Feltsenge er nok noget, de fleste forbinder med en sovesal på en militærbase. Det er da heller ikke helt forkert at forbinde feltsengen til en militær sammenhæng, idet det først var her, at den kom i brug og opnåede popularitet for sin praktiske anvendelse.

I dag forholder det sig dog en smule anerledes, idet feltsengen ikke længere er noget, man kun finder på sovesalen på en militærbase. I dag kan alle og enhver købe sig en praktisk og sammenklappelig feltseng for at få en god nats søvn ude i naturen.

Vi har i denne feltseng test undersøgt markedet for de bedste feltsenge på markedet. Vi har taget udgangspunkt i anmeldelser, popularitet blandt kunderne, kvalitet og ikke mindst pris.

Therm-A-Rest – LuxuryLite Mesh Feltseng (Mest solgte campingseng)

Therm-A-Rest - LuxuryLite Mesh FeltsengMed denne populære Therm-A-Rest feltseng kan du ligge komfortabelt hævet over jorden. Den kan bruges til alt fra weekend camping til længere backpacker ture. Materialet er let aluminium, som vejer under 2 kilo i pakket tilstand.

Feltsengen kan bruges både i teltet eller ude under åben himmel. Den har en flot blå farve. Maksimalbelastningen ligger på 150 kilo.

Du skal ikke gå på kompromis med søvnkvaliteten. Feltsengen her giver nemlig god støtte til kroppen. Det er guld værd med god nattesøvn efter en lang dag på farten. Du kan vælge mellem størrelserne normal, large eller XL.

Prisen er beskeden i forhold til, hvor meget kvalitet du får.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: 43 x 15 cm.
 • Vægt: 1,74 kg.
 • Max belastning: 150 kg.
 • Pris: 1.689 DKK

Til butik

 

Mil-Tec – Sammenklappelig Feltseng (Mest solgte til under 500 DKK)

Mil-Tec - Sammenklappelig FeltsengLeder du efter en billig feltseng, du kan folde sammen? Så er Mil-Tec måske drømmemodellen! Den vejer kun 4 kilo, men samtidig er den utrolig stærk. Du kan trygt ligge dig til rette på den om natten.

Betrækket er lavet i 100 procent Oxford polyester. Stellet er i robust aluminium. Begge slidstærke materialer ude i naturen. Du får derfor en feltseng, der holder længe. Sengen kan foldes helt sammen, så den er nem at bære rundt på.

På den måde kan du nemt transportere den på farten. Maksimalvægten er på 100 kilo, så den er god til en voksen eller teenager. Farven er diskret, så du kan blende ind med skoven.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: 93 x 58 x 11 cm.
 • Vægt: 4 kg.
 • Max belastning: 100 kg.
 • Pris: 479 DKK

Til butik

 

Kampa Dream dobbelt campingseng (Perfekt til to personer)

Kampa Dream dobbelt campingsengDet kan være både romantisk og hyggeligt at sove to personer i det fri. Det får du muligheden for med denne dobbelte feltseng! Det løftede liggeunderlag giver både øget komfort, luft og evt. varme om natten.

Campingsengen har en højde på næsten en halv meter. Det er godt det samme som en normal seng. Den stærke stålramme gør konstruktionen super stabil. Du kan derfor vende og dreje dig frit. Med i købet får du en smart opbevaringstaske.

Selve kanvasset er lavet i sort polyester. Der er plads til 100 kilo på hver side – dvs. 200 kg. i alt. Feltsengen her er god til overnattende gæster, par eller børnefamilier. Der er små fine hovedpuder.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: Målene er 193 x 130 x 48 cm.
 • Vægt: 13 kg.
 • Max belastning: 100 kg. på hver side.
 • Pris: 859 DKK

Til butik

 

Grand Canyon Topaz L campingseng (Robust feltseng)

robust campingseng fra Grand CanyonDenne ekstra lange feltseng fungerer som luksus liggeunderlag. Den er bygget i stærkt stel af aluminium og sat op med godt Oxford polyester. Sengen er nem at folde sammen og slå ud. Den fylder under halvdelen af sin størrelse i pakkemål.

Underlaget kan tage op til 150 kilo. Sengen er perfekt til vandreentusiasten eller camping familien. Den er en del rarere at ligge på end et ”normalt” underlag. Du kan både holde varmen bedre i køligt vejr og omvendt sikre ventilation i varmt vejr.

Prisen er beskeden, og du får meget kvalitet for pengene. Der er ingen tværgående stænger i enderne. Det betyder, at al pladsen udnyttes optimalt. Du får en opbevaringstaske med.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: 104 x 22 x 10 cm.
 • Vægt: 6,3 kg.
 • Max belastning: 150 kg.
 • Pris: 659 DKK

Til butik

 

Nordisk feltseng – Rold Wooden

Nordisk feltseng - Rold WoodenKvaliteten er i top ved denne Rold Wooden feltseng. Den er designet i smagfuldt bomuld og bøgetræ. Det er Nordisk, der står bag. Sovehøjden er på 40 cm. over jorden, så du er godt skærmet af. Canvasset er i smuk hvid, så du får her en elegant feltseng.

Din nattesøvn bliver optimal, og du kan også bruge modellen som en bænk. Det kan være omkring bål stedet eller i haven, når I skal hygge udendørs. En smart detalje er, at sengen nemt foldes sammen til en pakpose.

Den kan du bære over skulderen. Sættet er præsamlet og utrolig nemt at sætte op. På den måde skal du ikke bakse sidst på dagen, når du måske er træt efter vandring eller cykling.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: 100 x 20 x 18 cm.
 • Vægt: 8,4 kg.
 • Max belastning: 120 kg.
 • Pris: 1.279 DKK

Til butik

 

Billigste campingseng

Billigste campingsengTil meget få penge får du her en robust campingseng i smart design. Den er nem at folde sammen og slå ud. Benene er krydsede, hvilket gør modellen stabil at ligge på. Du kan slå den op i forskellige typer af terræn og optimere din nattesøvn udendørs.

I købet medfølger en transporttaske. På den måde kan du nemt transportere sengen og slå den ud, når det passer dig. Det er sundere at ligge hævet over jorden. Med denne feltseng gør du dine udendørsture mere behagelige.

Selvom den er billig, skal den nok holde godt. Designet er i simpel sort og med tre sæt ben. Sengen kan bære 110 kg. og har en længde på 190 cm.

Specifikationer

 • Pakkestørrelse: 90 x 10 x 20 cm.
 • Vægt: 10,5 kg.
 • Max belastning: 110 kg.
 • Pris: 349 DKK

Til butik

 

De bedste mærker

Som med så meget andet campingudstyr, så er der naturligvis en liste af outdoor-mærker, der har dedikeret deres brand til at lave det bedste udstyr på markedet.

Hvis du på nuværende tidspunkt overvejer at investere i en feltseng, men ikke ved, hvilket mærke du skal kigge efter, så har vi herunder samlet et par af de bedste mærker indenfor campingudstyr.

Hvis du er interesseret i at købe en kompakt feltseng, som på samme tid er god til prisen, så anbefaler vi herfra, at du i første omgang tager et kig på disse nedenstående mærker.

Therm-A-Rest

Therm-A-RestDet amerikanske outdoor-mærke Therm-A-Rest har i over 4 årtier været med til at skabe formidabelt campingudstyr til alle campingentusiaster, der ønsker at tilbringe mere tid ude i det fri.

I den spæde start var deres første produkt den populære selvoppustelige luftmadras, og de har siden da udvidet markedet gevaldigt. Therm-A-Rest har i dag en produktion, der inkluderer alt fra feltsenge og soveposer til telte og isoleringsgrej.

Når det kommer til Therm-A-Rest’s senge, så er du altid sikker på at få det bedste udstyr for pengene. Alle deres feltmadrasser er lavet af praktiske og hårdføre materialer, der kan tåle alle former for campingferier. Designet på deres senge er kendetegnet ved at være kompakt, praktisk og nemt at have med i en rygsæk. Slutteligt vil en feltseng fra Therm-A-Rest altid være let at folde ud, således at campingeventyret straks kan begynde.

Therm-A-Rest kan også prale af at sælge særligt udstyr til deres mange senge. Dette udstyr kan du læse meget mere om senere i denne artikel. Slutteligt forhandler dette amerikanske outdoor mærke også feltsenge af forskellige størrelser. Her kan du nemt finde en bred feltseng på eksempelvis 80 cm. i bredden, der passer perfekt til dine behov. Du kan sågar finde størrelsen feltseng xxl, hvis du kunne tænke dig ekstra god plads på din campingferie.

Til Butik

 

Grand Canyon

Grand CanyonDette europæiske outdoor-mærke har slået igennem på altid at være først med det funktionelle og praktiske campingudstyr, der alt sammen er med til at gøre campingferien nemmere og mere komfortabel.

Hos Grand Canyon finder du et bredt udvalg af campingudstyr – alt fra deres praktiske campinggaderobe til funktionelle og sammenklappelige feltsenge.

Alene deres teltsortiment viser, at de har et bredt publikum, og at der i sandhed er noget for enhver smag.

Grand Canyons sortiment af senge er alle lavet af hårdføre materialer, der kan tåle mange forskellige former for udeliv. Grand Canyon udtaler selv, at deres grej er lavet specifikt til den kræsne kunde, der kun ønsker at have det bedste udstyr med sig på en længere campingferie.

Når du derfor køber en kompakt og robust feltseng fra Grand Canyon, kan du være sikker på, at den altid kan pakkes sammen, således at den kan være i din rygsæk på en længere vandretur. Derudover vil en sådan seng kunne holde i mange sæsoner frem grundet de særligt hårdføre materialer, Grand Canyon bruger til alle deres produkter.

Til Butik

 

Mil-Tec

Mil-Tec sengDu har måske ikke hørt om mærket Mil-Tec, men du har uden tvivl set deres udstyr og produkter blive brugt i de store Hollywood film såsom Der Untergang, Grand Budapest Hotel og Bridges of Spies.

Udover at være forhandler af et hav af forskelligt outdoor udstyr, så er Mil-Tec også den foretrukne forhandler, når det kommer til at skabe film, med den helt rette militær- og krigsstemning.

Mil-Tec har et bredt udvalg af produkter – alt fra jagtudstyr til rygsække. Hos Mil-Tec kan du også investere i deres populære feltsenge og på samme tid være sikker på at få et godt og solidt produkt med på din næste campingferie.

Deres feltsenge til camping er alle lavet af materialer, der kan tåle al slags vind og vejr, og som i forvejen er testet ude i det virkelige ‘ude-liv’. På denne måde kan kunderne altid kan vide sig sikre på, at deres campingudstyr er lavet til vilde eventyr ude i det fri.

Til Butik

 

Hvad er en feltseng?

En feltseng er ganske enkelt et behageligt og praktisk soveunderlag, der lader dig sove et par centimeter over jorden grundet dens korte og robuste ben. På denne måde vil du ikke opleve, at din sovepose eller dyne bliver kold af jordens fugtighed i løbet af natten.

Feltsengens design har ikke ændret sig meget, siden den først blev udviklet til de militære sammenhænge. Det mener vi dog heller ikke, at der er behov for, idet dens unikke og praktiske design har ladt campingentusiaster såvel som soldater sove behageligt ude i det fri i mange årtier.

På materialelisten for en seng til camping finder man typisk hårdføre materialer såsom aluminium, der skal sørge for at holde skellettet af feltsengen sammen under alle vejrforhold.

På førnævnte liste finder man også typisk polyester – det mest slidstærke stofmateriale på markedet. Kombinationen af disse hårdføre materialer gør, at feltsengen er yderst robust og kan klare at komme med på enhver ferie ude i det fri.

Derfor skal du købe en feltseng

Hvis du er en såkaldt campingentusiast, som elsker udelivet, så kan en feltseng være en rigtig god investering for dig. Dette gælder særligt, hvis du er træt af at sove på en tynd luftmadras, hvor du kan mærke kulden igennem stoffet, når natten falder på.

Det forholder sig nemlig således, at luften i en almindelig luftmadras hurtigt kan blive kold, hvis ikke der er ordentlig isolering i bunden af madrassen. Dette problem kommer du dog helt udenom ved at investere i en praktisk og robust seng.

Hvis du jævnligt tager ud på længere campingture, så er en sammenklappelig feltseng lige præcis det, du mangler. Sengen vil kun tage dig et par sekunder at slå ud, og du er på samme tid sikret en god nats søvn hver nat. Dette er bare nogle af de grunde til, hvorfor vi mener, at du bør investere i en feltseng.

Vi kan dog også anbefale dig at vores guide om dobbelt luftmadrasser med indbyggede pumper, hvis du hellere vil have en god luftmadras. Dobbelt luftmadrasser er mere komfortable og kan bruges af 2 personer. Vi har kun udvalgt luftmadrasser med indbyggede pumper, så du ikke skal tænke på at pumpe den op selv. Samtidig spare du også tid og kræfter med en indbygget pumpe.

Få praktisk tilbehør til din feltseng

campingseng

At have en seng med sig på campingferien er klart med til at gøre hele oplevelsen mere komfortabel. Der findes derudover en masse ekstratilbehør, du kan få med til din feltseng, således at du trygt kan sove om natten og være veludhvilet til nye eventyr.

Til en feltseng har du blandt andet mulighed for at købe myggenet og isoleringsunderlag. Dette er klart med til at gøre nætterne under stjernernes lys til en komfortabel oplevelse. Myggenettet er guld værd, når man holder ferie ude i det fri. Nettet kan fri dig fra mange irriterende myggestik, som vi her på siden mener, er en kæmpe fordel.

Et særligt isoleringsunderlag er også et muligt tilbehør til din feltseng, som nemt kan påmonteres sengens sider. På denne måde kan du være helt sikker på at give de kølige nætter ude i det fri en kamp til stregen.

For at finde det bedste tilbehør til din feltseng kan du med fordel indlede en søgning på internettet. Her finder du nemlig et væld af forskellige tests på diverse campingudstyr og herunder feltsenge med tilbehør. Her foreslår vi, at du leder efter det tilbehør, der har vundet titlen ‘bedst i test’ for at være sikker på kun at få det bedste udstyr med på din ferie.

På nettet finder du altså en masse smart tilbehør, der vil gøre campinglivet mere komfortabelt. Men udover tilbehør kan du også være sikker på at finde et væld af forskellige modeller af den populære feltseng på nettet. Her vil du blandt andet kunne finde en dobbelt feltseng, til når børnefamilien skal afsted på en længere tur samt feltseng til barn, der nemt kan foldes sammen og pakkes ned sammen med resten af bagagen.

Har jeg brug for en feltseng?

Efter at have læst ovenstående artikel igennem, kan det være, at du går med spørgsmålet om, hvorvidt du skal investere i en feltseng. Svaret på dette spørgsmål er egentlig ganske simpelt.

Hvis du elsker at være ude i det fri og udleve dine campistdrømme, så skal udstyret, du tager med dig, naturligvis være i orden. Dette gælder uanset, om det er dit letvægtstelt, din lommelygte eller din seng. Hvis du efterhånden er rutineret i at campere men alligevel har overvejet at gøre dine ferier og udflugter en anelse mere komfortable, så kan vi herfra anbefale dig at investere i en feltseng.

En feltseng er super let at folde ud og kan på samme tid være med dig overalt. Det betyder alverden, at du får en god nats søvn, når du begiver dig ud i vildmarken. Det tillader dig at sove trygt og komfortabelt om natten uden risiko for, at jordens kulde trænger igennem din sovepose.

For at vende tilbage til spørgsmålet – Ja, du skal investere i en seng til camping, hvis du kunne tænke dig at gøre dine campingeventyr mere komfortable og være sikker på, at du får en god nats søvn hver nat.

Se produkter

 

Comments are closed.