Sommeren er snart over os og det er for mange danskere ensbetydende med ferie og rejser. Nogle drager i sommerhus, nogle tager turen rundt i Danmark, mens en hel del andre danskere får akut udlængsel, så snart sommeren melder sig. Hører du selv til den gruppe af danskere, som finder computeren frem for at bestille billetter til en ferie sydpå, når ferien starter, så læs med her. Vi kaster et blik på en lille håndfuld gode tips til at spare en hel del kroner på din kommende rejse.

  Brug en VPN og opnå billigere billetter

  De dage er ovre, hvor man besøgte et rejsebureau for at købe sin rejser og flybilletter. I dag er alt online, og langt de fleste booker deres hoteller og køber deres flybilletter online. Men der gemmer sig faktisk en besparelse, hvis man benytter sig af en såkaldt VPN. En VPN er et virtuelt privat netværk, der kan slås til på din enhed, hvormed din IP-adresse skjules, og dine data krypteres. ”Men hvorfor skulle det være vigtigt, at min IP-adresse skjules?” tænker du sikkert. Det handler her især om sporing om info om dig som køber.

  Besøger du hjemmesider, der sælger flybilletter uden brug af VPN, vil den pågældende hjemmeside kunne spore, at du søger (og formodentligt) bor i Danmark. Dermed vil priserne faktisk blive justeret efter, hvor købedygtigt et land du kommer fra. Med en VPN tildeles du en ny og fremmed IP-adresse, som du selv vælger. Din oprindelige geografiske placering vil derfor ikke kunne aflæses via dit besøg på hjemmesiden, og billetterne vil derfor heller ikke kunne prissættes derefter. Der vil derfor være flere penge at spare på at bruge en VPN under søgning og køb af flybilletter.

  Behøver man absolut rejse i højsæsonen?

  Alle vil gerne rejse i sommerferien, og det giver naturligvis mening, at ferien skal planlægges og afvikles på dette tidspunkt. Eller gør det? Danmark er kendt for sine smukke lune somre, og landet fremstår i sin smukkeste version, når sommeren er over os. En sommerferie i Danmark kan ofte byde ind med 20-25 grader og smukt vejr, så man kunne overveje, om turen til Grækenland eller Spanien ikke blot skal afvikles på et andet tidspunkt. Der er ofte hedebølge i Syden i løbet af den danske industriferie, så vælger man i stedet at afvikle noget af sin ferie i maj eller september, så vil man ikke blot kunne opleve mildere vejr i Sydeuropa, man vil også kunne sikre sig langt billigere rejser, fordi ferien ikke afvikles i den absolut dyreste periode af sommerferien.

  Udnyt rabatter og kampagner fra dit kreditkortselskab

  Tjek også dit kreditkortselskab, før du rejser. Der er ofte flere rabatter og sommerkampagner, som man kan lukrere på som bruger i løbet af sin rejse. Det kan være rabat på særlige hotelophold, der har aftaler med enten MasterCard eller VISA, eller det kan være rabatkampagner på billeleje hos et bestemt biludlejningsfirma. Du vil blive overrasket over, hvor mange kampagner, der kører året rundt og især i sommerperioderne, når folk rejser verden rundt.

  Undgå turistfælderne

  Det kan være en god hjælp at støtte sig op af en guidebog under ferien i udlandet. Men man bør hele tiden huske på, at netop de udvalgte steder ofte også er nævnt i samtlige andre guidebøger for andre udenlandske rejsende. Brug derfor mest af alt guidebogen som et pejlemærke for hvor tingene sker, og hvor der er hyggeligt, men gå ikke nødvendigvis målrettet efter de nævnte restauranter og butikker.

  Søg lidt rundt i kvartererne og snus dig frem til dine egne små perler. Du vil her kunne finde butikker og restauranter. som måske ikke ligger lige i centrum af de berømte kvarterer, men som formodentligt kan byde ind med samme atmosfære og kvalitet – blot til en billigere pris end de pristunge steder, som er nævnt i guidebogen. Du undgår turistfælderne ved også at snuse dig frem til, hvad de lokale i gør brug af. Det er altid et solidt kvalitetsstempel.

  Leave A Reply