Det er ikke nogen hemmelighed, at mange danskere er helt vilde med Spanien. Den afslappede livsnyder tilgang til livet, de lange varme solskinsdage og skøn vin og paella er nok til at få smilet frem hos de fleste. I Europa har landet længe ligget på toppen af danskernes liste over rejsedestinationer – i 2018 lå det nummer ét ifølge Danmarks Statistik. Nordeuropæerne har især kastet deres kærlighed over det sydlige Spanien og den 200 kilometer lange kyststrækning Costa del Sol. Mange, der køber hus i Sydspanien, vælger Costa del Sol på grund af de fine lange sandstrande, det hyggelige samvær med andre danskere, et stort udvalg af gastronomiske specialiteter samt masser af slotte og vinmarker at udforske i nærområdet.

  Mens nogle vælger at købe feriebolig i Spaniens nordlige dele som Galicien, Asturias eller Barcelona-området, så er man dog ikke sikret lige så godt vejr året rundt deroppe. Og hånden på hjertet – når man kommer fra et koldt nordisk klima, så er varmen en af de helt store ferie-trækplastre. Derfor går mange efter det sikre valg og vælger en feriebolig i Sydspanien, som ligger tæt på hav og kyst. Hvor er der så et godt marked for salg af feriehuse til rimelige priser? Overvejer du at tage skridtet og finde en feriebolig i Spanien, så kommer her nogle bud på lækre og populære steder:

  Drømmesteder ved kysten

  Marbella: I Andalusien ligger denne perle, der er kendt for at være en af Costa Del Sol-kyststrækningens allersmukkeste byer. Er man glad for shopping, kulinarisk nydelse på fine restauranter samt bådsejlads, så vil Marbella være et hit. Langs byen smukke palmebeklædte strand finder du havnen Puerto Banus, hvor luksusyachter ligger linede op. Marbella sammenlignes nogle gange med Miami, fordi der er så mange fornøjelser at kaste sig over. Gå en aftentur langs promenaden Paseo Marítimo og gå på opdagelse i den gamle by. Marbella er desuden kendt for sin underholdningsscene, der omfatter både jazzkoncerter, eksklusive gallerier og den berømte Starlite festival i juli og august.

  Benalmádena: Det smukke blå Middelhavsvand kombineret med tonsvis af forlystelser for unge og gamle gør Benalmádena til et af solkystens hot spots for køb af feriebolig i Spanien. Byen strækker sig over et areal på 30 kilometer, og den har skønne strande, en livlig marina samt både grønne parker og temaparker. Den gamle bydel Pueblo ligger integreret i bjergene, og her kan du skue ud over havet mellem de klassiske spanske hvide bygningsværker. For børn og barnlige sjæle er der både Tivoli World med vilde forlystelser og Marina Park, der huser blandt andet søløver og delfiner.

  Malaga: Navnet Malaga ringer nok en behagelig klokke hos de fleste. Det er en af de absolut mest populære kystbyer i Sydspanien, og her finder du lækre badestrande som Playa de la Misericordia og Playa de la Malagueta. Er du til dykning, surfing eller bare at plaske rundt med badedyr, så er der masser af muligheder i Malaga. Den større by rummer også et væld af barer, lækre restauranter og shopping centre med high-end mærker til billigere penge, end man kan købe dem for herhjemme. Malaga byder på autentiske oplevelser som det gamle fort, katedralen eller det velbevarede romerske teater. Og så er Gibraltar ikke langt væk!

  Fuengirola og Torremolinos: Alternativt ligger den charmerende by Fuengirola blot 31 kilometer fra Malagas lufthavn, og her finder du både berømte gade markeder, en zoologisk have og Det Mauriske Slot. Byen selv er ret så scenisk med snævre sydlandske gader og flotte hvide huse, der glimter i solen. Tager man 10 kilometer sydvest for Malaga, finder man badebyen Torremolinos, som er en tidligere fiskerlandsby. Her er der både en livlig nattescene samt vandland for de små.

  Sådan finder du dit hus i Sydspanien

  Når du skal købe din nye feriebolig i Spanien, så bør du overveje et par fundamentale ting. Hvad er din og familiens topprioritet: Havudsigt, kulturelle tilbud og byliv, forlystelser, shopping muligheder, golf eller noget helt sjette? Går du efter en lejlighed eller hus? Overvej også at alliere dig med andre danskere i lokalområdet for råd og vejledning samt en advokat med speciale i spanske boligforhold. Med hensyn til finansiering, så undersøg lånevilkårene i både spanske lokalbanker og de danske herhjemme. Som køber skal du selvfølgelig sikre dig så lave renter som muligt. Du bør have styr på, hvorvidt du tager lånet til en fast eller en variabel rente, samt hvorvidt du kan få afdragsfrihed i nogle år.

  Internettet er en sand guldgrube, når det kommer til at køb af feriebolig i Spanien. På sider som https://bolig-sydspanien.dk/ kan du surfe uforpligtende mellem smukke grunde og lede efter din nye drømmebolig. Her handler du med danske ejendomsmæglere, som har fuldstændig styr på alt det juridiske med ejendomsskatter, overdragelsesvilkår med mere. Det giver en tryghed, når man investerer i udlandet. Du får et glimrende overblik over centrale informationer som:

  • Hvilke former for temperaturregulering er der i boligen?
  • Hvor mange soveværelser er der?
  • Er der terrasse, og hvis ja – hvilken retning vender den så mod?
  • Hvor stort er det samlede opholdsareal?
  • Hvor tæt ligger boligen på: Skole, indkøbsmuligheder, transport, hav og bycentrum?

  Kulturelt kendskab inden afrejse

  Med en bolig dernede kommer du til at lære Spanien rigtig godt at kende. Ikke desto mindre kan det stadig være en fordel at sætte sig lidt ind i kultur og lokalområde hjemmefra. Lån en bog om den sydspanske kyst på biblioteket og læs om de forskellige områders historie. Hvilke industrier er der, og hvad gør de lokale i deres fritid? Måske boligkøbet er den perfekte anledning til at opfriske dit spanske? I så fald har mange glæde af den gratis sprogapp Duolingo, hvor man kan øve praktiske gloser og booste det basale vokabular på daglig basis.

  Selvom mange spaniere taler engelsk, så giver indsatsen sandsynligvis pote i form af ekstra smil med på vejen. Er du glad for madlavning, så kan du lade dig inspirere af autentiske opskrifter på lokalretter, som du kan give dig i kast med i dit nye feriehjem.

  Comments are closed.