Paddleboard test - De 6 bedste oppustelige SUP boards

sup boardSUP – en hyppigt anvendt forkortelse for Stand Up Paddle – er i øjeblikket det helt store hit inden for vandsport. Du kender det måske under navnet "paddleboard" som det ofte kaldes i Danmark. Faktisk er det den hurtigst voksende af slagsen. Det gælder ikke kun herhjemme, men i hele verden. Med andre ord er SUP blevet et internationalt hit, som alle bør stifte bekendtskab med.

SUP dyrkes i dag på rigtig mange niveauer. På den ene side er der dem, som padler for at stresse af og have det sjovt. På den anden side er der en mindre gruppe, som padler om kap mod venner, kollegaer og klubmedlemmer. I realiteten er det også muligt at dyrke yoga på et SUP board / paddleboard. Ergo er der bestemt ikke mangel på muligheder.

For at dyrke SUP skal du naturligvis erhverve dig et paddleboard SUP. I den anledning vil der helt naturligt opstå en masse spørgsmål; Hvilket paddleboard er bedst? Hvilket mærke skal jeg gå efter? Hvor skal jeg købe det? Alle disse spørgsmål skal vi nok give dig svar på i guiden. I samme ombæring vil vi gøre dig klogere på, hvilke paddleboards der findes, hvilke forhandlere vi kan anbefale m.v. Endvidere vil vi fremhæve nogle anbefalelsesværdige SUP boards.

Hvilket oppusteligt paddleboard skal jeg vælge?

Er du på udkig efter et stand up paddleboard, og har du ingen intentioner om at gå på kompromis med hverken brugervenlighed eller kvalitet, så kan vi helt sikkert hjælpe dig med at finde dit ideelle board. Vi har nemlig testet en masse boards med henblik på at guide dig i den rigtige retning.

Selvom danskerne har deres favoritter, så er der stor forskel på, hvilke boards vi vælger at købe, når vi går på shopping online. Det er i og for sig ikke så mærkeligt, da der skal tages højde for forskellige niveauer, prisklasser, kvalitetskrav m.v. Da der ikke findes ét SUP board, som falder i alles smag, så har vi besluttet os for at præsentere dig for tre forskellige boards. Med en mindre håndfuld valgmuligheder vil vi mene, at der er gode chancer for, at du kan finde et board, som tiltaler dig. De udvalgte produkter fungerer som komplette begyndersæt, hvor man får leveret alle de produkter, man skal bruge for at komme i gang. Du kan dermed få det hele i én samlet pakke. Og så endda til en skarp pakkepris. En lavere stand up paddleboard pris finder man nok ikke.

De udvalgte produkter vil være mest interessante for dig, som leder efter et oppusteligt SUP board, da der er tale om oppustelige paddleboard modeller. Der findes dog også andre typer paddleboards, hvilket vi vil komme ind på senere i guiden. I første omgang vil vi afsløre resultatet af vores mindre SUP board / paddleboard test.

1. Watery Oppustelig paddleboard i blå (Størrelse 10'6) - Bedst til prisen

watery-global-oppustelig-paddle-board-106-blaPaddleboards er blevet utrolig populære blandt danskerne i de senere år. Her får du et af de absolut bedste allround af slagsen, som er god til både øvede og begyndere. Brættet har to lag PVC-plastik, hvilket giver ekstra stabilitet på vandet. Fordelen ved en oppustelig model er, at du nemt kan pakke den sammen og have den med overalt. Der medfølger pumpe, så du nemt kan gøre boardet klar til brug. Der er mange lækre detaljer ved den her model.

For det første er den kåret som en af Danmarks bedste starter-modeller, og den er derfor solgt til rigtig mange danskere. Størrelsen er i den klassiske 320 centimeters længde, som passer til alle aldersgrupper og kropsstørrelser. Trykket på 1,3 bar giver bedre opdrift (og dermed fremdrift) end standardboardet. Fladen er bred, og foran har designerne monteret en pin-front. Den gør det nemmere – også for uprøvede – at komme op i fart hurtigt.

Selve padlen er konstrueret i hård plast, som giver ekstra støtte, når man padler i vandet. Den er solid og effektiv. Hovedet er på 100 in2, som passer til alle mennesker. Du kan bruge det her fremragende paddleboard til at padle på både stille vand og hav, hvor der er bølger på op til 50 centimeter. Du vil opleve, at brættet føles skridsikkert at stå på.

Prismæssigt får du rigtig meget med for pengene her. Foruden selve boardet medfølger et kit med alt, hvad paddleboard-hjertet begærer. Du vil være fuldt udstyret til at begynde at motionere på søer, åer og hav. Der er opbevaringstaske, pumpe, padle, sikkerhedssnor (til at spænde på anklen), reparationssæt, en aftagelig finne og en strop.

2. Oppustelig SUP BOARD – KIDS 7’6 X 30 (Til børn)

Sup board til børnLeder du efter det perfekte junior SUP Board, så børnene kan komme i gang med at padle, så kig på SURFMORE Kids udgaven. Det er ikke for sjov, at flere af landets surf skoler har taget brættet i brug. Designerne har gjort boardet nemmere at manøvre, så der er styr på sikkerheden. På den måde kan børnene trygt give sig i kast med at lære, hvordan man paddleboarder. Det tager maksimalt ti minutter at pumpe paddleboardet op. Med i sættet følger også en taske, som kan fastspændes foran. På den måde kan børnene pakke mad og andre sager at tage med på turen.

Paddleboardet ligger på en vægt, der hedder 7,8 kilo og holder til en maksimal belastning på hele 80 kilo. Det er specialdesignet til danske forhold – men kan selvfølgelig sagtens tages med til varmere himmelstrøg på udenlandske farvande. Vil du give dit barn det perfekte starter kit, så rammer du med sikkerhed plet her. Designet ligger op til eventyrlyst med en fræk orange farve.

Længde: 231 cm.
Bredde: 76 cm.
Tykkelse: 12 cm.
Volumen: 150 L.

3. SUP BOARD – ALLROUND FAMILY EDITION+ 11’2 X 33

SUP Board Touring 11'6 x 31 x 6Ønsker du dig et mellemstort SUP board i høj kvalitet, så vil dette board være et godt valg. Dette board er lige nu forhandlerens bestseller, hvorfor det i den grad fortjener at få nogle ord med på vejen. Designmæssigt minder det meget om den førnævnte model. Dog er det lidt større og kommer i nogle lidt andre farver. Stilen er dog den samme. Igen er du altså sikret et moderne board i friske farver.

Dette paddle board skiller sig ud fra mængden ved at være specialudviklet til danske forhold. Påtænker du derfor at prøver kræfter med SUP på dansk jord, så går du aldrig helt galt i byen med et board som dette. Det kan dog også sagtens tages med på ferien.

Et godt SUP board koster som regel en mindre formue. Det er dog ikke tilfældet her. Her får du en gylden mulighed for at købe et board, som er fremstillet af kvalitetskomponenter, til en yderst fordelagtig pris. Du kan helt sikkert få nogle gode oplevelser med dette board, hvad enten du vil padle på søen, åen eller floden. Du kan også tjekke det ind i lufthavnen, hvis du gerne vil dyrke vandsport på rejsen.

SURFMORE ALLROUND SUP Board 11’2 kan hurtigt pumpes op ved brug af den medfølgende pumpe. Dette kvalitetsboard skal vel at bemærke kun pumpes op én gang pr. sæson, hvorfor du ikke skal være bange for at skulle finde pumpen frem i tide og utide. Det er i øvrigt nemt at tage luften ud, når efteråret melder sin ankomst. Generelt er du sikret høj brugervenlighed og let vedligeholdelse med den omtalte model.

 • Længde: 340 cm.
 • Bredde: 81 cm.
 • Tykkelse: 15 cm.
 • Volumen: 298 l.

4. SUP BOARD – TOURING 11’6 X 31 X 6

SUP BOARD – TOURING 11’6 X 31 X 6SURFMORE SUP Board Air Touring 11’6 er det sidste SUP paddle board, vi vil omtale i denne omgang. Det er dog bestemt ikke det mindst interessante – faktisk nærmest tværtimod.

Boardet koster en anelse mere end de andre omtalte boards, men hvad betyder det, når du er sikret et board med høj fart, et smalt og moderne design, god kvalitet og let glid. Planlægger du at skulle ud på længere ture, og kan du godt lide fart og cruise, så er vi sikre på, at du vil blive begejstret for dette board. Med en volumen på hele 312 liter er det nemlig det perfekte board til formålet. Den spidse front er med til at sikre et let glid, hvilket er med til at sætte prikken over i’et.

SURFMORE SUP Board Air Touring 11’6 er tilstrækkeligt stort til, at der er plads til både madpakke og oppakning i form af telt, sovepose m.v. Der er stort set ingen grænser for, hvor meget man kan medbringe, hvis man forstår at udnytte pladsen. Dog skal du være opmærksom på, at jo mere belastning der er, desto mere udfordrende er det at styre boardet. Derfor anbefaler vi ikke begyndere at padle med for meget bagage.

På anviste link kan du blive meget klogere på omtalte produkt. Her kan du også finde informationer om forventet leveringstid, aktuel lagerstatus osv. Skriv evt. til forhandleren, hvis du har spørgsmål til dette eller nogle af de andre SUP boards.

 • Længde: 340 cm.
 • Bredde: 76 cm.
 • Tykkelse: 15 cm.
 • Volumen: 312 l.

5. Outlust Stand up Paddleboard

Outlust Stand up Paddle board – det billige valgMed det oppustelige paddleboard fra Outlust kan du se frem til mange vidunderlige timer på vandet.

Denne udgave er utrolig nem at transportere, da den næsten ikke fylder noget i ikke-oppustet tilstand. Det er en stor fordel, hvis du for eksempel vil hoppe på cyklen og hurtigt afsted til nærmeste sø eller kyststrækning.

Som del af pakken får du både board, pumpe, åre og to mindre finnner plus en større en af slagsen, som kan tages af. Sidstnævnte bidrager med mere stabilitet på vandet. Både reparationskit, rygsæk og sikkerhedslinje følger selvfølgelig også med i købet.

Du skal ikke være bange for at gå på kompromis. Pumper du boardet godt op, så bliver det faktisk lige så hårdt som de ikke-oppustelige udgaver.

Med sit blåhvide design er Outlust Stand up Paddle Board nordisk, enkelt og smagfuldt. Der er sørget for skrid beskyttelse, så du har nemmere ved at holde balancen, hvad enten du dyrker yoga eller motionspadler. Padlen kan også skilles ad, når du skal transportere boardet. Det bliver næsten ikke nemmere, bedre og billigere!

 • Længde: 300 cm.
 • Bredde: 76 cm.
 • Tykkelse: 15 cm.

6. Hydro Force Kahwai paddleboard sæt (310 x 86 x 15 cm)

Hydro Force Kahwai sætGiv dig selv utallige oplevelser på vand herhjemme og i udlandet med dette Hydro Force Kahwai SUP-board sæt. Det er nemlig designet, så det er rigtig godt til længere ture. Der er hele tre aftagelige finner, som du kan vælge og justere imellem. Du puster selv boardet op, når du er på farten. Det betyder også, at det er nemt at opbevare derhjemme eller i rygsækken, da det fylder utrolig lidt.

En af de vigtigste ting ved et SUP-board er stabiliteten. Det er der sørget for her! Boardet har en god og bred størrelse, så du nemmere kan navigere på selv uroligt vand med større bølger. Der er tænkt sikkerhed ind på forskellige måder. Med en ankelsnor sikrer du dig, at du ikke mister boardet, hvis du skulle falde af undervejs.

Der medfølger også et reparationskit, så du altid kan fikse dit bræt ved uheld. De forskellige finner giver øget mulighed for at tilpasse din padlen til vandets type. Der er eksempelvis forskel på, om du befinder dig i en rolig skovsø eller havet ved Kattegat. Du får både rygsæk, pumpe og en justerbar åre med i købet. Sidstnævnte er vigtig, så du opnår den optimale padle-positur. På den måde kan brættet også benyttes af forskellige familiemedlemmer eller venner.

SUP-boarding er blevet vanvittigt populært herhjemme. Det er en god og afstressende måde at komme ud og nyde naturen på. Det kan du med en investering i Hydro Force Kahwai sættet her. Det har alt, hvad du skal bruge som både nybegynder og erfaren søfarer.

Hvad er et paddleboard SUP?

Mand med sit paddleboard

Et paddleboard SUP – også kendt som et SUP paddleboard – bruges til dyrkelse af SUP. Ønsker du at prøve kræfter med tidens sjoveste og mest hypede vandsport, så skal du investere i et sådant board.

Et paddleboard SUP er kort og godt et bræt, som er designet og udviklet til vandsport. Foruden et board skal du bruge en padleåre, pumpe, taske og evt. et reparationssæt. Du kan evt. købe et komplet sæt, hvis du ikke ejer noget af det nævnte. Ofte er der mange penge at spare ved at købe det hele samlet.

Som udgangspunkt kan et alm. surfboard ikke bruges til SUP, hvorfor du er nødt til at købe et decideret SUP board. Vores erfaring viser i hvert fald, at et almindeligt surfboard ikke har volumen nok til at holde en person flydende, medmindre man befinder sig et sted med mange bølger. Sammenlignet med traditionelle surfboards, så er SUP boards både bredere og længere. Du skal dog være velkommen til at gøre et forsøg med dit surfboard. En rigtig vandhund bør både eje et surfboard og et paddleboard SUP, hvis du spørger os.

Hvilke slags SUP boards findes der?

Et SUP board er ikke bare et SUP board. Der findes nemlig flere forskellige typer, som egner sig til forskellige formål. Der findes i hvert fald fire forskellige typer, som vi gerne vil introducere dig for. Når du kender de fire typer, kan du nok lettere træffe en beslutning omkring, hvad du skal vælge. Det er smag og behag, om man er mest til det ene eller andet type board.

 • Allround – Et allround paddleboard er et board, som er udviklet til at performe under alle forhold. Dette board er uden tvivl favoritten blandt begyndere, da det med dette paddleboard er muligt at udforske forskellige discipliner, inden man tager stilling til, hvad man er mest til. Har du erfaret, at et allround board ikke er noget for dig, så kan du kigge på nogle af de andre typer.
 • Oppustelige – Der findes selvfølgelig også oppustelige SUP boards. Disse er faktisk nogle af de mest populære lige nu. Fordelene ved disse paddleboards er mange. Du kan bl.a. glæde dig over, at de er lette at tage med, hvad enten man skal ned til søen, på sommerhustur eller planlægger at rejse til sydens sol. Du kan tage dit oppustelige paddleboard med i campingvognen, bagagerummet eller båden. Oppustelige boards forhandles til priser, hvor alle kan være med, og de er lette at puste op og lukke luften ud af.
 • Race – Skal der fart over feltet, så skal du købe et race board, som er kendetegnet ved at være længere og smallere end det gennemsnitlige paddleboard. Disse boards er mest anvendelige, når der er helt vindstille, da selv mindre bølger kan sætte din balanceevne på prøve. Vil du ud at padle langt, og vil du sætte pris på, at det til tider går stærkt, så skal du investere i et race board.
 • Bølge – Slutteligt findes der et såkaldt bølge paddleboard. Dette paddleboard er kortere og bredere end de fleste andre boards. Vil du gerne ud at ride på bølgerne, men er du ikke til traditionel surfing, så vil vi anbefale dig at vælge denne type board. Kan du ikke få nok af store og vilde bølger, så bør du sætte kursen mod Klitmøller.

Tag med god grund kontakt til din foretrukne forhandler for ekspertrådgivning. Det er ret afgørende, at du finder det rette paddleboard, så du opnår den bedst mulige oplevelse.

Derfor er det oppustelige paddleboards et godt valg

mand pumper oppusteligt paddleboard op

Det er ingenlunde en tilfældighed, at flere og flere forbrugere vælger et oppusteligt paddleboard. Den høje popularitet hænger helt naturligt sammen med, at der er rigtig mange fordele ved oppustelige SUP paddleboards. Inden du afskriver et oppusteligt board som en mulighed, bør du sætte dig ind i, hvilke plusser og minusser der er ved det. Vi mener, at et oppusteligt paddleboard er et godt valg af følgende grunde:

 1. Det er let at transportere – Den helt overskyggende fordel ved denne type paddleboard er, at det er let at transportere. Når de ikke er pustet op, fylder de nemlig så lidt, at de kan transporteres i en stor taske eller rygsæk. Det er dermed muligt at fragte dem i bilen, campingvognen eller sågar i flyet. Med hensyn til transport af boards kan der være både penge og besvær at spare ved at vælge en oppustelig model.
 2. Det er til at købe for penge – Et andet stort plus er, at et oppusteligt paddleboard ikke koster en formue. I denne guide er du blevet præsenteret for oppustelige paddleboards med en vejledende pris på 4-5.000 kr. Det er mange penge, men sammenligner man med markedets øvrige modeller og priserne på disse, så er der rig mulighed for at gøre et godt køb. Prisen befinder sig i hvert fald på et niveau, hvor de fleste kan være med.
 3. Det er brugervenligt – Det er ingen større videnskab at lære at oppusteligt paddleboard at kende. Da brugervenligheden er i top, kan du være helt sikker på, at du nok skal lære at padle, hvad enten du er helt ny i faget, eller om du allerede har erfaring med vandsport. Dog skal det for en god ordens skyld nævnes, at ikke alle oppustelige paddleboards er lige brugervenlige.

Det tager kun 5 minutter at pumpe et paddleboard op

Mange har en helt skæv opfattelse af det oppustelige paddleboard, idet de tror, at det tager en evighed og kræver mange kræfter at puste det op. Sandheden er, at det er både nemt og smertefrit. Når du køber et oppustelig SUP board, følger der nemlig som regel en pumpe med i prisen. Benytter du dig af denne, så kan du pumpe boardet op i løbet af 5-10 minutter.

Mangler du en moderne og effektiv pumpe, så kan du tage et kig på denne pumpe fra SURFMORE. Pumpen kommer med to forskellige indstillinger og byder på en kort reaktionstid. En af de gode ting ved denne pumpe er, at den kan betjenes af både børn og voksne. Selvom en pumpe ikke skal bruges mere end én gang pr. sæson, så vil det være belejligt at have den inden for rækkevidde. Du kan evt. samle alt dit tilbehør i en kasse, så du altid ved, hvor du har det.

Rekorden i at pumpe et board op lyder på 2 minutter. Kan du mon slå den rekord?

SUP er for hele familien

SUP padle er ikke kun for erfarne surfere og adrenalinsøgende unge mænd. Denne vandsport er derimod henvendt til hele familien. Det gælder både de helt små såvel som deres bedsteforældre. Da det kan være dyrt at købe boards til hele familien, kan det være en idé at købe et eller to boards, som man kan dele. Med et par oppustelige stand up paddle i høj kvalitet bliver det pludseligt meget sjovere at tage i sommerhus og rejse rundt i verden. Mon ikke dig og din familie også vil blive bidt af SUP? Det er i hvert fald sket for rigtig mange familier verden over.

Interesserer din familie sig alle for vandsport, kan I overveje at deltage i et kursus eller alternativt hyre en personlig træner. I kan også bare prøve jer frem.

SUP er ret let at gå til, hvorfor vi finder det mest oplagt at kaste sig ud i det. En god balanceevne er alfa og omega, hvorfor det kan være fint at supplere SUP sporten med noget balancetræning. Når I har godt styr på det, kan I begynde at duellere og tage videoer til intern brug. SUP er dog som udgangspunkt ikke nogen konkurrencesport, men muligheden for at konkurrere vil altid være til stede.

Video - 3 gode råd

Køb det hos Surfmore.dk

SURFMORE har et bredt udvalg af Stand up paddleboard til både børn og voksne. Hos denne forhandler finder du ikke kun en række moderne boards, men også padler, sup yoga udstyr og diverse tilbehør som paddle pumpe, støvler, tasker m.v.

Leder du efter et godt paddleboard tilbud? I givet fald bør du besøge Surfmore.dk, da giver dig skarpe priser, der er betydeligt lavere end gennemsnitspriserne på paddleboards. Derudover er det også en troværdig forhandler, der giver dig en sikker handel og hurtig levering.

Køb en komplet pakke med board, pumpe, finne og rejsetaske herunder.

Køb det billigt hos Watery.dk

Hvis du er på udkig efter et eller flere paddleboards, så er det nu du skal købe. Watery.dk tilbyder i en begrænset periode markedets laveste pris på unikke paddleboards. Du har altså muligheden for at forudbestille dit SUP board nu og få det til en meget attraktiv pris.

Hvis du er på udkig efter to, tre eller fire paddleboards til familien eller vennerne, så kan du vælge at købe deres pakketilbud og spare mange flere penge.

Klik på knappen herunder og se deres skarpe tilbud på paddleboards lige nu.

Scroll til toppen