At få små børn kan ofte afholde selv de mest rejseentusiastiske forældre fra at komme ud på nye eventyr i udlandet. Pludselig kommer der en ekstra praktisk dimension. Det billige hostel værelse duer ikke længere, der skal tænkes nye sengetider og amning ind i dagsplanerne, og langt fra alle destinationer eller attraktioner er passende.

  At rejse med en baby kræver planlægning på to niveauer; både i forhold til, hvad man skal medbringe, og hvor man kan tage hen.

  Børnevenlige destinationer

  Du må hellere skifte minen i Bolivia ud med for eksempel en charterferie til Mauritius, når du rejser med en baby. De har det nemlig ikke godt i ekstremt vejr og omgivelser med for meget støj. Du bør undgå områder med stor udbredelse af sygdom som malaria eller COVID-19. Nogle af de mest yndede destinationer for danske forældre på barselsferie er Thailand, Sicilien og Norge. Som du fornemmer – vidt forskellige bud – så der er muligheder nok.

  Generelt vil hygge på stranden, sjove dyr eller vandretur i bæreselen begejstre de nyfødte, mens forlystelsespakker, museer og udforskning af grotter er bedre egnet til ældre børn. Det er vigtigt, at du finder et børnevenligt hotel, som tilbyder både babyseng, højstol, klapvogn og familieværelser, hvor lydisoleringen er i top.

  TIP: Grundet de nuværende restriktioner kan det være besværligt at rejse med mindre børn. Det kan derfor være en god idé at nyde sommeren derhjemme og det behøves ikke at være kedeligt. Besøg Wildtoys og få inspiration til, hvad i kan bruge tiden på. Overvej fx at investere i en familiepool, en trampolin eller en airtrack.

  Hvad er must-haves på rejsen?

  Det mest essentielle er selvfølgelig en klapvogn – eller paraplyklapvogn – og en bæresele, så man kan være hundrede procent med mobil med baby. Husk også at dobbelttjekke med flyselskabet, at du kan have klapvognen med i flyet. Tjek leje af krybbe, hvis dit barn endnu ikke er fyldt de ni måneder. I din pusletaske kan du med fordel medbringe:

  • Bleer og vådservietter.
  • Yndlingsbamsen for at skabe tryghed og genkendelighed.
  • Håndsprit for desinfektion.
  • Ekstra lag tøj som for eksempel bodyer og lune bukser.
  • Bleposer
  • Sutteflaske eventuelt.
  • Solhat og solcreme. Det er meget vigtigt at beskytte babyens hud mod stærk Uv-stråling. Derfor bør du også købe Uv-sikret badetøj.

  Køb pusletasker her, hvis du ikke har en til rejsen.

  Husk de små måltider

  Det er vigtigt, at din baby altid kan få mad, når sulten opstår. Når vi rejser alene, er der en tendens til at holde sulten for døren længe, hvis ikke vi støder på en autentisk og lækker restaurant. Den går ikke, når man rejser med de helt små! Tænk erstatningsmælk og amning ind i rejseplanlægningen fra start og køb vandet på flaske, de steder I er. De fleste lande har ikke ligeså høj kvalitet af rent drikkevand, som vi har herhjemme i Danmark.

  Køb gerne babymad på glas og små snacks, som er lette at pakke i dagstasken. Placér dem i en lomme, hvor de er nemme at tilgå, når din baby bliver sulten. Husk også altid at have servietter og poser til affald med. Går I langs en øde strand, er det ikke sikkert, at der dukker en skraldespand op inden for en radius af fem kilometer. Sørg for rigeligt med bestik i form af engangsskeer og gafler.

  Hvorfor rejse med en baby?

  Ingen grund til at lyve. Ja, det kræver lidt ekstra overblik og kræfter at planlægge familieferien, når man gerne vil rejse med sin baby. Til gengæld giver det mulighed for et nærvær, en ro og en kvalitetstid, som er helt essentiel. De første år af barnets liv er netop dedikerede til at være tæt med mor og far. På ferier kan det være nemmere for de voksne at slappe af og glemme alt det praktiske stress og jag fra hverdagen. I kan nyde og sanse nye steder sammen. De fleste forældre er jo på barsel en rum tid, så hvorfor ikke udnytte den som en ferie? Småbørnsforældre kan sagtens tage deres barsels dagpenge med til udlandet – så længe de ikke arbejder under turen.

  Husk at få bestilt et blåt sygesikringsbevis til dit barn minimum en måned før afrejse. Beviset gælder kun inden for EU´s grænser, så sørg for en privat tillægsforsikring, hvis I krydser kontinentgrænser. Opstår der sygdom eller ubehag med den lille, så gælder det bare om at have fripas til samtlige læger og sygehuse. Hvis barnet skal have sit eget flysæde, så er det også nødvendigt med et selvstændigt pas.

  Comments are closed.