Flystrømper er en specialstrømpe, der ligger et tryk mod hud, væv og underliggende blodkar. Det gøres med henblik på at opnå en forbedring i kroppens blodomløb.

  De er udviklet til at hjælpe med at opnå en mere behagelig rejse. De bruges hovedsageligt på længere rejser, men kan sagtens bruges på korte flyrejser.

  Det er dog ikke den eneste funktion, flystrømperne har. De også med til at reducere risikoen for at udvikle en blodprop i benene.

  En blodprop i benet er også kendt som dyb venetrombose (DVT), som nogle personer er i risikogruppen for. Derfor er det hovedsageligt disse, der bør benyttes flystrømper.

  Epic flystrømper

  Epic flystrømper

  Epic er ét af de største brands inden for rejseverdenen. De har også udviklet deres egne støttestrømper.

  Det er flystrømper, der er udviklet specifikt til flyture med en varighed på mere end tre timer. De beskytter dig mod blodpropper, og er behagelige at have på. Du bemærker derfor ikke at du har dem på.

  Flere detaljer om Epic flystrømper:

  • Fås i størrelse 36-40 og 40-45
  • Behagelige at have på
  • Gode til lange flyveture
  • Pris: 89 DKK

   

  Til Butik

   

  Mabs Travel strømper

  mabs travel strømper

  Her får du en særlig kompressionsstrømpe, der er designet til at hjælpe med at forbedre blodcirkulationen i benene.

  De yder en 18-20 mmHg kompression svarende til kompressionsklasse 1.

  De er velegnet til både mænd og kvinder, og klarer sig godt i næsten enhver flystrømper test. Derfor er det et sikkert køb.

  Flere detaljer om Mabs Travel:

  • Fås i small, medium, large, x-large og xx-large
  • Stort udvalg – Mange muligheder
  • Priser fra: 85 DKK

  Til Butik

   

  Hvorfor vælge flystrømper?

  Som angivet herover, så nedsætter flystrømper risikoen for blodpropper i benene. Dertil er de også udviklet til at forbedre komforten under din flyrejse.

  Derfor er der også mange årsager til, hvorfor flystrømper er en god investering. Deres hovedsagelige funktion er dog at nedsætte risikoen for en blodprop.

  Hvad hjælper støttestrømper med?

  På lige fod med både nakkepuder og sovemasker, så hjælper flystrømperne med at forøge komforten, når du rejser med fly.

  Det opnås ved at ligge et tryk mod hud, væv og underliggende blodkar, som resulterer i en forbedring i kroppens blodomløb. I sidste ende medfører dette en forøget komfort under flyrejsen.

  Skal jeg vælge de store, små eller lange?

  De fleste personer kan nøjes med at vælge en almindelig flystrømpe. Det giver nemlig en mere behagelig tur med flyet, samtidig med at det reducerer risikoen for at udvikle DVT.

  Hvorvidt du vælger store, små eller lange har dog ingen indflydelse, da det hovedsageligt er materialet og tykkelsen af dette, der har relevans.

  Hvem bør bruge disse strømper?

  slap bedre af i flyet med kompressionsstrømperDe fleste kan faktisk nyde stor gavne af denne type strømper. Det gør sig dog hovedsageligt gældende ift. den øgede komfort, de giver.

  Der er dog flere faktorer, der øger risikoen for at udvikle blodpropper i benene. Derfor er det også hovedsageligt folk, der er i disse risikogrupper, der bør investere i sådanne strømper.

  Hvis du ikke befinder dig i én af disse risikogrupper, så er det ikke en nødvendig investering, men er dog fortsat en god idé.

  Der er mange faktorer, der kan øge risikoen for blodpropper i benene. Det inkluderer bl.a. følgende:

  1. Hjertesygdomme: Personer der lider af hjertesygdomme, har oftere en øget risiko for at udvikle blodpropper. Det gør sig ikke blot gældende for blodpropper i benene, men derimod generelt.
  2. Kræft: Der er op til flere former for kræftsygdomme, der kan øge risikoen for at udvikle dyb venetrombose. Derfor bør kræftramte (eller tidligere kræftramte) også bruge flystrømper.
  3. Operation: Er du for nyligt blevet opereret i bækkenbensområdet eller benene, så kan dette også medføre en øget risiko for at udvikle blodpropper. Det gør sig særligt gældende, hvis det er en operation, der er fulgt op med en lang indlæggelsesperiode med begrænset bevægelse i benene.
  4. Graviditet: Risikoen for dyb venetrombose er let øget under og efter en graviditet. Den er desuden også forøget efter fødsel ved kejsersnit i nogle tilfælde. Er du gravid eller har du født for kort tid siden, kan flystrømper være en god investering.
  5. Overvægt: Overvægt og fedme er også noget, der øger presset på hele hjertekredsløbet. Derfor kan det også forøge risikoen for en blodprop i benet under en flyrejse.
  6. Alder: Risikoen for at udvikle en blodprop øges med alderen. Derfor ses det hyppigst hos personer over 40 år, at de udvikler en blodprop i benet.

  Få flere gode råd om kompressionsstrømper på samvirke.dk.

  Hvad er forskellen på flystrømper og kompressionsstrømper?

  Der skelnes mellem flystrømper vs. kompressionsstrømper på flere punkter. Den nemmeste måde at skelne mellem de to typer strømper er, at støttestrømper er til raske ben og skal forebygge skader.

  Hvis du har syge ben, som kræver behandling, så skal du vælge kompressionsstrømper, da det er dét, de er lavet til.

  Leder du efter strømper, der kan være med til at forhindre hævelser og uro i benene, så er det flystrømper, du skal vælge.

  De kan dog også bruges til andre typer rejser. Derfor går de ofte også under rejsestrømper. Eksempelvis kan de også benyttes på længere bilrejser, hvor du skal sidde ned i mange timer i streg.

  Hvor kan jeg købe dem?

  Du kan købe flystrømper mange steder. Det er dog en god idé at købe dem på nettet. Her er der nemlig en større sandsynlighed for at støde på nogle flystrømper på tilbud.

  Endvidere er udvalget også markant større, hvorfor der er bedre forudsætninger for at finde nogle passende strømper for dit vedkommende.

  Der findes flere forhandlere på nettet, der sælger flystrømper og kompressionsstrømper. Det gør sig bl.a. gældende for Rejsegear og Med24, der begge har et fint udvalg.

  Derfor kan du naturligvis også finde nogle ideelle flystrømper, der harmonerer med dine krav og præferencer.

  Ét af de spørgsmål, de fleste søger besvaret, er ”hvad koster flystrømper?”. Det er svært at svare på, da de fås i mange forskellige prisklasser.

  Prismæssigt befinder de sig dog langt under, at det kan betale sig at risikere en blodprop i benene. Befinder du dig i én af førnævnte risikogrupper bør du derfor ikke tøve med købet.

  Til Butik

   

  Comments are closed.