Svømmefødder

svømmefødderElsker du følelse af, at glide gennem vandet i høj hastighed? I så fald kommer du ikke langt uden et par gode finner – eller hvad der i daglig tale kaldes svømmefødder.

Du behøver ikke være elitesvømmer eller dykkeekspert, for at kunne bruge et par svømmefødder. Tværtimod, så er det noget, de fleste kan finde du af med lidt træning og tilvænning.

Anbefaling af svømmefødder

De bedste svømmefødder

At sige hvilke svømmefødder, der er de bedste, er ikke nemt. Det kommer nemlig helt an på, hvad du skal bruge dem til, hvem du er og hvad dit budget er.

Skal du bruge almindelige svømmefødder til ferien, så findes der masser af gode svømmefødder til billige penge – som dem vi anbefaler herunder.

Skal du derimod bruge svømmefødder til dykning, hvis du fx har et Master Scuba Diver certifikat. Ja, så skal du gå efter nogen svømmefødder med hælrem eller fuldfodsfinner.

Hælremsfinner – Disse bruges sammen med støvler og er beregnet til Danmark og andre steder med koldt eller tempereret vand.

Fuldfodsfinner – Du bruges med en tynd neopren sok eller bare tæer og er beregnet til varmtvands dykning.

Hollis F1 – Svømmefødder til dykning

Hollis F1 – Svømmefødder til dykningHvis du vil have råstyrke uden kompromis, så er det Hollis F1, du bør have i søgelyset. Det er en finne, der er formet på en sådan vis, at den blander yndefuld bevægelse, kraft og solid konstruktion. Derfor giver den de bedst mulige forudsætninger for god fremdrift under vandet.

Svømmefinnerne fra Hollis er særligt velegnet til tørdragtsdykning. De egner sig desuden til alle typer af finnespark. I str. XL (fra str. 43-46) vejer de ca. 1,6 kg. pr. finne. Finnerne bærer tydeligt præg af at være en hele vejen igennem velkonstrueret gummifinne.

Derfor er der en god sandsynlighed for, at dette er de sidste svømmefødder, du ender med at købe. Hollis F1 er forsynet med et justerbart beslag til hælremmen, hvilket muliggør at pasformen kan finjusteres. De byder på et ventileret finneblad, der reducerer dine kraftanstrengelser og accelererer vandet henover.

Scubapro Jet Sport Fuldfodsfinner

Scubapro Jet Sport FuldfodsfinnerScubapro Jet Sport er et sæt svømmefødder, der har en lav vægt og leverer en rigtig god fremdrift. Det er et sæt gode svømmefødder, der har også en fremragende manøvredygtighed. Det er en særlig fordel, hvorfor de derved er nemme at bruge – såvel for en nybegynder som en garvet dykker.

Det er fuldfodsfinner, der giver en kraftig respons på dit slag, hvilket medfører en større fremdrift. Endvidere har finnebladet en stor fleksibilitet, hvilket gør det betydeligt nemmere at slå kraftfulde slag i vandet. Deres store fleksibilitet giver et mindsket energiforbrug fra din side, hvorfor du undgår muskeltræthed og kramper.

Fodlommen er formet efter ergonomiske forhold, hvorfor de er behagelige og komfortable at være iført. De er udført i et blidt silikonemateriale, der gør fodlommen blød. De er også forsynet med ventilationskanaler mellem fodlommen og finnebladet, hvilket medvirker, at du får en bedre stabilitet og balance.

DMC Elite svømmefødder

DMC Elite svømmefødderVed købet af DMC Elite får du et par zoomers, der holder i mange år. De har en formidabel pasform, der medfører, at de føles behagelige og naturlige omkring foden. De er desuden anerkendt blandt elitesvømmere verden over som værende finner, der forbedrer din svømning mere end nogen anden finne.

Modellen er specielt udviklet og støbt i blød silikone. Det minimerer ikke blot risikoen for krampe og skader, men giver også en mere naturlige følelse og bevægelse under vandet. Du vil – med andre ord – ikke bemærke, du har iført dig et par DMC Elite i samme grad som andre alternativer. Det giver samtidig dine ben en forøget naturlig styrke.

DMC Elite er det foretrukne blandt et væld af verdensmestre og olympiske mestre. Det inkluderer bl.a. flere danske topsvømmere samt hele det australske landshold. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at svømmefødderne er udviklet med specifikt fokus på elite- og konkurrencesvømmere. De kan dog også bruges som svømmefødder til træning o.lign.

Arena powerfin pro

Arena powerfin proSkal du købe svømmefødder, vil du gerne sikre, de sætter fart på bevægelse i vandet. Det er du garanteret at Arena Powerfin Pro vil gøre. Det er flagskibet fra Arena, hvorfor de også er blandt de bedste på markedet. De er udviklet med henblik på alle former for banesvømmere, om end de passer bedst til hhv. smalle og normale fødder.

I og med, at de er fremstillet i 100% silikone, er de rigtig bløde og komfortabel. Samtidig garanterer det bløde materiale, at de giver et hurtigt spark. Silikone er ligeledes et letvægtigt materiale, hvorfor disse dykkerfødder minimerer chancen for krampe og skade. De er selvfølgelig også 100% PVC-fri.

Arena Powerfin Pro har forskellige riller, der er udviklet specifikt til at maksimere fremdriften i vandet. Det er derfor, de er gode til alskens typer banesvømmere, hvilket inkluderer konkurrencesvømmere, motionssvømmere og triatleter. Hælen på Powerfin Pro er med rem fremfor fast hæl, hvilket medfører, at du får en mere naturlig svømning.

Speedo Biofuse zoomers

Speedo Biofuse zoomersBiofuse fra Speedo er både holdbare og komfortable svømmefødder. I modsætning til de førnævnte modeller er de ikke specifikt udviklet med henblik på konkurrence-, elite- eller motionssvømmere. Tværtimod, så henvender de sig til svømmere på alle niveauer – lige fra nybegynderen til den erfarne elitesvømmer, der har konkurreret i mange år.

Finnerne er dog ikke blot særdeles behagelige – de øger også styrken af dit benspark, så du opnår en kraftfuld fremdrift i vandet. Det betyder, du kan bevæge dig glidende og hurtigt gennem vandet. De er nemlig lavet med et dual-design, der giver dig en naturlig følelse i bensparket, mens de minimerer følelsen af selve svømmefødderne.

Det er fortrinsvis nyere svømmere, der vil kunne nyde stor gavn af disse zoomers. Det skyldes at de støtter foden på en god, naturlig måde. De har fast hæl og er en kende stive i det. Det er derfor, de i højere grad appellerer til nybegyndere end elitesvømmere. Det stivere materiale er dog mere hårdført, hvorfor levetiden strækker sig over mange år.

Hvordan svømmer jeg med finner?

Det er ikke svært at bruge svømmefødder. Det lærer du relativt hurtigt, da din svømmeteknik ikke skal ændres. Faktisk forbedres dog blot ved brugen af et par finner. Du vil særligt opleve en mærkbare forskel iført et par korte svømmefødder, hvis du er konkurrence- eller banesvømmer, men teknikken forekommer der dog ingen ændringer ved.

Hvordan skal svømmefødder sidde?

Det er vigtigt, dine svømmefødder sidder fast. De må dog ikke stramme om fødderne. De skal derimod føles komfortable og ikke være til gene. Omvendt bør de dog ikke være så løse, at der er fare for, at de falder af under svømning. Derfor kan det også være svært at vælge den rette løsning, men fremgangsmåden er dog ganske enkelt at prøve sig frem.

Zoomers, finner og svømmefødder er det samme

Der bruges mange betegnelser for svømmefødder. Blandt den brede befolkning kendes de som enten finner eller blot svømmefødder. Inden for dykning, snorkling og fridykning er de dog bedre kendt som zoomers. Faktum er dog, at det blot er tre forskellige begreber for samme genstand. Der er hverken forskel på udseende, kvalitet eller udformning.

Find også det rette snorkelsæt i denne guide.

Med eller uden hælrem?

Det er først inden for de senere år, at det er blevet muligt at købe svømmefødder med rem i stedet for en hel hæl. På trods af dette, er det blevet en populær løsning på kort tid, hvorfor det er noget, mange svømmer med i dag. Der er flere årsager til den store popularitet, men det skyldes fortrinsvis, at de ikke belaster din akillessene på samme måde som modeller med hel hæl.

Endvidere medfører svømmefødder med rem, at du får en større fleksibilitet i fodleddet. Du kan derfor nemmere påvirke selve finnerne, hvilket kan give direkte indvirkning på farten. Ikke nok med, at de er mere behagelige, så sidder de også bedre fast, hvorfor der er minimal risiko for, at de falder af – de findes både som svømmefødder til børn og voksne.

Den rigtige størrelse?

De fleste modeller er udformet og konstrueret på en sådan vis, at de bør være en kende store på foden. Ikke dermed sagt, at de skal være løse. Du skal derimod have en følelse af, at der er god plads i svømmefødderne. Det kan kræve en smule tid at vænne sig til, men det er helt normalt. Det værste, du kan gøre er, at vælge en model, der strammer til.

Vælger du finner med rem i stedet for hel hæl, kan det desuden være nemmere at tilpasse størrelsen til dine fødder. Disse kan bruges, uanset om du søge svømmefødder til snorkling eller konkurrencesvømning. Det er én af de primære årsager til den store popularitet omkring modeller med rem fra brands som TYR, Speedo, Arena eller DMC.

Find meget mere svømmeudstyr på ferieudstyr.dk's store oversigt som du finder her.

Hvor kan jeg købe finner?

finner til din snorkelturDu kan finde mange forhandlere af både billige, men også professionelle zoomers svømmefødder på det danske marked. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvor du skal købe dine finner. Det er vigtigt, du vælger med omhu, uanset om du er elitesvømmer, motionist eller har opdaget en særlig passion for fridykning. I alle tilfælde er finneren vigtige.

Et godt bud er den danske webshop badehaette.dk, hvis du vil finde nogen gode og billige svømmefinner.

Scroll til toppen