Pop up telte er det lette og funktionelle valg til dig, der vil gøre det nemt for dig selv. Pop up teltet et den smarte partner til eventyret i haven, festival, campingture eller de outdoor-ture i sommermånederne.

  Teltet er let og kræver ikke mange øjeblikke at slå op – med andre ord er pop up teltet et godt og nemt valg hvis du skal ud. Der findes et pop up telt til et hvert behov; om det to personer på festival, hele familien på camping eller et lille UV telt til barnet på stranden.

  Bedst i test – De bedste pop up telte til et hvert behov

  Du bliver her præsenteret for 4 modeller af pop up telte, der kan være med til at give dig den bedste oplevelse ude i det fri. Der vil blive beskrevet på modeller i forskellige størrelser.

  Aquipe Pop up telt til 2 personer – Bedst til prisen

  Aquipe Pop up telt til 2 personer

  Fordele:

  • Lav vægt på 1,8 kg
  • Vandsøjletryk på 2000 mm
  • Nem opsætning

  Ulemper:

  • Relativt stort når sammenpakket

  Det enkle pop up telt fra Aquipe er et telt, hvor du får meget for pengene. Det er et smart pop up telt hvor du blot skal kaste det udpakkede telt op i luften hvorefter det folder sig ud. Det tager ikke mere end få sekunder får teltet står klar til brug.

  Teltet er velegnet til 2 personer hvilket dimensionerne også indikerer; 200 x 140 x 100 cm. Teltet passer sig godt til festivalpladsen hvor du her både får et telt, der er vandafvisende og rummeligt.

  Til Butik


  High Peak pop up telt til 3 personer – Bedst i test

  High Peak pop up telt til 3 personer

  Fordele:

  • Myggenet ved indgangen
  • Stor højde giver teltet meget rummelighed
  • Pakket sammen 63 x 63 cm

  Ulemper:

  • Høj pris

  Et 3 personers pop up telt fra High peak er et funktionelt telt hvor du får lidt ekstra udstyr for pengene. Teltet er hurtigt at sætte op. Det skal blot foldes ud og have monteret en enkelt teltstang.

  Du får et stort telt med dimensionerne 210 x 180 x 130 cm. Teltdugen er lavet af 190T polyester samt overdækning over indgangen til teltet. Det ekstra udstyr giver en ekstra komfort til festivalen eller på campingpladsen. Teltet kommer nemt tilbage i emballagen når du pakker det sammen igen.

  Til Butik


  Pop up telt med plads til 3-4 personer – Godt til prisen

  Pop up telt med plads til 3-4 personer

  Fordele:

  • Lav pris
  • 65 x 17 x 11 cm pakket sammen
  • Bund i Oxford bomuld

  Ulemper:

  • Smalt til 4 personer

  Dette pop up telt er til, der gerne vil ud i naturen når årstiden tillader det. Teltet har dimensionerne 200 x 150 x 135 cm. Du får her et telt med masser af højde samt glasfiberstænger, der giver stor stabilitet.

  Teltet er vandtæt og har indbygget myggenet. Man kan derfor sove trygt uden bekymringer i dette pop up telt. Du skal kun tage højde hvor teltet skal stå og derefter nyde din tur i det fri.

  Til Butik


  BeKids pop ud UV-telt til børn – Bedst til stranden

  BeKids pop ud UV-telt til børn

  Fordele:

  • Høj UV-beskyttelse
  • Vægt på 1kg

  Ulemper:

  • Upraktisk rund form når foldet sammen

  Dette smarte pop up telt til børn er ideel at bruge når solen står højt på himlen. Teltet slås nemt ud og er klar til brug på få øjeblikke. Ud over at skærme for solen med en beskyttelse på hele UV 50+, kan dette telt også anvendes som læ-telt for vind og sand.

  Teltets lyse farve sikrer, at børnene sikkert kan opholde sig i det uden at bekymre sig om varmen. Teltet kan derudover fæstnes til jorden med de 4 tilhørende pløkker for at sikre stabilitet. Teltet måler 90 x 120 x 80 cm når det slås op. Rigeligt med plads til et barn.

  Til Butik


  Det skal du være opmærksom på

  Når teltet skal foldes ud og pakkes sammen

  Pop up telte er smarte og nemme at slå op. De fleste skal blot kastes op i luften og folder sig derefter ud af sig selv. Det er dog lidt anderledes med denne type telte modsat traditionelle telte da de skal foldes samme igen på en bestemt måde.

  Følg altid anvisningen i forhold til opsætning og nedtagning. Anvisningen guider dig igennem hvordan stænger og teltdug foldes. På denne måde sikrer du, at teltet passer i emballage og undgår, at dele går i stykker.

  Vandsøjletrykket

  Hvis du vil have et telt, der holder regn, sne og andet vand ude skal du have et telt med en teltdug eller oversejl, der har et vandsøjletryk på minimum 1.500 mm. For bunden gælder det, at vandsøjletrykket skal ligge på omkring 10.000 mm. Det skyldes, at bunden presses mod jorden.

  Størrelse og vægt

  Det er værd at notere sig teltets størrelse både udslået og pakket sammen. Størrelsen på teltet er defineret efter hvor mange personer, der kan ligge i teltet. Skal I afsted på en længere tur vil det være et godt valg at vælge et større telt. På denne måde, er der bedre plads til bagagen.

  Skal du have dit telt med som en del af en større oppakning skal du have den sammenpakkede form in mente. Skal du vandre langt ud i landskabet, have teltet bag på cyklen eller slæbe det til den bageste plads på festivalen, er den lille kompakte sammenpakning i mange henseender bedre end den store runde og flade.

  Materialer

  Teltdugen er ofte lavet af polyester eller nylon. Nylon er dyrere end polyester fordi det kan produceres lettere og er mere slidstærkt. Hvis du vil købe billigt, skal du vælge polyester. Bunden af telte er ofte lavet af bomuld grundet behovet for et større vandsøjletryk.

  Teltstænger kan variere meget i materiale. Det vigtigste er, at stængerne er stærke og fleksible. For pop up telte gør det sig gældende, at stængerne ofte er lavet i fiberglas fordi materialet ofte er let og bøjeligt.

  LÆS OGSÅ: Bedste letvægtstelt

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er et pop up telt?

  Et pop up telt er et telt hvor selve opsætningen sker automatisk. Teltet skal blot kastes op i luften eller have emballagen åbnet. Pop up telte er samlet på forhånd. Det vil sigte, at teltstænger er monteret, og oftest eneste løsdele der medfølger pløkker til montering på jorden.

  Pop up telte fås i mange forskellige former og størrelser; alt fra små strandtelte til store telte, der kan rumme op mod 6 personer. Størrelsen på teltet påvirker også størrelsen når det er foldet sammen.

  Hvad koster et pop up telt?

  Prisen på pop telte varierer fra et billigt telt til få hundrede kroner til over 1500 ,- kr.

  Prisen på et pop up telt afhænger af også af kvaliteten og størrelsen. Et højere vandsøjletryk vil påvirke prisen samt valget af materialet af teltdug. Der er selvfølgelig også en forskel i pris om det er et pop up telt til 1 person eller til mange mennesker.

  Hvad er forskellen på et pop up telt og et almindeligt telt?

  Den største forskel er, at du ikke selv skal samle og montere et pop up telt. Et pop up telt vil som oftest ikke have den samme slidstyrke som et almindeligt telt. Dette skyldes, at pop up telte skal være lette samt prisen ofte er lidt lavere.

  Pop up telte fås ikke i de samme størrelser som de store almindelige telte. Pop up teltene skal være samlet inde i emballagen og dette kan sætte nogle begrænsninger i forhold til størrelse, form og mængde af materiale.

  Hvad kan et pop up telt bruges til?

  Pop up telte kan sagtens bruges til udendørs overnatning når klimaet tillader det. Deres primære anvendelse vil som oftest på festivaler, camping, haven eller stranden. De kan godt benyttes til mindre outdoor-ture og lignende, men vær opmærksom på vejr og klima.

  Den lave vægt på pop up telte gør dem nemme at transportere. Man kan derfor uden problemer tage teltet med som en del af bagagen på cykelture eller andre udflugter.

  Hvor holdbart er et pop up telt?

  Holdbarheden afhænger af de materialer, der er er anvendt til teltet. Holdbarheden er noget som man også ofte kan afspejle på prisen af teltet.

  Skal du bruge et telt som en del af en aktiv livsstil anbefales det at købe et almindeligt telt fremfor et pop up telt. Pop up telte er velegnede til hobby-brug og kræver et minimum af vedligeholdelse.

  Ved et almindeligt telt kan du udskifte enkeltdele hvis der er defekter eller det er gået i stykker. Denne funktion får du ikke ved pop up telte da de er samlet på forhånd, og alle dele er fastmonteret.

  Hvad betyder vandsøjletryk?

  Vandsøjletryk eller VST er et begreb for hvor meget vand og sne et materiale kan holde til før vandet går igennem. Vandsøjletryk bliver regnet i hvor mange millimeter regn materialet kan modstå.

  Et telt bliver anset for at være vandtæt når det har et vandsøjletryk på 1.500 mm. Det er værd at bemærke, at vandsøjletrykket kan være forskelligt alt efter hvilket materiale teltet er lavet af.

  Comments are closed.