Når du browser nettet efter gode rejsetilbud eller inspiration til den næste familietur falder du måske ofte over ordet “halvpension”. Men hvad er halvpension egentligt? Sagt meget forenklet, så er halvpension en løsning, hvor du får dækket to ud af dagens tre måltider under dit ophold. Det kunne for eksempel være en kombination af morgenmad og aftensmad eller morgenmad og frokost. Når du booker en løsning med halvpension hjemme fra Danmark, så ved du, at du kan se frem til et finansieret ophold og lidt kulinarisk forkælelse to gange om dagen.

    Hvad er fordelen ved at købe ophold med halvpension?

    For de fleste mennesker vil halvpension dække deres behov så rigeligt. Ofte vil måltiderne være buffeter, så der er mulighed for at fylde godt op på tallerken og blive mæt. Derudover kan man som gæst snildt mikse mellem forskellige typer af retter, så man ikke får det samme hver dag. En anden og helt oplagt fordel at nævne er selvfølgelig også prisen. Vil man gerne spare lidt penge i budgettet uden at gå for meget ned i kvalitet, så er halvpension en god løsning. Helpension – der som ordet antyder inkluderer samtlige tre dagsmåltider plus typisk ekstra snacks og drinks – er selvsagt en del dyrere.

    Lidt af det lokale liv

    Halvpension betyder, at du er dækket ind men samtidig også, at du har noget fleksibilitet til at forlade hotellet. De fleste, der rejser, vil gerne lære nærområdet at kende og smage lokale specialiteter. Har man helpension, er der en tendens til at hænge på hotellet det meste af dagen. Med en halvpension hvor frokosten for eksempel er åben, kan man forlade hotellet og undersøge lokale markeder eller små hyggelige cafeer. Er man på solferie i Spanien, Italien eller Tyrkiet, vil det være relativt billigt at spise ude til frokost. Halvpension er en oplagt måde at forene det søde og afslappende hotelliv med det lokale indblik.

    Ofte tager den ivrige turist på sightseeing i løbet af dagen. Det kunne være til vandparker, historiske monumenter eller heldagsture til nærliggende parker. Her er man væk fra hotellet og ville således “misse” et måltid, hvis man havde købt den helt store pakke med helpension. Det kan give unødvendig ærgrelse. Planlægger man at tage på ture halvdelen af sit ophold, så kan halvpension ikke svare sig rent økonomisk.

    Surf rejser med halvpension nemt

    I processen med at lede efter den næste drømmerejse kan du nemt finde selskaber som TUI, der tilbyder halvpension til forskellige populære destinationer. Normalt står det i opslagets titel, om der er tale om halvpension eller helpension. Finder du et godt tilbud på et charmerende hotel med halvpension, så kan du for det meste opgradere til helpension, hvis du ønsker. I dag er der rigtig mange tilbud på ophold med halvpension. På hotellet kan du eventuelt spørge om tips til gode frokostrestauranter eller bestille en madpakke til din udflugt dagen i forvejen.

    Halvpension er den gode måde at kombinere det sikre og det spontane, når det kommer til mad og sightseeing på din rejse!

    Comments are closed.