Europa er et kontinent, der rummer stor kulturel diversitet på et relativt begrænset geografisk område. Det er en stor fordel for den ivrige rejsende, der gerne vil opleve forskellige lande. Transporttiden er nemlig kort og billig, og du kan både besøge storbyerne enkeltvis eller kombinere i en Europa-tur.

  • Vil jeg flyve, køre med bus eller køre interrail?
  • Skal jeg bo budgetvenligt og socialt på hostels og vandrehjem, eller foretrækker jeg luksus med hotelværelse?
  • Rejser jeg alene eller sammen med venner, familie eller kæreste?
  • Hvad er mit daglige budget, og hvad vægter højest: Udendørs aktiviteter, sightseeing, kulturliv, fest eller gourmet?

  At rejse lokalt i Europa er både sjovt, spændende og lærerigt. Her kommer en guide til fem forskellige perler, nemlig Berlin, London, Stockholm, Prag og Bruxelles, som du også kan læse mere om på Rejsekris.

  Berlin

  For kultur- og historienørden bliver det svært at toppe Berlin. Byen oser af alternative museer og udstillinger, historiske monumenter fra krigens tid og et væld af smart second-hand mode.

  Særligt bydelen Kreuzberg er et trækplaster for søgende sjæle og livsnydere, der elsker gode drinks og cafeer.

  Du kan komme til Berlin med bus billigt fra København eller Århus. Brug minimum en fem dage der, så du kan nå at se forskellige kvarterer i byen.

  Stockholm

  Stockholm er indbegrebet af nordisk idyl og orden i gaderne. Byen er omringet af vand, så du finder masser af små enklaver som eksempelvis Gamla Stan, der har deres helt eget særpræg. Stockholm er en fremragende – om end pebret – by at gå ud i.

  Du kan besøge det gamle Vasa-skib eller den kombinerede zoo og koncertscene. Temperaturmæssigt er Stockholm ekstra god om foråret og sommeren, hvor du kan sidde ud til vandet og nyde svenske delikatesser fra Høtorvet.

  London

  big ben i london
  Big Ben, London, England

  London er overvældende, vild og energisk. Faktisk spænder den britiske hovedstad over flere kvadratmeter end New York.

  Mange tager til London for at juleshoppe og besøge kendte turistattraktioner som Madam Tussauds, London Dungeon, London Eye eller Notting Hill.

  Kombinér disse must-sees med genveje lidt ud af centrum til nogle af de karismatiske kvarterer. Det kunne være fornemme Nordlondon, hvor mange kendte bor, eller det hippe Shoreditch hvor du kan få lækker street-food til billige penge.

  Man kan snildt bruge flere uger i London – med afstikkere til Stonehenge eller spabyen Bath.

  Prag

  Vil du gerne kombinere lækker mad, hygge og gode drinks, så tag til Prag. Her finder du noget af Europas billigste øl (godt 15 kroner for en fadøl) og et væld af små og intime krostuer og barer.

  Selve byen er koncentreret omkring et meget lille centrum, så du kan nemt bevæge dig på gåben fra A til B. Prag har masser af billige kulinariske oplevelser i form af tjekkisk krogryde eller lækre sukkersager på hovedpladsen.

  Der er også et væld af billige wellnesstilbud som varme bade og spabehandlinger.

  Bruxelles

  Bruxelles
  Grand Place, Bruxelles, Belgien

  Hvad end du er nørdet inden for europæisk politik eller ej, vil Bruxelles være en oplevelse. Det er på mange måder magtens centrum i EU, men samtidig er den belgiske hovedstad så meget mere.

  Her finder du tegneseriemuseet og diverse Tintinmalerier på byens vægge. Du får lækker specialøl, og her er mange hyggelige pladser, hvor folk konverserer udendørs i de sene timer.

  Bruxelles rummer et miks af europæere, så der er en meget urban stemning og stor diversitet i byen.

  Det er et fantastisk sted at netværk med nye venner på tværs af landegrænser.

  Rejs uden visum

  En af de helt store fordele ved at rejse “hjemme” i Europa er, at du ikke behøver visum eller papirer. Det er uhyre nemt at krydse landegrænserne – du skal blot have din kuffert med. Det blå sygesikringsbevis dækker dig ind helbredsmæssigt, og du er ikke mange timer væk fra Danmark.

  Europa er tilgængelig for alle, og du kan ofte finde både billige flyafgange og hoteller – især på skæve rejsedage. Tag en forlænget weekend eller en uge-tur og få en oplevelse for livet! Du kan også med fordel kombinere flere geografisk tæt placerede byer i en tur. Det kunne være eksempelvis Wien, Budapest og Prag eller de baltiske hovedstæder i Letland, Estland og Litauen. Der er heller ikke så langt fra Paris til henholdsvis Bruxelles og Amsterdam.

  Comments are closed.