En sovemaske er udstyret til dig, der ikke blot ønsker en dybere søvn, men en bedre søvn på næsten alle parametre. En sovemaske er ikke blot udstyr til rejsen, men kan benyttes i alle henseender i forbindelse med søvn. Der er mange sovemasker på markedet, men hvilken er den bedste sovemaske til lige netop dit behov?

  Vi har testet en række sovemasker, og vurderet dem ud fra en række parametre; bl.a. komfort, materiale, mørklægning og pris. Vi har udvalgt 4 modeller, der skiller sig nævneværdigt ud på markedet. De forskellige typer sovemasker som vi har udvalgt kan hver især noget ekstraordinært for brugeren.

  Ud over testen vil vi gå i dybden med hvad du som forbruger skal være opmærksom på når du skal købe den bedste sovemaske til lige netop dit behov. Du vil blive taget i hånden og klædt godt på inden du skal ud at købe din næste sovemaske.

  Udvalgte modeller

  Her vil vi præsentere de 4 sovemasker, der er vurderet bedst i test. Hver model vil blive kort beskrevet inden vi præsenterer specifikationer samt de nævneværdige fordele som du får ved lige netop disse modeller.

  JourneyLife 3D sovemaske

  JourneyLife 3D sovemaske

  Fordele:

  • Du får meget for pengene
  • Total mørklægning
  • Den justerbare rem passer alle forskellige hovedstørrelse

  Ulemper:

  • Kedeligt design

  Denne sovemaske fra JourneyLife er en rigtig luksus 3D sovemaske. Men hvad er en 3D sovemaske? En 3D sovemaske er ikke blot ikke stykke stof for øjnene. Selve masken er udformet så den passer til ansigtets konturer. Denne udformning gør, at masken utrolig behagelig mod huden da den ikke strammer nogle steder.

  Øjenkopperne er udformet så der er plads til, at du både kan blinke og bevæge øjnene inden under masken. Derudover sikrer den særlige udformning, at alt lys holdes ude. Til brugeren, der ønsker en mørk og uforstyrret søvn, er dette en god sovemaske – især til prisen. JourneyLife 3D sovemaske er en af de billigere masker du finder på markedet uden du går på kompromis med kvaliteten.

  Specifikationer

  • Justerbar rem
  • Findes kun i sort

  Til Butik


  JourneyLife silke sovemaske

  JourneyLife silke sovemaske

  Fordele:

  • Total mørklægning
  • Yderst behagelig
  • Akne kølende

  Ulemper:

  • Silke er svært at rengøre

  Denne silke sovemaske er til dig, der ikke vil gå på kompromis. Du får her en sovemaske, der føles let og blød på huden samtidig med, at den har en behagelig pasform. Masken er lavet af det fine Mulberry silke og består af intet mindre end 6 lag af silken. Med sin elastiske rem er du sikret en god komfort hele natten – også når du ligger på siden.

  Denne sovemaske er den bedste øjenmaske fordi den bløde Mulberry silke er skånsom for den fine hud omkring dine øjne. Ønsker du en høj komfort og en god og uforstyrret søvn er dette lidt af en super sovemaske. Denne sovemaske sørger for at lukke alt lys ude og hjælper dermed på en god nats søvn.

  Specifikationer

  • Lavet i Mulberry silke
  • Fås i 3 farver
  • Elastisk strop

  Til Butik


  SleepBetter – Comfort plus sovemaske

  SleepBetter – Comfort plus sovemaske

  Fordele:

  • Kan gå i vaskemaskinen
  • Behagelig at have på
  • Total mørklægning

  Ulemper:

  • Manglende justerbar strop

  Denne comfort plus sovemaske er lavet i bambus memory skum. Denne delikate sammensætning af materialer giver dig en helt unik soveoplevelse. Det at masken er lavet i fleksibelt skum gør, at denne sovemaske tilpasser sig formen på dit hoved.

  På markedet af sovemasker er denne værd at fremhæve på grund af at den har et ekstra ventilerende ergonomisk design. Udover at tilpasse sig dit hoved føles masken let og luftig at have på. Dette er overordnet set en rigtig god maske hvis du vil sove bedre – både i sengen men også under rejsen.

  Specifikationer

  • Lavet af bambus memory skum
  • Elastisk strop
  • Fås i sort

  Til Butik


  Cabeau Midnight Magic Sovemaske

  Cabeau Midnight Magic Sovemaske

  Fordele:

  • Justerbar strop
  • Behagelig at have på
  • Nem og kompakt at pakke sammen

  Ulemper:

  • Mindre ergonomisk pasform

  Denne sovemaske er den bedste sovemaske til dig, der ønsker lidt af det hele. Du får her en sovemaske, der fint holder lyset ude samtidig med, at den er behagelig at have på. Du får en sovemaske, der er lavet i bløde materialer og samtidig er nem at vaske efter brug. Slutteligt er det værd at nævne, at denne sovemaske er god til prisen.

  Specifikationer

  • Justerbar strop
  • Kan maskinvaskes
  • Fås i 1 farve


  Sådan vælger du den rette sovemaske

  Alle mennesker er forskellige – dermed også deres behov. Her vil du få et indblik i nogle af de ting som du skal tage med i sine overvejelser når du skal købe en sovemaske. Ved at vide hvad der er vigtigt for dig, kan du ikke bare finde en god sovemaske, men den bedste sovemaske.

  Mørklægning

  En god sovemaske hjælper med at holde lyset ude når du skal sove. Det er ikke bare fordi, at det er behageligt. Mennesket er biologisk set et dagdyr. Det betyder, at vi fra naturens side er aktive om dagen, når der er lys. Ved at skærme øjnene fra lyset kommer din krop hurtigere ind i den dybe søvn. Ved at mindske mængden af lysstimuli opnår du en bedre og dybere søvn.

  For at opnå en total mørklægning bliver masken nødt til at sidde tæt til huden og øjnene. Hav dette med i dine overvejelser når du skal tænke på materialer. Et parameter som vi kommer ind på senere. Mørklægningen er den måske mest essentielle funktion ved en god sovemaske. Anbefalingen herfra, at altid kigge efter en maske, der holder alt lys ude.

  Komfort

  Når du skal vælge en sovemaske, er komforten i højsædet. Du skal finde dig en behagelig sovemaske som du kan have på hele natten. Når der er tale om komfort vedrørende en sovemaske, er der flere ting, der spiller ind for at du får den bedste oplevelse og den højeste komfort.

  Den første ting er selve masken. Masken kan bestå af forskellige materialer, der alle føles forskelligt. Du skal vælge et materiale, der for dig føles behageligt mod huden og samtidig helt naturligt. Det rigtige materiale vil få sovemasken til give en beroligende effekt og bedre forudsætninger for en god søvn.

  Den anden ting er remmen. Den elastiske rem skal have den rigtige længde og spænding. Sidder remmen for løst glider masken af, og sidder den for stramt klemmer den mod hovedet og skaber irritation. For at sikre en god nats søvn skal det føles som at remmen næsten ikke er til stede – heller ikke når du ligger på siden.

  Materialer

  Valget af materiale kan have en stor betydning når du skal købe en ny sovemaske. Materialer føles forskelligt samtidig med, at de kan have forskellig virkning på huden og søvnen. Vi vil senere gå mere i dybden med hvad de forskellige materialer kan.

  Valget af materiale spiller en væsentlig rolle i forhold til både komfort, effekt og ikke mindst pris. Søger du en sovemaske, der lukker alt lys ude, kræver det tættere og tykkere materiale – måske endda mange lag. Ønsker du en sovemaske, der har en mere behagelig pasform, er det måske en lidt stivere maske, der er lavet i et formbart materiale.

  Har sovemasken du leder efter til formål at afstresse dig mens den føles blød og behagelig, skal du kigge efter en, der er lavet i de blødeste materialer. Her kan en silke sovemaske være svaret du leder efter. Den vil have en beroligende effekt fordi den er så let mod huden og lavet af et blødt materiale.

  Vælger du at købe for en billig sovemaske, skal du huske, at der ofte er en grund til at den er billig. Der kan være gået på kompromis med materialet i form af formbarhed, mørklægning eller blødhed. Vær opmærksom på dette før du skal købe en sovemaske, der giver dig en bedre søvn.

  Justerbar eller ej

  Det er ikke alle sovemasker, der er udstyret med en justerbar rem. Den justerbare rem sikrer, at du kan få din nye sovemaske til at sidde helt perfekt. Når dette er sagt, skal det siges, at der findes masser af sovemasker på markedet, der uden en justerbar rem passer til alle hovedstørrelser alligevel.

  En sovemaske, der ikke kan justeres, er udstyret med en elastisk strop. Den elastiske strop kan strækkes så den stadig sidder godt på hovedet og holder din sovemaske på plads. Køber du en sovemaske, der ikke har en justerbar rem, får du en maske, der derfor ikke har et spænde til justering. Det manglende spænde vil derfor ikke være grund til manglende komfort når du ligger ned – heller ikke på siden.

  Pris

  Prisen du støder på, når du skal købe sovemasker, varierer meget. Der er her flere faktorer spiller ind; herunder nogle af de ting som vi allerede er kommet ind på, der gør sig gældende vedrørende sovemasker. Der er her primært tale om mørklægning og materialer.

  Du kan på markedet finde sovemasker i prisklasser fra under 100 kr. til omkring 500 kr. Der vil som oftest være en stor forskel i kvalitet på en billig sovemaske og på en dyr sovemaske. Når dette er sagt kan stadig sagtens finde en billig sovemaske, der stadig er af udmærket kvalitet og stadig giver dig en bedre søvn.

  Hvis du prioriterer kvalitetsprodukter, skal du vælge en sovemaske, der er lavet af gode tekstiler, men hvor der samtidig er kræset for detaljen i forhold til formen, remmen og mørklægning. Dit individuelle behov er afgørende for i hvilket prisleje du finder den bedste sovemaske til lige netop dig.

  Hvilket materiale?

  Materialevalget til din næste sovemaske er afgørende for komforten og maskens mørklægningsevne. Vi vil her tage dig igennem nogle af hyppigst anvendte materialer, der laves sovemasker af. De forskellige typer af sovemasker kan gøre noget forskelligt for dig og din søvn. Det kan derfor give god mening at sætte sig ind i hvad din næste sovemaske er lavet af.

  Silke sovemaske

  En silke sovemaske er til dig, der har en følsom hud og nyder følelsen af et yderst behageligt materiale. Udover at bestå af blødt stof, sikrer en silke sovemaske også en skånsom oplevelse for huden omkring øjnene. Silke optager ikke så meget væske som andre tekstiler og holder derfor huden fin og glat.

  Silke sovemasker er ofte lavet i det fine Mulberry silke, der udover at have en god pasform også er slidstærkt. De bedste silke sovemasker besår ofte af mange fine lag silke, der lukker alt lys ude – selv når der er meget lys. De er her at anbefale til flyveren hvor der ofte vil være meget lys i kabinen.

  Bambus

  Tekstiler bestående af bambus er en af de nye storspillere på markedet. Bambus har taget markedet med storm og er blevet voldsomt populært – og ikke uden grund. Stof bestående af bambusfibre er betydeligt blødere end almindeligt bomuld. Bambus er derudover temperaturregulerende. Du vil derfor ikke føler, at sovemasken føles for varm eller ubehagelig på huden.

  Memory foam

  Memory skum er et materiale, der ikke kun bruges til senge og puder. Materialet har også gjort sit indtog på markedet for sovemasker. Memory skum er lavet af viskoelastisk skum. Dette betyder, at det er elastisk skum, der er fyldt med små huller. De små huller giver stoffet den funktion, at det kan formes efter din krop samtidig med, at luften kan florere gennem masken.

  Sovemasker, der er lavet, er memory skum former sig derfor efter dit hoved når du har den på. Du får derfor en sovemaske, der er ganske behagelig at have på fordi skummet sikrer et ergonomisk design. Masken trykker ikke nogen steder og pasformen gør, at du ofte kan have åbne øjne under masken.

  Bomuld

  Bomuld er den måske mest anvendte tekstil, der er på markedet. Men hvilke fordele er der ved at anvende en sovemaske, der er lavet af bomuld? Den måske mest åbenlyse fordel er, at bomuld er slidstærkt. Du får altså en sovemaske, der kan holde i lang tid.

  Bomuld er et billigere materiale end f.eks. både silke og bambus. Dette afspejler sig også på prisen hos en sovemaske, der er lavet af bomuld. Bomuld er ikke et lige så blødt materiale som silke, men vælger du en maske, der er lavet af økologisk bomuld, vil du alligevel få en behagelig sovemaske.

  Hvad bruges en sovemaske til?

  En sovemaske kan have flere funktioner. Dette er også medvirkende til at de er blevet så populære at anvende – både i hjemmet og på rejsen. De primære funktioner hos sovemasker er at holde alt lys ude og skåne den følsomme hud rundt om øjnene.

  En sovemaske med total mørklægning hjælper dig med at falde i søvn endnu hurtigere når du har lagt dig i sengen. Når øjnene udsættes for lys, sender de signaler til hjernes om at der sker noget. Ved at lukke alt lys ude får du bedre forudsætninger for at sove bedre. Det er derfor vigtigt at finde en sovemaske, der holder tæt samtidig med at det er en behagelig sovemaske.

  Hvis du skal købe en super sovemaske i forhold til komfort for øjnene, skal du vælge én i bløde materialer. Ud over at være ganske behagelig har mange af disse sovemasker også en kølende og beroligende effekt på huden. Hvis stoffet er temperaturregulerende og samtidig skånsomt for huden, vil du ikke blot føle dig mere udhvilet. Du vil også se sådan ud.

  Bruger du en sovemaske i f.eks. silke vil denne beskytte din hud. Silke suger ikke så meget fugt fra huden som andre tykkere og mere tørre tekstiler. På denne måde plejer du din samtidig med, at du undgår tørre øjne. En tynd sovemaske i et fint stof vil derfor give dig en rolig og dyb søvn.

  Hvordan bruges en sovemaske?

  Dette kan lyde som et spørgsmål, der giver sig selv, men der kan være mere i det end først antaget. For at holde alt lys ude skal sovemasken sidde rigtigt på dit hoved. Har du købt en sovemaske, der har indbygget øjenkopper i skal disse også placeres præcist over øjnene. Dette er med det formål, at de ikke generer dine øjenlåg og øjenvipper mens du over.

  Det er en klar anbefaling, at din hud er ren inden du tager din nye sovemaske på. Hvis du lægger din øjenmaske i længere ovenpå hud, der er snavset eller påført makeup kan de risikere at huden bliver irriteret. Ved at vaske huden inden brug gør du, at den bedre kan ånde. Samtidig holdes huden tilmed holdes ren under brug.

  Skab komfort på rejsen

  En sovemaske er et ofte anvendt hjælpemiddel på rejsen – især på flyveren. Når du skal tilbringe flere timer i flyveren, kan det være svært at finde den fornødne ro til at få hvilet kroppen. Der er mange mennesker og meget lys. En sovemaske kan være med til at give dig en bedre søvn på rejsen.

  Selv når lyset er slukket i kabinen, vil der stadig være meget lyst. En sovemaske, der lukker alt lys ude, vil derfor hjælpe dig med at få lidt søvn under rejsen. Derudover vil en behagelig sovemaske hjælpe dig med at slappe af og finde roen til at falde i søvn – selv med baggrundsstøjen fra andre passagerer.

  Kombiner med en nakkepude

  Hvis du vil have den bedste søvn når du er på farten, bør du kombinere din sovemaske med en nakkepude. Nakkepuden har et ergonomisk design og vil hjælpe med at holde hovedet i en position, der er optimal mens du sover siddende. En nakkepude i et blødt materiale vil være det tætteste du kommer på følelsen af en rigtig hovedpude på rejsen.

  LÆS OGSÅ: Kuffert TEST + guide – De bedste kufferter i 2024

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvilken sovemaske er bedst?

  Der er mange typer sovemasker på markedet. Hvilken sovemaske, der er bedst, afhænger af behovet. Er du en, der sover let, skal du købe en sovemaske, der lukker alt lys ude. Det anbefales, at du køber en sovemaske i et materiale som du kan have på hele natten.

  Hvad koster en sovemaske?

  Prisen på en sovemaske kan variere fra under 100 kr. til omkring 500 kr. Prisen afhænger af evnen til at lukke lys ude, men også af materialet, der er blevet brugt. En silke sovemaske vil oftere være dyrere end bomuld, bambus og memory foam.

  Hvordan virker en sovemaske?

  En sovemaske lukker lyset ude og mindsker på denne måde stimuli af øjnene. Derudover giver det bløde stof en behagelig og afslappende følelse, der har til formål, at få dig til at slappe af.

  Comments are closed.