En nakkepude fås i mange former og varianter. De anvendes typisk på rejsen. Her bruges de til at øge komforten og reducere hold i nakken.

Hvad end nakkepuden bruges i et fly, bil, tog eller bus, sørger den for, at du får en god søvn. Bruger du ikke en nakkepude, kan du risikere at falde i søvn i en akavet position, hvilket bl.a. kan resultere i hold i nakken.

Her er de bedste nakkepuder

Udvalget af nakkepuder er umådeligt stort. Det udgøres af mange forskellige varianter, der varierer på baggrund af mange faktorer. Det kan derfor være svært at vælge den bedste nakkepude. Dit fokus bør være at udvælge netop dén model, der giver dig mest mulig komfort under rejsen.

Der er ikke én nakkepude, der kan bryste sig af, at være den absolut bedste. Det er ikke kun faktuelle aspekter, der er afgørende for pudens effekt. I lige så høj grad handler det om at hovedpuden skal harmonere med dine præferencer. Eksempelvis er der forskel på, hvorvidt folk ønsker at ligge fast eller blødt.

Trækker dine præferencer dig i retning af en hård og fast hovedpude, bør du vælge en oppustelig nakkepude. Hvis du derimod foretrækker en nakkepude, der føles blød, så er en memory foam pude det rette valg.

1. Epic Cozy Comfort rejsepude (Bedst til prisen)

Epic Cozy Comfort rejsepudeCozy Comfort fra Epic er en blød og behagelig nakkepude. Den er behagelig at sove eller slappe af på, uanset om du rejser med fly, bil, tog eller et helt fjerde transportmiddel.

Derfor er det også en ideel rejsepartner, du ikke må glemme derhjemme – specielt ikke, hvis du har svært ved at falde i søvn i køretøjer og øvrige transportmidler.

Den bryster sig desuden af en indbygget mulighed for lukning, hvis dette foretrækkes. Det betyder, du kan låne puden forrest, så den bliver på sin plads.

Nogle føler sig indelukket, mens andre er glade for funktionen. Det er udelukkende et spørgsmål om præferencer.

Du kan desuden frit vælge mellem farverne pink, sort og blå.

Hver side af Cozy Comfort byder på sin egen stoftype. Igen bør det understreges, at valg af side udelukkende afhænger af egne præferencer – der er ikke én side, der er bedre end den anden. Det er dog formidabelt tænkt, at fremstille en pude med to stoftyper, så der kan veksles mellem dem efter eget ønske.

Fremhævet fordele:

 • 2 sider med to forskellige stoftyper
 • Fyldt med krøyerkugler der gør den meget behagelig
 • Mulighed for at lukke nakkepuden
 • Pris: 99 DKK

Til Butik

 

2. Billig oppustelig Nakkepude (Billigste valg)

Billig oppustelig nakkepudeDet er ikke alle, der har nemt ved at falde i søvn i en bil, på et fly eller i andre transportmidler. Hvis du er én af dem, der har svært ved dette, så kan en oppustelig nakkepude være en god investering.

Med en nakkepude i dit arsenal, er du garanteret en mere komfortabel rejse.

Den kan giver din nakke optimal støtte, så du kan sove i oprejst stilling. Derfor er den velegnet, hvad end din rejse foregår med fly, bil eller tog.

Den er nem at puste op, ligesom den er nem at have med i tasken, da du blot kan lukke luften ud.

Nakkepuden fås i mange forskellige farver. Det inkluderer alt fra en neutral grå til en farvesprudlende pink eller lyseblå.

Fremhævet fordele:

 • Let oppustelig – Fylder mindre, hvis du lukker luften ud.
 • Meget billig sammenlignet med andre.
 • Fås i mange farver: Blå, grå, mørkeblå, rød, lyseblå og pink
 • Pris: Kun 59 DKK

Til Butik

 

3. JoyTour pude (God nakkestøtte)

JoyTour pudeØnsker du at investere i en mere luksuriøs nakkepude, er denne model værd at overveje.

Her får du en yderst komfortabel nakkepude fra JoyTour. Den er udviklet til at garantere den bedst mulige støtte til nakken. Det medvirker til, at du kan få en god søvn i ethvert transportmiddel.

Den byder på et ergonomisk design, hvorfor den yder en korrekt støtte til din nakke. Derfor er du garanteret, at du ikke vågner med smerte eller gene i nakken, som følge af en forkert siddeposition.

Endvidere er der tale om en oppustelig nakkepude, der er nem at medbringe. Du kan blot puste den op, når du skal bruge den. Efter endt brug kan du lukke luften ud, så den nemt kan være i en rejsetaske eller kuffert.

Fremhævet fordele:

 • Oppustelig
 • Ekstra støtte til nakken
 • Fås i 2 farver: Grå og blå
 • Pris: 139 DKK

Til Butik

 

4. Go Travel Double Decker rejsepude (Populær)

Go Travel Double Decker nakkepudeVil du ikke gå på kompromis med din nakkepude? I så fald er Double Decker fra Go Travel værd at undersøge.

Det er en luksuriøs og blød nakkepude, der leverer støtte og komfort til nakken uden at være til gene.

Endvidere, så fås den i tre forskellige farver. Det inkluderer henholdsvis blå, rød og sort.

Pasformen kan nemt justeres, så du altid er garanteret ultimativ komfort. Puden har to indstillingsmuligheder: Flat-Back, der giver 40% mere støtte til nakken og Head-Rest, der yder yderligere støtte til hovedet.

Det er nemt at skifte fra én indstilling til en anden, hvis dit støttebehov forandres i løbet af rejsen – og det forekommer ofte.

Go Travel har udstyret puden med antiskrid. Det garanterer ikke blot en sund sovestilling, men forårsager også, at hovedet ikke glider ud af en behagelig sovestilling, når du endelig har fundet den.

Desuden får du muligheden for at knappe sammen forrest. Dette yder ekstra støtte, men er dog en smagssag, hvorvidt det foretrækkes.

Fremhævet fordele:

 • God nakkestøtte
 • Meget behagelig – Perfekt til den længere rejse
 • Fås i 3 farver
 • Pris: 289 DKK

Til Butik

 

5. Go Travel Memory Dream pude (Testvinder)

Go Travel Memory Dream nakkepudeForetrækker du en blød nakkepude, så vil denne model fra Go Travel være som en drøm for dig. Den er polstret med lækker memory foam.

Det er en helt særlig type skum, der optager din kropsvarme og bruger denne til at tilpasse og forme sig efter din nakke og hoved. Derfor tilpasser den sig lynhurtigt til din soveposition.

Lukkefunktionen er justerbar, hvorfor den nemt kan indstilles til at matche dine personlige præferencer. Dette er et ideelt valg for alle, der foretrækker en blød nakkepude til rejsen.

Der findes ikke blødere skum end memory foam. At det oven i købet optager kropsvarme og tilpasser sig, er blot med til at forøge komforten.

I og med, at det er et blødt materiale, der kan komprimeres en del, så er det nemt at tage denne rejsepude med på farten.

Fremhævet fordele:

 • Memory skum – lækkert og behageligt blødt stof
 • Justerbar lukkefunktion
 • Pris: 229 DKK

Video af Go Travel Memory Dream

Til Butik

 

Sådan vælger du den rette nakkepude

Det er ikke nemt at vælge den rette nakkepude. Udvalget af rejsepuder er stort og de enkelte valgmuligheder varierer på baggrund af flere faktorer. Derfor er det en omfattende beslutning, hvor flere kriterier skal inddrages og gå op i en højere enhed. Derfor kan du ikke blot vælge en vilkårlig pude.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger en pakkepude, der harmonerer med dine kriterier og præferencer. Skal du købe din første nakkepude, så er dette dog lettere sagt end gjort.

En god tommelfingerregel er, at udvælge nakkepude iht. dine præferencer inden for hovedpuder. Det giver nemlig et fint billede af, hvilken type nakkepude, du skal have.

Foretrækker du en hård og fast hovedpude om natten, så gør det sig også gældende, når du vælger nakkepude – og i så fald er du bedst tjent med en oppustelig nakkepude.

Sover du derimod på en blød hovedpude om natten, så bør du i højere grad sigte efter en nakkepude, der er polstret med behageligt memory skum.

Se udvalget

 

De forskellige nakkepuder til rejsen

Der findes mange nakkepuder på markedet. De fleste er dog af én af de tre herunder beskrevne typer. Det er henholdsvis oppustelig, skum eller ergonomisk – der er selvfølgelig også én af disse, der harmonerer med dine præferencer.

Memory foam nakkepude

Memory foam er trykaflastende, hvorfor du er garanteret optimal støtte. Dertil former nakkepuden sig efter nakkens holdning vha. egen kropsvarme.

Viskoelastisk skum (som er det tekniske term) er temperaturfølsomt. Det betyder, det holder sig varmt og derfor opretholder selve puden også en behagelig temperatur, når den bruges.

Den oppustelige nakkepude

En oppustelig nakkepude kendes ved, at den skal pustes op. Det kræver dog hverken ekstraudstyr eller pumper. Det kræver nemlig ikke specielt meget luft, og derfor er de lette at puste op.

Det anbefales at puste puden op i små ryk. På den måde finder du nemmest ud af, hvor meget luft, der skal være i din nakkepude, så den giver bedst mulig støtte.

Der er flere fordele ved at vælge en oppustelig nakkepude. Først og fremmest, så er de billigere end andre nakkepuder. Årsagen til dette er, at de sjældent er fremstillet i dyre materialer. Af denne årsag anbefales denne løsning ikke til dig, der hyppigt er på farten. I så fald vil du være bedre stillet med en skum- eller ergonomisk nakkepude.

Det er dog værd at bide mærke i, at det er nemt at få plads til en sådan nakkepude i bagagen. Skal den ikke bruges, kan luften blot lukkes ud, hvorefter den kan foldes sammen og lægges i tasken.

Ergonomisk nakkepude

De ergonomiske nakkepuder adskiller sig designmæssigt fra det øvrige udvalg af nakke- og rejsepuder. Det traditionelle design er kendetegnet ved at være formet som en hestesko.

Producenterne af ergonomiske nakkepuder er dog begyndt at tage afstand fra dette. Det er gjort med henblik på at opnå et design, der tilfører mere ergonomisk støtte.

Dette ses blandt andet ved den multifunktionelle nakkepude fra Epic, der er beskrevet tidligere. I enkelte tilfælde er der dog holdt fast ved det traditionelle design, hvor der blot er tilført mindre detaljeændringer, der medfører højere ergonomi. Det inkluderer eksempelvis en ru eller rillet overflade, der normalt ville være glat.

Tilkøb sovemaske og sov endnu bedre

Sov bedre med en sovemaskeDe fleste foretrækker at sove under transport – specielt på lange ture. Det er dog ikke altid helt så nemt. Der er meget støj i samtlige transportmidler.

Derfor kan støjen være et generende aspekt, der forhindrer i, at falde i søvn, hvad end du rejser med fly, tog, bil eller et helt fjerde transportmiddel.

Det er dog ikke blot et spørgsmål om støj. Det handler i lige så høj grad om manglende komfort. Rejser du ikke First Class eller Business Class, så er der sjældent meget komfort at hente i et flysæde. Det samme gør sig gældende, hvis du skal sidde plantet i et tog- eller bilsæde i mange timer i streg.

Det er derfor, der er mange rejsende danskere, der vælger at investere i en nakkepude. I sig selv giver det en højere grad af komfort, som er tilstrækkelig for nogen. For andre er det dog ikke nok.

Rejser du i dagslys, kan det naturlige lysindfald nemlig gøre det vanskeligt at falde i søvn, medmindre du er rigtig træt.

Derfor sover du bedre med en sovemaske

Ikke alle er overbevist om, at en sovemaske reelt set giver en bedre søvn. Faktum er dog, at det gør underværker for din søvn, hvad end du befinder dig i et flysæde eller i eget soveværelse. Den indlysende årsag til dette er, at den lukker al forstyrrende lys ude. Det gør det markant nemmere at falde i søvn – og det er der en god grund til.

Når hjernen fornemmer totalt mørke, vil der igangsættes nogle vigtige processer i kroppen. Den vigtigste proces er dog produktion og frigivelse af hormonet melatonin. Dette hormon får kroppen til at falde til ro og i sidste evne også i søvn. Det hjælper dog ikke blot med at falde i søvn, men også med at opretholde en dyb, vedvarende søvn.

Nakkepuder til alle slags rejser

Der findes nakkepuder, der er udviklet med særligt fokus på bestemt transportmidler. I de fleste tilfælde er det med fokus på blot ét transportmiddel.

Du kan eksempelvis få en nakkepude til fly, der egner sig særligt godt til flyrejser. Du kan dog ligeledes erhverve dig en nakkepude til bil, der er gode til længere køreture i bilen.

Den hovedsagelige andel af det samlede sortiment udgøres dog af multifunktionelle nakkepuder, der kan bruges i alle transportmidler. Du kan derfor sagtens finde en nakkepude, der kan tjene formål som både nakkestøtte bil og nakkestøtte fly. Er du overbevist om, at du f.eks. kun skal bruge en pude til bil, så findes dette dog også.

Nakkepuder til bil

Er du på udkig efter en nakkepude, der egner sig godt til lange køreture i bilen? I så fald bør du vælge én af de særlige nakkepuder til bilen, som kan fastsættes på vinduet vha. sugekopper.

Det sikrer, at den ikke flytter sig, men derimod giver konstant støtte og komfort. Det kræver naturligvis, at du sidder i enten den ene eller anden siden af bilen.

Nakkepuder til fly

Udvalget byder også på nakkepuder, der er specifikt designer til flyrejser. Ikke alle modeller egner sig som flypude, da et flysæde typisk har en særlig udformning – og den bedst mulige komfort opnås, hvis puden passer hertil.

Hav derfor dette in mente, når du skal finde en god nakkepudefly, så din næste flyrejse bliver mere komfortabel.

Se udvalget

 

Comments are closed.