus eller tog midt på dagen. Du kan selvfølgelig også bruge den derhjemme, hvis du normalt arbejder om natten og skal sove om dagen.

Hvis du har besvær ved at sove, da der kommer en smule lys ind af vinduet, så bør du købe en luksus sovemaske, der holder tæt omkring øjnene. Så er du sikker på at lukke lys ude.

Det er helt op til dig selv, hvorvidt du vil købe en billig sovemaske eller en lidt bedre luksus 3d sovemaske. Investeringen er godt givet ud uanset hvad, du vælger. Det er nemlig ikke mange penge for at du kan sove bedre på rejsen eller i sengen.

Herunder kan du finde en komfortabel sovemaske til børn og voksne der kan holde lyset ude, så du er sikker på at være frisk, når du kommer frem til din rejsedestination.

ung mand sover godt i flyet

Hvilken skal jeg vælge?

Det er ikke altid nemt at vælge den rette sovemaske. Der er flere aspekter, der skal inddrages i dine overvejelser. Én ting er, at du skal overveje, hvorvidt du blot søger en maske, er kan blokere irriterende lys, men som ikke nødvendigvis er i stand til at levere effektiv afskærmning for alt lysindfald eller det stikmodsatte af dette.

Det er dog ikke det eneste, du bør have i fokus. En anden ting, du også bør være opmærksom på er, hvorvidt du er mest komfortabel med at have dine øjne fri under selve masken. Det er ikke alle, der bryder sig om, ikke at kunne åbne øjnene under masken, uden at blive irriteret af stof, der rammer dine øjenvipper eller lignende.

Vælger du en billig sovemaske, så er det typisk ikke en funktionalitet, du kan forvente. Det er dog også blot en personlig præference, der ikke nødvendigvis behøver at være opfyldt. Nogle foretrækker ikke at kunne mærke masken, mens andres præferencer drager dem imod en maske, de kan mærke.

Mange har en tendens til at lede efter en sovemaske bedst i test. Det er også en fornuftig løsning, men det er dog fortsat af høj betydning, at du sørger for at inkludere egne præferencer i beslutningsprocessen. Enhver sovemaske test har nemlig flere vindere, der er opdelt i kategorier – og derfor findes der ikke én model, der altid er bedst.

Stort udvalg af sovemasker

Du finder et stort udvalg af sovemasker på det danske marked. Mange af dem falder næppe i din smag, men som følge af det yderst differentierede sortiment, er du garanteret, at en del af udvalget vil harmonere med dine præferencer på ideel vis. Det gør sig gældende, uanset om du har få eller mange ønsker til din kommende sovemaske.

Udvalget inkluderer alt fra neutrale sovemasker, der blot er ensfarvede til humoristiske modeller, der er udstyret med alt fra ugleøjne til solbriller. Du har derfor også rig mulighed for at skille dig ud fra mængden, hvis dette er et ønske fra din side. Er du derimod interesseret i at falde ind i mængden, så er dette også muligt med f.eks. en sort sovemaske.

Endvidere, så findes der også et utal af sovemasker, der er designet og udviklet specifikt til børn. Hvis hele familien skal udstyres med nye sovemasker, kan du derfor sagtens købe en sovemaske børn, der ikke blot er i en størrelse, der gør, at den passer til børn, men som også byder på et design, der appellerer til børn – i alle aldre.

sovemaske og nakkepude

Kombiner det med en nakkepude

Der er mange, der har kendskab til, at det ikke er nemt at få en god søvn på eller i et transportmiddel, medmindre der er tale om en flyrejse på førsteklasse.

Er det også noget, du har kendskab til, så vil en sovemaske kunne gøre underværker for din søvn. Det gør sig særligt gældende, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Det er dog ikke kun sovemaske, der kan være behjælpelig i en sådan sammenhæng. For at garantere den mest behagelige søvn, når du rejser, bør du kombinere din sovemaske med en god nakkepude.

Den er ikke i stand til at blokere sollys el.lign., men er derimod blot udviklet til at højne komforten, når du læner dig tilbage iført nakkepuden.

På lige fod med sovemasker, finder du også mange nakkepuder på det danske marked. Derfor finder du naturligvis også et utal af nakkepuder, der harmonerer med dine præferencer i forhold til den optimale komfort.

På sovneksperterne.dk kan du læse meget mere om hvordan du får den bedste søvn. Det gælder både dig der skal sydpå, men også dig, der nyder sommerferien hjemme i Danmark.

Mangler du en kuffert til turen

Mangler du en kuffert til turen?

Én ting er at købe sovemaske, nakkepude og andet tilbehør for at gøre flyveturen mere behagelig, en anden ting er at købe det vigtigste af alt – nemlig en kuffert.

Hvis du ikke har en kuffert eller du trænger til at få udskiftet den gamle kuffert, så kan vi anbefale dig en letvægtskuffert.

En letvægtskuffert betyder reelt set bare at kufferten vejer mindre end en almindelig kuffert. Du kan finde kabinekufferter og almindelige kufferter i letvægt.

Hvis du vil vide mere kan du læse denne guide til valg af letvægtskuffert, hvor du får en masse gode anbefalinger af lette kufferter og andre gode grunde til, hvorfor du bør vælge netop sådan en.

Comments are closed.