Skiferien i uge 7 er for de flestes vedkommende udsat i år, men i stedet vælger flere at tage i sommerhus eller lignende. Dit hjem vil derfor stadig være udsat i forhold til indbrud, selvom du ikke er i udlandet.

  Der er heldigvis flere ting, som du kan gøre for at beskytte din ejendom, så du kan tage på ferie med ro i maven.

  Du kan blandt andet deltage i den landsdækkende ‘Stop Tyven!’ kampagne og sikre at du i hvert fald har gjort dit for at holde tyven på afstand.

  Gem dine dyre genstande væk

  Det er en super god idé at have gemt alle værdifulde genstande af vejen, inden du tager på ferie.

  Lås dem inde i skabe og kommoder eller gem dem under sengen. Du kan eksempelvis gemme din bærbare computer bagerst inde i tøjskabet under en bunke bluser. Dermed er det sværere for en potentiel indbrudstyv at finde dine mest kostbare værdier.

  Det er også en god idé at gemme grillen væk inde i garagen og sørge for, at dit værktøj ikke er lettilgængeligt, så en indbrudstyv kan bruge det til at bryde ind i dit hjem.

  Lås vinduer og døre

  Det virker måske som en selvfølge, men det bedste du kan gøre, for at holde en tyv ude af huset, er at låse vinduer og døre. Hvis bare et enkelt vindue ikke er lukket og låst helt, giver det tyven store chancer for at komme ind.

  En ulåst dør eller vindue virker altså som en åben invitation for en tyv, og det er derfor vigtigt altid at eftertjekke, at alt er lukket og låst, inden du tager afsted på ferie.

  Sæt skilte op

  Et skilt, hvor der står, at I har hund, eller benytter jer af nabohjælp eller et alarmsystem, kan få mange indbrudstyve til at tænke en ekstra gang over, hvorvidt det er en god idé at bryde ind hos netop dig.

  Vær derfor ikke nærig med skilte, men udnyt den frygt og omtanke, som de kan sætte i gang hos en indbrudstyv. Du kan potentielt holde en indbrudstyv væk ved blot at bruge lidt tid og energi på at sætte skilte op.

  Brug tidsregulering på lys

  Det er en super god idé at have sat flere af dine lamper – både indenfor og udenfor – til et automatisk reguleringssystem, der tænder og slukker lyset på et givent tidpunkt. Det er stadig ret mørkt udenfor det meste af døgnet i uge 7, og derfor er det hensigtsmæssigt at have lamper tændt, der kan antyde. at der er nogle hjemme.

  En indbrudstyv bliver skræmt mere væk af et lyst hjem, der ser beboeligt ud sammenlignet med et mørkt og forladt hjem.

  Lad vasketøj hænge udenfor

  Når du tager på ferie, handler det om at få dit hjem til at se så beboeligt ud som overhovedet muligt. Derfor kan du med fordel lade noget vasketøj hænge udenfor, lade vasketøjsbunken ligge på jorden og lade være med at køre skraldespanden ud til vejen. Dermed ser det ud som om, at du bare lige er væk hjemmefra i nogle timer.

  Comments are closed.