Feltseng - de bedste campingsenge

Feltsenge er nok noget, de fleste forbinder med en sovesal på en militærbase. Det er da heller ikke helt forkert at forbinde feltsengen til en militær sammenhæng, idet det først var her, at den kom i brug og opnåede popularitet for sin praktiske anvendelse.

I dag forholder det sig dog en smule anerledes, idet feltsengen ikke længere er noget, man kun finder på sovesalen på en militærbase. I dag kan alle og enhver købe sig en praktisk og sammenklappelig seng til telt- eller campingturen ude i det fri.

Hvis du endnu ikke har anskaffet dig en smart feltseng til dine årlige ture ude i vildmarken, så er du garanteret en masse ny inspiration ved læse med i artiklen herunder.

feltseng

De bedste mærker

Som med så meget andet campingudstyr, så er der naturligvis en liste af outdoor-mærker, der har dedikeret deres brand til at lave det bedste udstyr på markedet. Hvis du på nuværende tidspunkt overvejer at investere i en feltseng, men ikke ved, hvilket mærke du skal kigge efter, så har vi herunder samlet et par af de bedste mærker indenfor campingudstyr. Hvis du er interesseret i at købe en kompakt feltseng, som på samme tid er god til prisen, så anbefaler vi herfra, at du i første omgang tager et kig på disse nedenstående mærker.

Therm-A-Rest

Therm-A-RestDet amerikanske outdoor-mærke Therm-A-Rest har i over 4 årtier været med til at skabe formidabelt campingudstyr til alle campingentusiaster, der ønsker at tilbringe mere tid ude i det fri. I den spæde start var deres første produkt den populære selvoppustelige luftmadras, og de har siden da udvidet markedet gevaldigt. Therm-A-Rest har i dag en produktion, der inkluderer alt fra feltsenge og soveposer til telte og isoleringsgrej.

Når det kommer til Therm-A-Rest’s senge, så er du altid sikker på at få det bedste udstyr for pengene. Alle deres feltmadrasser er lavet af praktiske og hårdføre materialer, der kan tåle alle former for campingferier. Designet på deres senge er kendetegnet ved at være kompakt, praktisk og nemt at have med i en rygsæk. Slutteligt vil en feltseng fra Therm-A-Rest altid være let at folde ud, således at campingeventyret straks kan begynde.

Therm-A-Rest kan også prale af at sælge særligt udstyr til deres mange senge. Dette udstyr kan du læse meget mere om senere i denne artikel. Slutteligt forhandler dette amerikanske outdoor mærke også feltsenge af forskellige størrelser. Her kan du nemt finde en bred feltseng på eksempelvis 80 cm. i bredden, der passer perfekt til dine behov. Du kan sågar finde størrelsen feltseng xxl, hvis du kunne tænke dig ekstra god plads på din campingferie.

Grand Canyon

Grand CanyonDette europæiske outdoor-mærke har slået igennem på altid at være først med det funktionelle og praktiske campingudstyr, der alt sammen er med til at gøre campingferien nemmere og mere komfortabel. Hos Grand Canyon finder du et bredt udvalg af campingudstyr – alt fra deres praktiske campinggaderobe til funktionelle og sammenklappelige feltsenge. Alene deres teltsortiment viser, at de har et bredt publikum, og at der i sandhed er noget for enhver smag.

Grand Canyons sortiment af senge er alle lavet af hårdføre materialer, der kan tåle mange forskellige former for udeliv. Grand Canyon udtaler selv, at deres grej er lavet specifikt til den kræsne kunde, der kun ønsker at have det bedste udstyr med sig på en længere campingferie. Når du derfor køber en kompakt og robust feltseng fra Grand Canyon, kan du være sikker på, at den altid kan pakkes sammen, således at den kan være i din rygsæk på en længere vandretur. Derudover vil en sådan seng kunne holde i mange sæsoner frem grundet de særligt hårdføre materialer, Grand Canyon bruger til alle deres produkter.

Mil-Tec

Mil-Tec sengDu har måske ikke hørt om mærket Mil-Tec, men du har uden tvivl set deres udstyr og produkter blive brugt i de store Hollywood film såsom Der Untergang, Grand Budapest Hotel og Bridges of Spies. Udover at være forhandler af et hav af forskelligt outdoor udstyr, så er Mil-Tec også den foretrukne forhandler, når det kommer til at skabe film, med den helt rette militær- og krigsstemning.

Mil-Tec har et bredt udvalg af produkter – alt fra jagtudstyr til rygsække. Hos Mil-Tec kan du også investere i deres populære feltsenge og på samme tid være sikker på at få et godt og solidt produkt med på din næste campingferie. Deres senge til camping er alle lavet af materialer, der kan tåle al slags vind og vejr, og som i forvejen er testet ude i det virkelige ’ude-liv’. På denne måde kan kunderne altid kan vide sig sikre på, at deres campingudstyr er lavet til vilde eventyr ude i det fri.

Hvad er en feltseng?

En feltseng er ganske enkelt et behageligt og praktisk soveunderlag, der lader dig sove et par centimeter over jorden grundet dens korte og robuste ben. På denne måde vil du ikke opleve, at din sovepose eller dyne bliver kold af jordens fugtighed i løbet af natten. Feltsengens design har ikke ændret sig meget, siden den først blev udviklet til de militære sammenhænge. Det mener vi dog heller ikke, at der er behov for, idet dens unikke og praktiske design har ladt campingentusiaster såvel som soldater sove behageligt ude i det fri i mange årtier.

På materialelisten for en seng til camping finder man typisk hårdføre materialer såsom aluminium, der skal sørge for at holde skellettet af feltsengen sammen under alle vejrforhold. På førnævnte liste finder man også typisk polyester – det mest slidstærke stofmateriale på markedet. Kombinationen af disse hårdføre materialer gør, at feltsengen er yderst robust og kan klare at komme med på enhver ferie ude i det fri.

Derfor skal du købe en feltseng

Hvis du er en såkaldt campingentusiast, som elsker udelivet, så kan en feltseng være en rigtig god investering for dig. Dette gælder særligt, hvis du er træt af at sove på en tynd luftmadras, hvor du kan mærke kulden igennem stoffet, når natten falder på. Det forholder sig nemlig således, at luften i en almindelig luftmadras hurtigt kan blive kold, hvis ikke der er ordentlig isolering i bunden af madrassen. Dette problem kommer du dog helt udenom ved at investere i en praktisk og robust seng.

Hvis du jævnligt tager ud på længere campingture, så er en sammenklappelig feltseng lige præcis det, du mangler. Sengen vil kun tage dig et par sekunder at slå ud, og du er på samme tid sikret en god nats søvn hver nat. Dette er bare nogle af de grunde til, hvorfor vi mener, at du bør investere i en feltseng.

Få praktisk tilbehør til din feltseng

dejlig campingseng

At have en seng med sig på campingferien er klart med til at gøre hele oplevelsen mere komfortabel. Der findes derudover en masse ekstratilbehør, du kan få med til din feltseng, således at du trygt kan sove om natten og være veludhvilet til nye eventyr. Til en feltseng har du blandt andet mulighed for at købe myggenet og isoleringsunderlag. Dette er klart med til at gøre nætterne under stjernernes lys til en komfortabel oplevelse. Myggenettet er guld værd, når man holder ferie ude i det fri. Nettet kan fri dig fra mange irriterende myggestik, som vi her på siden mener, er en kæmpe fordel. Et særligt isoleringsunderlag er også et muligt tilbehør til din feltseng, som nemt kan påmonteres sengens sider. På denne måde kan du være helt sikker på at give de kølige nætter ude i det fri en kamp til stregen.

For at finde det bedste tilbehør til din feltseng kan du med fordel indlede en søgning på internettet. Her finder du nemlig et væld af forskellige tests på diverse campingudstyr og herunder feltsenge med tilbehør. Her foreslår vi, at du leder efter det tilbehør, der har vundet titlen ’bedst i test’ for at være sikker på kun at få det bedste udstyr med på din ferie.

På nettet finder du altså en masse smart tilbehør, der vil gøre campinglivet mere komfortabelt. Men udover tilbehør kan du også være sikker på at finde et væld af forskellige modeller af den populære feltseng på nettet. Her vil du blandt andet kunne finde en dobbelt feltseng, til når børnefamilien skal afsted på en længere tur samt feltseng til barn, der nemt kan foldes sammen og pakkes ned sammen med resten af bagagen.

Har jeg brug for en feltseng?

Efter at have læst ovenstående artikel igennem, kan det være, at du går med spørgsmålet om, hvorvidt du skal investere i en feltseng. Svaret på dette spørgsmål er egentlig ganske simpelt. Hvis du elsker at være ude i det fri og udleve dine campistdrømme, så skal udstyret, du tager med dig, naturligvis være i orden. Dette gælder uanset, om det er dit telt, din lommelygte eller din seng. Hvis du efterhånden er rutineret i at campere men alligevel har overvejet at gøre dine ferier og udflugter en anelse mere komfortable, så kan vi herfra anbefale dig at investere i en feltseng. En sådan seng er super let at folde ud og kan på samme tid være med dig overalt. Det betyder alverden, at du får en god nats søvn, når du begiver dig ud i vildmarken. Det tillader dig at sove trygt og komfortabelt om natten uden risiko for, at jordens kulde trænger igennem din sovepose.

For at vende tilbage til spørgsmålet – Ja, du skal investere i en seng til camping, hvis du kunne tænke dig at gøre dine campingeventyr mere komfortable og være sikker på, at du får en god nats søvn hver nat.

Scroll til toppen