At være gangbesværet er ikke altid en dans på røde roser. Ofte vil den gangbesværede føle sig meget begrænset i hverdagen, men der er naturligvis ingen grund til at lade sig begrænse mere end højst nødvendigt.

  Har du eksempelvis et stort ønske om at rejse en masse og tilegne dig nye minder, så skal du ikke lade dine udfordringer bremse dig. I dagens indlæg gennemgår vi, hvordan du kan forberede dig på en rejse som gangbesværet.

  Få hjælp til at finde et egnet hotel

  Der findes efterhånden rigtig mange handicapvenlige hoteller rundt omkring i verden, men der findes på den anden side også masser af hoteller, der ikke egner sig til gangbesværede.

  Netop derfor kan du gøre klogt i at få hjælp til at finde et egnet hotel. Du bør i den anledning tage kontakt til et velrenommeret rejsebureau, der har et godt overblik over, hvilke hoteller der er handicapvenlige.

  Tag de nødvendige hjælpemidler med dig (f.eks. stok og / eller kørestol)

  At være gangbesværet er naturligvis et vidt begreb. Nogle kan fint klare sig med en stok, mens andre slet ikke vil kunne undvære en kørestol i hverdagen.

  Uanset hvor gangbesværet du er, så skal du naturligvis medbringe de nødvendige hjælpemidler på ferien. Vær i den forbindelse opmærksom på, at der er nogle hjælpemidler, der er lettere at få med ombord på et fly end andre.

  En sammenklappelig stok er et godt eksempel på et hjælpemiddel, der er let at få med, mens en kørestol, der ikke kan klappes sammen, er lidt sværere at få med. Spørgsmålet er så bare, om du kan klare dig med en sammenklappelig stok, eller om du har brug for en kørestol.

  Skal du have et større hjælpemiddel med i form af f.eks. en kørestol, så bør du forhøre dig hos flyselskabet eller rejseselskabet omkring, hvordan du skal checke dette ind m.v.

  Mød op i lufthavnen i god tid (hvis du skal flyve)

  Skal du ud på en flyrejse for at nå frem til den valgte destination, så bør du gøre dig selv den tjeneste at møde op i lufthavnen i god tid. Det kan nemlig tage en del tid at komme igennem security og ud til gaten som gangbesværet.

  Bemærk dog, at de fleste lufthavne yder hjælp til gangbesværede og handicappede. Derfor er det meget sandsynligt, at du vil kunne blive hjulpet gennem lufthavnen, hvis du ikke har en ledsager, der kan hjælpe dig.

  Husk at nyde turen

  Selvom det kan være meget generende at være gangbesværet, så er det vigtigt, at du husker at nyde turen. Du føler måske ikke, at du får lige så meget ud af rejsen, som de personer, der ikke lider af gangbesvær, men det skal du ikke lade dig slå ud af.

  Du kan sagtens få en fantastisk tur med personer, som du holder af, selvom du evt. er afhængig af at skulle bruge stok eller kørestol.

  Leave A Reply